• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Acil saf suya ihtiyacımız var

dilek kaya

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Ocak 2010
Şehir
Samsun
Firma
geri dönüşüm
Bir tesise hidro test yaptırmamız için acil 3-4 tanker saf su yada arıtılmış suya ihtiyacımız var.Nerden temin edebiliriz?
 
Sadece üstteki yazıyı okuyup size kim, nasıl yardım eder bilmiyorum.. Öncelikle nerdesiniz ? Neyin hidro testi ? Saf su mu arıtılmış su mu ihtiyacınız ? Arıtılmışsa ne kadar arıtılmış ??
 
Bulunduğuz yerdeki artıma tesisi varsa çıkış suyunu analiz yapın veya yaptırın istediğiniz sonucu veriyorsa oradan talep edebilrisiniz. Dikkat edin sakın şebekeden kullanmayın iyi sonuç vermeye bilir çünkü şebekler eski olduğu için genelde hata verme oranı yüksek olur.
Kolay gelsin....
 
@Hasan Ali EMGİN

Büyük ihtimalle içme suyu tesislerinden bahsediyorsunuz, bunların çıkış suyunu analiz ettirmeye gerek yok zaten çıkış su kaliteleri bellidir, çalışan birine de sorsanız söylerler ayrıca şebekeden çok da büyük farklılık göstermezler. Dilek Hanım büyük ihtimalle hassas bir cihazın hidrolik testini yapacak, bunun için içme suyu tesisi yeterli olmayacaktır. Dilek Hanım nasıl bir cihaz ve ne kadar saflıkda bi su istiyor bilmiyoruz. Eğer bulunduğunuz yer Organize Sanayi Bölgelerine yakın ise çoğu sanayi değişik saflıkta proses suyu temin edip satışını yapıyor.
 
Arıtma tesisini belediye işletiyorsa dedikleri pek doğru olmuyor. Onun için iyi arıtım yapıryorsa onuda tekrardan bi kontrol ettirmek gerkiyor. Dediğinizi biliyorum ama burası Türkiye biliyorsunuz sistem nasıl işliyor.:)Dilek Hanım nasıl bir arıtılmış su özelliğini yazmadığı için yardımcı olabilmek için ilk aklıma geleni söyledim.
Kolay gelsin..
 
Demek istediğinizi anladım Hasan Bey ama şunu söylemek istiyorum, saf su istenildiğine göre cihaz hassas bir suya ihtiyaç duyuyor. Yani su içinde Kireç yada belirli iyonlar istenilmiyor. Dünya üzerinde hiç bi içme suyu tesisi yoktur ki böyle bir arıtıma tabi olsun. Hatta ve hatta keşke bol mineralli olsa daha sağlıklı olsa deriz. Bana kalırsa en azından yazılandan anladığım kadarıyla, bir yumuşatma sisteminden geçmiş yada mümkünse bir RO ürün suyu isteniyor. Hoş gerçi Dilek Hanım başka bi yazı yazmadan bu kadar yazıyorsak demek ki bir de açıklama yapsa dolduracaz forumu :D :D Bu arada Ne kadar arıtılmış sözüm istediği su kalitesini anlamak içindi :)
 
Tşk ediyorum yazılarınız için.Genelde büyük fabrikalar bu tür testleri yaptıkları için bünyelerinde bulunuyormuş ya arıtma tesis çıkış suyu yada normal çeşme suyu cihaz yardımıyla arındırabiliniyormuş.Nasıl bir cihaz ne kadar saflıkta isteniyo bende bilmiyorum.Tek bildiğim sitede yazdığım şekilde.
 
Üst