• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Acil! 15 01 10 Kontamine Olmuş Ambalaj (Teh. Atık Geri Dönüşüm Lisansı)

fromeyes

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Nisan 2009
Merhabalar;

15 01 10 Kontamine olmuş ambalaj tehlikeli atıkların geri dönüşümü için(Yıkama,Solvent vs.) Bir sistem kuruyoruz önerbileceğiniz Bakanlıktan sıkıntı çıkarmayacak proses sitemleriniz varsa lütfen önermenizi rica ediyorum.

Yanlı Konu Acil.
 
Bakanlıkla, il çevreyle ya da çmo ile alakalı olan durumlarda niçin önce onları aramadan buraya soru sormayı tercih ediyorlar hala anlamış değilim
 
Bakanlık ve İl çevre de bilmiyor sayın yara bandı daha önceden bakanlıktan ve il çevrelerden onay alan sistemler gerekiyor bize.
 
Yaklaşık iki-üç yıl kadar önce Türkiye' de faaliyet gösteren uluslararası bir kimya firması adına 15 01 10 kodu geri dönüşüm işlemleri için bu süreci başlatıp, bütün sistemi eksiksiz olarak işletmeye alıp, gerekli tüm yasal izinlere uyumu sağladık. Tesis o zamandan beri sorunsuz ve örnek alınacak bir şekilde işliyor.

Kısacası konu hk. tesisin kurulmasından Bakanlık' taki kontakt kişilerine, projelendirmeden dosya-lisans işlemlerine kadar aklınıza gelebilecek tüm detaylarda bilgi ve tecrübe sahibiyim.

Velhasıl başlıkta yazan diğer arkadaşlarla beraber, bu forum üzerinden size yardımcı olabilirdim; eğer düzgün bir üslup takınsaydınız...

Gerek iş, gerekse sosyal hayatınızda başarılar dilerim. Size kolay gelsin.
 
Merhaba Tuna Bey, Bu konudaki tecrübe ve çalışmalarınızdan yararlanabilmem mümkün mü? Aynı çalışmaları bende yapmaktayım. Sizin için sakıncası yoksa konu hakkında aşağıda belirtiğim email adresine yollamanız mümkün mü? Yardımınız ve paylaşımınız için teşekkür ederim.
 
Arkadaşlar ben şimdi yazdıklarınızı okudum. Bu site yardım amaçlı için kuruldu. Eğer birbirimize yardım etmeyeceksek formu kapatalım. Belki kardeşimizin ikinci yazdığı yanlış olabilir, biraz sert çıkışmış olabilir ama ona yardım etmeyeceğiz anlamına gelmiyor. Konu hakkında fikrimizde olmayabilir. Ama nezaketen bu konu hakkında bilgim yok, şuralara başvuru yapabilirsin denilebilinir. Bazı arkadaşlar, hemen buraya soru yazmayın yardım alın işte diploma alınmakla adam olunmaz yazmış. Siz bunları neye dayanarak yazıyorsunuz. Yardım etmeyecekseniz bu formdan ayrılın. Asıl siz üslubunuzu düzeltin. Arkadaşında hatası olabilir ama bu ona kızacağız anlamına gelmiyor ve ben kimseninde tarafını tutmuyorum sadece haksız bir durumu dile getirdim.
 
Arkadaşım Kimyasal Yıkama ünitesi kurdurmanız gerekiyor. Ancak onunda sonrasına Paket arıtma dizayn etmeniz gerekecektir.Hatta tesis zeminine sızan suların hepsi orada arıtılmak üzere bir kuyuya yönlendirelecek. Bunların detaylarını firmalarla irtiaata geçerek öğrenebilirsin.Bu şekilde kolaylıkla lisans alacağınızı düşünüyorum. İyi çalışmalar diliyorum.
 
Üst