• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Adana Piyasasında Çalışmak ...

cm.mervan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Mart 2015
Şehir
Adana
Firma
Özel
Arkadaşlar ben 2.5 yılı aşkın denge çevre müh. su arıtma tekn. san.tic.ltd.şti de saha mühendisi olarak çalıştım . Adanada mühendis piyasası denen iğrenç bir "mühendis tanımı" var. Çukurova mezunları ile ilgili dedikodular , diğer eski mezun çevre mühendislerinin egolu tavırları ( benim çalıştığım firma sahibi dahil ) , çok iş az para yöntemleri , işten çıkarılan veya çıkan mühendisin arkasından konuşmak , yalan yanlış bilgiler savurmak vs vs vs. Başkalarının ekmeğiyle oynamak , adana çmo adasına takılıp ordan elde ettikleri çevreyle firmaların iş peşinde koşturması ( işsiz olanlar için demiyorum , firma sahipleri (birkaçı) . Adana'da bir düzendir gidiyor zaten bu dediklerim . Adana'daki çoğu deneyimli veya deneyimsiz mühendis asgari ücretin 200-300 tl üstünde çalışmaya mecbur kalıyor . Benim gecem gündüzüm yoktu sürekli yollarda şantiyelerde , eski bir araç , güvensiz bir iş yeri , ekonomik krizi fırsat bilip işten çıkamaz ama sömürürüz mantığıyla hakkının verilmemesi . Yani İstanbulda ,İzmirde , Ankarada , Bursada , çalışan arkadaşlarım çalıştıkları ortamların gayet kaliteli olduğunu söylemekteler. Acaba Adana çok büyük görünüp sadece boş bir kalabalık mı ? Ya da bunun nedeni başka birşey mi ?

En son başımdan geçen ve denge çevre müh işten çıkmamın , kafamda bitirmemin nedeni , düzensizlik - dedikodu- şahsıma ait aracın habersiz kullanılması (bozulup , ücretin benden kesilmesi ) , şirket sahibinin (ÖZCAN KUMCU) sürekli egolu konuşmaları vs vs . Bu bir utançtır ADANA için . Bunun sebebi ne acaba ?
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
cm.mervanKardeşim merhaba, piyasa öyle hale geldi ki bu ortamda iş bulmak mı, işi bulup devamını getirmek mi ya da düşük fiyat teklif edenler mi ne ile mücadele edeceğimizi şaşırdık. Şuan Gaziantep'te bile durumlar aynı. İş eskisi gibi yok. Bazı kişiler gemisini kurtaran kaptan misali hareket ediyor. Ben sana yaşadığım bir olayı anlatayım; 2018 yılının Mart ayında işsiz kaldım ve 2 ay işsizlik yaşadım. Çalıştığım dönem de başka bir eve taşındık ve tabiri caizse borcun altına girdik. Para yok, borcun var... Gerçekten bu durumlar insanın canını sıkıyor. Yardım ettiğin kişilere halini hatırını sormak ve iş çıkarsa haber et diye aramak istediğinde "niye aradın, şuan yoğunum" diye saçma sapan ve başından savmak gibi ifadeler kullanılınca insanın içi parçalanıyor. İşsiz kaldığım dönemde akıl veren çok oldu ve o aklı verenler bir faydasını görmediğim basit kişilerdi. Kusura bakmayın bu ifadeyi kullanıyorum ama bu kişilerin kimseye hayrı olmaz. En büyük destekçim ailem ve hatırı sayılı çok az arkadaşlarım oldu. Gerçekten işsizlik çok zor ve sabırla bekleyen arkadaşların Allah yardımcısı olsun. Belki çok ütopik olacak ama asla umudunu yitirme. Ben her şey bitti derken Allah hayırlısını nasip etti ve şimdi ki çalıştığım firmada huzurlu ve işimi severek çalışıyorum. Bu işe girmeme vesile olan kişi ise Eskişehir'den Gaziantep'e çalışmak için gelen çok sevdiğim bir arkadaşım sayesinde oldu. Söz de abi veya abla dediğimiz kişilerin bir yardımı dokunmadı. Büyüklerin toparlayıcı olması gerekirken küçükler olarak biz onlardan daha büyük ve daha toparlayıcı olduk. İnsanların derdi olabilir. bir günü bir gününü tutmayabilir ancak başka insanların derdini dinlemek ve yardımına koşmak gerekir. Hiçbir şey kişinin kendi etrafında dönmüyor. Ben bu site de çok güzel dostluklar hatta kardeşten öte diyebileceğim insanlarla tanıştım ve tanımaya da devam ediyorum. Şimdi ki işime girdiğimde bana en çok yardım eden Melih ÇOŞAR oldu. Ben o adamın ellerinden öperim ve çok büyük bir insan, üstad... Eğer adana dışında çalışmak istiyorsan kendini hazır hissettiğinde çıkmanı tavsiye ederim. Şu da bir gerçek insan kendisini geliştirdikçe kabına sığmıyor ve daha büyük yerlerde çalışmak istiyor. Ben ve diğer arkadaşlar sana elimizden gelen her türlü yardımı yaparız. Sen hiçbir şeye canını sıkma. Her şey iyi olur. Allah büyük ve sen gönlünü ferah tut. :)
 
