• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

AAT tesisi son çöktürme yüzeyinde sorun

  • Konuyu başlatan Anonim (efd9)
  • Başlangıç tarihi
A

Anonim (efd9)

WhatsApp Image 2021-04-07 at 10.38.42.jpeg
son çöktürmenin bazılarının üstü yüzeyi bu şekilde olmaya başladı ne yapabilirim ?Nasıl bir yol izleyebilirim?
 
Çamur çekiminde sıkıntı olabilir. Çamur çekilemeyip O2 siz ortamda denitrifikasyon meydana gelerek N açığa çıkarak çamur bloklarını patlatıp yüzeye çıkarmış gibi duruyor.
 
çamur çekimi ve bekletme süresi revizyonu gerekiyor gibi duruyor. Daha doğru bilgi ancak detaylarda saklıdır.
 
Anonim (1143)
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
evet çamur fazla geri devir oranını artırmam bir çözüm olabilir mi? Geri devir MLSS 9800-10000 mg/L ,geri devir SVI 90-95 ml/g. çözüm için izleyebileceğim yollar ne olabilir?
 
Arkadaşlar son çöktürme yüzeyi resimdeki gibi, çıkış suyunda bulanıklaşma mevcut.
Çıkış KOI, Ph ve AKM değerleri, Havalandırma havuzu Ç.O değerleri şu an iyi seviyede. Giriş debi 1300 m3/gün. Geri devir otomatikte sürekli olarak çalışıyor.
Çamur seviyesi 600 ml (İmhoff).

Sizce sistemde fazla çamur mu sorun, çamur atımını mı artırmalıyım?

Teşekkürler.
 

Ekli dosyalar

  • ÇH1.jpg
    ÇH1.jpg
    335.5 KB · Görüntüleme: 75
  • ÇH2.jpg
    ÇH2.jpg
    501.7 KB · Görüntüleme: 76
AKM ölçme imkanınız varsa SVI değerini hesaplayabilir, çamurun problemli olup olmadığı yorumlayabilirsiniz.
Ama daha basitçe yorumlamak gerekirse, 600 ml inhoffda okunan değer yüksek gibi. Yüksek ihtimal SVI değeriniz >100 çıkacaktır.
Ha dersenki bunların hepsini boşver bana çözüm söyle😊. Geri devir oranını %40 azaltmanız gerekecek gibi. Zamana yayarak geri devir oranını azaltmanız gerekir. Paralel olarak atılan fazla çamur miktarını artırmak gerekecektir.
Birkaç üstadın yorumunu bekleyelim. Belki gözden kaçırdığımız birşey olabilir. 😊
 
Önceki cevapları görüntüle…
Çıkış suyundaki N değerleriniz yüksek midir? çökeltimde bu tarz çamur yükselmemesi için çamur çekimini arttırın derim. Çökeltim havuzunuzun normale dönmesi biraz zaman alır. Birde SVI bakın derim.
 
Önceki cevapları görüntüle…
Bizim de çökeltim havuzunda çamur yavaş yavaş yüzeye çıkmaya başladı. Çamur çekmeye başlama zamanının yaklaştığını düşünüyorum. Yeni işletmeye alındığından bakteri oluşumu için sürekli geri devir yaptık, ancak çamur çekimi için iyice netleşmesini bekliyorum.
 
Son düzenleme:
Önceki cevapları görüntüle…
Üst