• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Acil durum planı örneği

hasret isg

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
3 Ekim 2011
acıl durum eylem planı hazırlamam gerekıyor, toplanma yerleri, acil çıkışlar, yangın tüplerinin yerleri, makinalar vs. gibi fabrika içerisindeki herşeyin planda gösterileceği şekilde... elinde bu tarzda planı olan var mı paylaşabilirse çok memnun olacağım, çok acil çünkü...
 
İki Tane Vardı Ekledim Ekte Umarım İşinizi Görür.
 

Ekli dosyalar

  • acil durum eylem planı.doc
    156 KB · Görüntüleme: 852
  • acil_durum_ORNEK.doc
    113.5 KB · Görüntüleme: 698
hasret hanım merhaba,

elimde istediğin örneğin çizimi vardı fakat şuan yanımda değil malesef. o yüzden sözlü bir şekilde sorularına cevap vereyim sende ona göre yerleşimini yaparsın. toplanma yerlerini seçerken fabrikanın en güvenli bölgesini tespit etmeye çalış. toplanma yeri sayısı fabrikanın büyüklüğüne ve çalışan sayısına göre 1 den fazla olabilir. acil çıkışlar arası en fazla 60 m mesafeli olsun ki işletme içerisinde kör nokta kalmasın. kazan dairesi veya buna benzer yangın ve patlama riski olan yerlerde tek giriş ve çıkış kapısı olmasın mutlaka bir acil çıkış kapısı eklensin. fabrika içerisi makina parkuru bellidir zaten. yangın tüpleri ile ilgili yerleştirme yaparken 2 yangın tüpü arasındaki mesafe 15 m' yi geçmesin. makaralı yangın söndürücü varsa bu standarta dahildir.

ayrıca acil durum eylem planı üzerinde sığınak yeri belirle ve oklar ile sığınağa nereden gidileceğini göster. kriz merkezini işaretle. şimdilik aklıma gelenler bu kadar. umarım yardımcı olur.
 
Üst