• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

acil durum müdahele planı.

Müjdat Öner

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Kasım 2010
öncelikle herkese iyi akşamlar.acil durum planı ile ilgili;
Çevre kanunu
madde 11

Faaliyetleri nedeniyle çevreye olumsuz etkileri olabilecek kurum, kuruluş ve işletmeler tarafından, faaliyetlerine ilişkin olası bir kaza durumunda, kazanın çevreye olumsuz etkilerini kontrol altına almak ve azaltmak üzere uygulanacak acil durum plânları hazırlanması zorunludur. Buna ilişkin usûl ve esaslar Bakanlıkça çıkarılacak yönetmelikle düzenlenir.
Bu plânlar dikkate alınarak Bakanlığın koordinasyonunda ilgili kurum ve kuruluşlarca yerel, bölgesel ve ulusal acil durum plânları hazırlanır.

ve madde 20

o) Bu Kanunun 11 inci maddesinde öngörülen acil durum plânlarını yönetmelikle belirlenen usûl ve esaslara uygun olarak hazırlamayan ve bu plânların uygulanması için gerekli tedbirleri almayan, ekip ve ekipmanları bulundurmayanlar ile yerel, bölgesel ve ulusal acil durum plânlarına uymayanlara 12.000 Türk Lirası idarî para cezası verilir.

ibareleri geçmekte.ben plastik geri dönüşüm tesisinde çalışmaktayım.yeni başladımda diyebiliriz.elimizde daha önce alınmış tüm yasal yükümlülüklerle ilgili dökümanlar mevcut.o dönemde yapılan başvurularda acil durum planı istenmediği için hazırlanmamış. hazırlamamız gerektiğinin farkındayım fakat madde 11 2. fıkraya dikkat ederseniz yerel, bölgesel acil durum planları denilmekte.daha önce ben bu tür bi acil durum planı hazırlandığını yada olduğunu bilmiyorum.belediyeler de hazırlanıyodur die ilk aklıma gelen ama bu konuyla ilgili bilgileri olan arkadaşlar bizleri aydınlatırsa sevinirim.
 
Cevap: acil durum müdahele planı.

tşkler eman bey.benim sorduğum zaten bu yerel,
bölgesel ulusal acil durum planları nerde :)
ama bi bakıma düşünüyorum cıkartılan kanun, yönetmelik tebliğ genelge vs bi bakıma acil durum planı niteliğide taşıyor diyebiliriz.
 
Üst