• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

AAT Numune Alma Sıklığı

gokcenilufer

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
14 Nisan 2011
Merhaba Arkadaşlar,
Su Kirliliği Kontrol Yönetmeliği İdari Usuller Tebliğine göre;
Numune alma sıklığı
MADDE 5 – (Başlığıyla birlikte değişik:RG-12/5/2010-27579)
(1) Çevre İzni belgesi alan kurum, kuruluş ve işletmeler için debisine göre numune alma sıklığının aşağıdaki Tablo 1’e göre yapılması gerekir.

şeklinde. Ancak İşletme debisi olarak arıtma tesisi kapasitesi mi, ( yani proje onay dosyasında onaylanan kapasite), yoksa mevcut debi mi alınıyor.. Örnek olarak AAT kapasitem 60 m3/gün, ama 40 m3/gün atıksuyum var.. elimde bu şekilde örnek firmalarım var. bazı il çevre müdürlükleri mevcut debiyi kabul edebiliyor, ancak bunun resmi olarak dile getirildiği bir tebliğ ya da yönetmelik varmıdır?
 
DEBİ ( m3/gun) Evsel atık sular için iç izleme esas numune alma sıklığı**
İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından denetime esas asgari numune alma sıklığı
≤ 50 m3/gün ise Dört ayda bir
51-200 m3/gün iseİki ayda bir
201-1000 m3/gün iseAyda bir
1001-10000 Onbeş günde bir
>10000 m3/gün ise Haftada iki kere
 
Nefise Hanımın yazdığı doğrudur. Örn: debiniz 100 m3/gün ise, anlaşmalı laboratuvara il müdürlüğü denetiminde (bazıları yoğunluktan katılamayabilir) 2 ayda 1 numune alınır. il müdürlüğünün kendisi de 6 ayda 1 gelir numune alır.
 
Mevcut debiye göre uygulanıyor. Deşarj izin belgesinde yazan debinize göre. Mesela benim çalıştığım tesisin projedeki kapasitesi 4000 m3/gün fakat, tam kapasitede çalışmıyor Deşaj izin belgesi alınırken 800 m3/gün olarak alınmış. Ayda 1 numune alınıyor.
 
Üst