Olgaç Hocam, ben seninle sadece kendi tecrübelerimi paylaştım, yolu giden sen oldun. Güzel düşüncelerin için çok teşekkür ederim. Allah yolunu açık ve kazasız eylesin :)
 
@cm.mervan Selamlar,

Hocam seni o kadar iyi anlıyorum ki. Ankara'da bu iş ile 10 yıldan fazla uğraşan biri olarak şunu diyebilirim ki patron olmaya çalışan ama olamayan, yönetici olmaya çalışan ama olamayan kaç tane insanla tanıştım/çalıştım inan hatırlamıyorum. En kötü, en rezil olarak sıfatlandırdığım insanlar: 1- Patrondan çok patron olan işçiler, 2- parayı bulup da tabiri caizse orası burası ayrı oynayan insanlar.

Piyasada iyi insan yok mu? Var tabi ki de olmaz olur mu ama insanın sevmediği ot başında biter misali hepimizin burnunun dibinde hoşlanmadığımız, çalışmak istemeyeceğimiz insanlar çoğunlukta kalıyor ve maalesef bu kuru kalabalıktan ötürü iyi insanların farkına bile varamıyoruz.

Bu insanlardan çok dili yanmış biri olarak sana vereceğim tavsiyeler şöyledir:

- Temkinli yaklaş
- Her konuştuğun doğru olsun ama her doğruyu her yerde konuşma
- Dürüst ol
- Herkese hak ettiği değer kadar değer ver. Fazlasını veya azını verme.

İnsanlar seni sinirlendirecek, üzerine gidecek, damarına basacak, seninle oyun oynayacak, arkandan kuyu kazacak ve çok uğraşacaklar. Çelik gibi olman lazım. Sabırlı olman lazım. Ve unutmaman lazım: Bu meslekte senin gibi birileri var. Birileri bir şeyleri başarıyor, güzel şeyler de oluyor. Hepimiz bir şekilde ayağa kalkıp yeniden savaşıyoruz. Göremesen de, yanında olmasa da seninle birlikte mücadele eden insanlar da var.
 
Arkadaşlar öncelikle anladığınız için çok teşekkürler . Bunu tüm Adana’daki firma sahiplerine mal etmedim Tabi . Ama öyle olaylar var ki Brezilya dizileri yanında az kalır . Sağlıcakla kalın ?
 
Çok teşekkürler Melih ve Olgaç kardeşim. . Dediğiniz gibi iyi insanlar ve pozitif insanlar bu durumu aşmama yardım etti , şuan Adana’da çok güzel bi işe girdim . Ama eski çalıştığım firmaya hakkımı helal etmiyorum başka ne denilebilir...
 
Son düzenleme:
Üst