• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

açık öğretimden 2. üniversite seçenekleri

Özcan Akın

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
13 Nisan 2011
Firma
Burçed Mühendislik Hizmetleri
Merhaba ben 3. sınıfa geçmiş bulunmaktayım. Bu sene açık öğretimden 2. üniversiteye başlamayı düşünüyorum. Aklımdaki bölüm "Uluslararası ilişkileré acaba bu bize iş hayatımızda yardımcı olabilecek bir bölüm mü eğer değilse önerilerinizi alabilir miyim? Şimdiden hepinize teşekkür ederim..
 
Cevap: açık öğretimden 2. üniversite seçenekleri

Ben işletme okuyorum. Kolay, zevkli...
 
Cevap: açık öğretimden 2. üniversite seçenekleri

Uluslarası ilişkilerden ziyade işletmeyi öneririm (eğer özel olarak istemiyorsanız), ben işletme bitirdim bize en uygun açıköğretim bölüm olduğunu düşünüyorum, iktisat ve kamu yönetimi daha çok para politikaları ve hukuk üzerineyken, işletme bana bir mühendis için çok önemli olan 3E (emniyet, estetik, ekonomi) kuralının ekonomi ayağında bir katkı sağladı bir vizyon oluşturdu.Ayrıca sınavlarına hiç çalışmadan girmediğiniz sürece kasıcak bir durum olacağını düşünmüyorum.Kısacası tavsiyem işletme okumanızdır.
 
Cevap: açık öğretimden 2. üniversite seçenekleri

Yurt arkadaşlarımının kitaplarını falan gördüğümde ne yalan söyleyeyim çok zor gelmişti bana ...
 
Cevap: açık öğretimden 2. üniversite seçenekleri

Doğrudur, dışarıdan bakılınca her şey zor geliyor ama başlarsanız bir şekilde bitirirsiniz, düşünceniz varsa bir an önce başlamanızı tavsiye ederim, ön kayıtlar ekimde olmalı, başarılar..
 
Cevap: açık öğretimden 2. üniversite seçenekleri

Özcan Bey ben açıköğretimi okumuş bitirmiş(gerçi 4 sene okuyup lisansa sabredemeyip önlisans diplomasını alıp giden bir şahısım) birisi olarak okumanızı pek tavsiye etmiyorum.İlk açıköğretimde sınavsız ikinci üniversite muhabbetini duyduğumda vay be hemen okumalıyım dedim ve ben gibi diyende çok oldu.Vize final zamanı gelir.Çevre mühendisliği sınavları cuma biter cumartesi pazar açıköğretime girersin.Çalışamazsın cuma cumartesi akşamından okuyabildiğin kadarıyla kulağında kalanlarla birşeyler sallarsın.Zaten çalışmakta içinden gelmez.Herkes gezer tozar sınav yorgunluğu atarken sen oturup çalışmak zorundasın.Hadi çalışabildin bugün ezberlersin yarın unutursun.Öyle olunca sana hiçbir birikimi olmaz.Anca şunu dersin bitirince bak çift diplomalıyım.Bunu demek ne işine yarar?Janjanlı durmasından başka hiçbir işine yaramaz.İşletme yüksek lisansı yapmak istersin.Dersin ki ben açıköğretim okudum beni alın.Derler ki tamam alırız ama 1 sene intibak alacaksın.Yani bir sene temel dersleri lisans öğrencileriyle okuyacaksın.Eee zaten bu dersleri aldın açıköğretimde,olsun açıköğretimi adam yerine koymazlar.Çevre mühendisliği bölümü öğrenci kimlik kartını unutursun gidersin THY na.Dersin öğrenci indirimli bilet alacağım.Uzatırsın açıköğretim kimliğini adamlar kabul etmez.Açıköğretimde 2.-3. sınıfa geçtiğiniz zaman olayın formatı ikinci üniversite okumuş olmaktan çok o kadar para verdim yanmasın bitireyim bari olacaktır.Bu anlattıklarım sadece benim başıma gelenler değil,benim gibi hevesle başlayan çoğu arkadaşımın başına gelenlerdir.

