• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Aat sektörü ve kariyer

folge

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
28 Ağustos 2011
Firma
abc
MErhaba arkadaşlar,
AAT tasarımı ve projelendirme sektöründeyim. AAT proje onay dosyası hazırlıyorum.
Bu alanda nasıl kariyer yapabilirim?
Yönelebileceğim yan sektörler var mıdır?
Kendime yeni bilgi ve beceriler katmak istiyorum öneri ve fikirlerinizi almak isterim ve bilgilerinizi ve deneyimlerinizi de paylaşırsanız sevinirim.
 
atıksu arıtmanın hangi branşında proje yapıyorsun? çok geniş bir alan kaplamakta 9 yıldır proje yazıyorum kariyer yapıcam diyorum konular bitmiyor :) ama bunun yanında yazdığım projeleri uygulama aşamasında da yer almaya çalıştım aynı zamanda da işletme kısmını da öğrenmek için çabaladım bir yandan evsel betonarme projesi yaparken öbür taraftan evsel paket projesini öğrendim onu öğrenirken kimyasal paket projesi arkadan anaerobik arıtma projeleri derken bi baktım ipin ucu kaçmış mevcut arıtma tesislerine proje yazarken buldum kendimi yetinmedim tabi öğrenmem gereken çok şey varmış meğer biyodisk arıtmaları da öğrendim yetti mi bana yetmedi tabi bir de yüzme havuzları işine girdim şekil şekil havuz projeleri yaptım şimdi ilave olarak içme suyu projelerini öğreniyorum artık sırada hangi konu var inan kestiremiyorum :) ama önemli olan şu ki hangi işi yapıyorsan yap işte onu en iyi yap yolun açık olsun kolay gelsin...
 
@Çiğdem Aksoy Harika anlatmışsınız. Çok güzel işler de yapmışsınız. Çok Teşekkür ederim benim yolumada bbu dedikleriniz ışık tutacaktır.
Ben şuan atıksuya ait proje tasarlıyorum tank betonarme boyutlandırma hesaplama, fiziksel, kimyasal, biyolojik(aktif çamur), ileri.. tüm sistemler işte.
onay dosyasını hazırlıyorum. Teklif hazırlıyorum. Arada jar testi uygulamaları yapıyorum. gelen atıksu projelerinin içinde her türlü endüstri sektörü ve evsel tip, kimyasal tip paket arıtımlarda yer almakta.
Biyodisk, anaerobik sistemlerde eksiğim ama.. İşte bu eksikliklerimi nasıl hangi yöntemlerle gidereceğimi bilmiyorum. Yeni birşeyler öğrenmek istiyorum ama nerde öğreneceğimi bilmiyorum diyebiliriz.
bazen tıkandığım yapamadığım durumlarla karşılaşıyorum ve çözüm bulamıyorum. Daha yeniyim belki daha erken ama engelleri aşmak istiyorum.
Kesinlikle katılıyorum, en iyi şekilde yapabildiğimi yapıyorum ve son derece titizlikle özenle.. Tekrar teşk ederim :)
 
@folge arıtma sektöründe yapabileceğiniz en iyi şeylerden biri referans kitaplar okumanız medcalff ler olsun atıksu arıtması konu üzerine çok fazla kaynak var öncelikle teknik bilgilere yoğunlaşmalısın daha sonra projelendirme kitaplarıda var onlarıda okuyup iyice teknik teorik bilgilerle donanmalı daha sonra imkan varsa saha ya çıkmalı böyle tesisleri görmelisiniz
 
kimyasakl paket ve evsel paket arıtmaların tasarımlarınıöğrenebileceğimiz tasarım kriterleri işletme sorunları gibi kaynak önerebilirmisiniz@Çiğdem Aksoy
 
@Çiğdem Aksoy Selçuk Üniversitesi Çevre Mühendisliği ni bitirmeme bir sene var inşallah aat ile cok ilgiliyim okul bittiğinde ne yapmalıyım şuan 30 civarı sertifikaya sahibim autocad, solid, 3d max, sweethome programlarını iyi derecede kullana biliyorum çevre görevlisi belgesi isg tmgd belgelerini aldıktan sonra aat de nasıl geliştirebilirim ve nasıl iş bulabilirim yardımcı olabirmisiniz bigi ve deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim
 
önce genel anlamda ülkemizde olan ve olmayan teknolojileri incelemelisin. En azından farklı prosesler hakkında genel bir fikir edin. Mesela burada olmayan lamella settler, rotary dru aerobic reactor, az kullanılan dikey kolon anaerobik reaktörler (mesela biopac) gibi. anaerobik başlı başına ayrı bir konudur zaten. mesela CH3-CO2 karışımıdır ürün olarak çıkan gaz. Buradan CO2 yi ayırman gerekir. Scrubber denen yıkama sistemi kullanılır ancak bunun yerine tekrar bu CO2yi metana çevirme üzerine pilot ölçekte deneyler yapmıştım İspanya'da. AAT geniş bir konudur. Mesela kafanda bir proses planlaman için önce bir atık varsa bunu bertaraf mı edeceksin yoksa bazı şeyleri içinden geri mi kazanacaksın çıkan atıkları ne yapacaksın buna karar vermeli ona göre bir yol çizmelisin
 
Üst