İşin şu yönüde var.Açıköğretime düzenli çalışırsanız,gerek internetten gerek derslere giderek hakkını vererek ezberlemeden anlayarak o diplomayı alırsanız,bu size çevre mühendisliği birikimi ile birlikte müthiş bir entelektüel birikim sağlayacaktır.Bu bence açıköğretimin size sağlayacağı en büyük fayda olur.
 
Cevap: açık öğretimden 2. üniversite seçenekleri

Mehmet arkadaşıma katılıyorum, eğer bu konulara ilginiz yoksa ilerde angarya gelip bırakabilirsiniz çoğu kişide bu şekilde bırakmıştır, bunun yanında diploma olarak faydasından ziyade size daha çok kişisel fayda sağlayacak bir yönelim olarak görülebilir.Yani özel sektörde mühendislik yapıcaksanız işletme diploması yani tamam iyi olur ama işveren için çok bir şey ifade etmeyebilir.Ama tabi ki size artıları olacaktır.Sonuçta isteğiniz varsa başlamanızı tavsiye ederim, yıllık 500 liradan fazla harç ücreti var ilerde bırakıp paranız boşa gitmesin.
 
Cevap: açık öğretimden 2. üniversite seçenekleri

BEn de geçen sene başladım önlisans bölümlerinden lojistik bölümüne hiç çalışmadan ilk sınıfı geçtim diyebilirim. Zor olmamakla beraber degerlendirilecek bişey oldugunu dusunuyorum lisans diplomam zaten var iken diğer bir lisansa gerek yok diye düşündüm yeni açılan seçeneği bol önlisans programları bence tercih edilebir...
 
Cevap: açık öğretimden 2. üniversite seçenekleri

Bende başlamıştım dış ticarete, cazip gelmişti ama bıraktım.. nedeni çok gereksiz olması,parana da yazık..
 
Cevap: açık öğretimden 2. üniversite seçenekleri

Bir de benim gibi alakasız bir bölüm (kamu yönetimi) okuyup bitirmek( tek dersten okulu uzattıktan sonra farkettim ki çıkmış sorulara bakmamakmış tek hatam) var.Sınav zamanları birbirine yakın olsa da iki üniversiteyi aynı anda okumak zor değil.Zor olan ikisinden de aynı zamanda mezun olup ne yapacağını bilememektir.
 
Cevap: açık öğretimden 2. üniversite seçenekleri

2. üniversite işletme okuyan birisi olarak söylüyorum. Auto-Cad kursuna git iş güvenliği uzmanlığı eğitimi al CBS eğitimi al fakat 2. üniversite okuma. Zaten mühendislik eğitimi alırken işin ekonomik ve hukuk yönüne hakim oluyorsun. Çok fazla birşey katmıyor sana 2. üniversite.
 
Cevap: açık öğretimden 2. üniversite seçenekleri

bende okurken ikinci üniversite olsun, bir diplomam daha olsun diyerek Dış ticaret okudum bir yandan ve ikiside bitti. Ne işe yaradı derseniz kenarda duruyor. Ama hakkını yemeyim tecrübesiz biri için CV de bir ekstra oldu... ve bence aslında çok da düşünmeye gerek yok okumaktan zarar gelmez...
 
Cevap: açık öğretimden 2. üniversite seçenekleri

Farklı bir alanda ikinci okul okumuş olmak işveren için "bak başka iş de yaptırabilirim buna" anlamını taşıyor. Eğitimin kattığı artı yadsınamaz fakat iş verenler farklı şekilde bakıyor.
 
Cevap: açık öğretimden 2. üniversite seçenekleri

Çagrı ben senin gençlik yıllarınıda bilirim:) Özellikle şu millet gezerken senin ders çalışma zorunluluğun hiç inandırıcı gelmiyor neden acaba :S onun dışında bende lisans mezunu olarak çagrı'ya katılıyorum:)
 
Üst