• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Adres değişikliği

İdris Kaval

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
4 Temmuz 2012
arkadaşlar; danışmanlığını yaptığım tesis başka bir yere taşındı. Yeni yerin adresini içeren bir dilekçeyi çevre ve şehircilik il müdürlüğüne teslim ettim. Sistemde bu tesisle ile ilgili bir değişklik yapmam gerekiyormu?
 
Merhaba Arkadaşlar,

Şirketimizin adres bilgileri değişmiştir. Çevre Şehircilik il müdürlüğüne yapmamız gereken bildirimler nelerdir? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
 
Bütün belgelerin adres değişikliği için ilgili yerlere başvuru yapılması gereklidir. Özellikle ÇED kararıyla iligli Adres değişikliğini ÇED şubesine kesinlikle bildir en önemlisi bu. Çed Yönetmeliğinde adres değişikliği ile iglili yapılması gerekenlerden bahsediyor.
 
yok Serdar abi ben yanlış anlattım galiba :) bizim kendi firmamız taşınıyor çevre danışmanlık firmamız onun için il çevre şehircilik müdürlüğüne yapmamız gereken işlemler nelerdir ben bunu sormak istemiştim :)
 
maliye bakanlığında bilgileriniz değişmiş ise , çevre bilgi sisteminde danışman firma kullanıcı adı ve şifresi ile firma bilgileri kısmından maliye bakanlığından güncelle butonu ile otomatik değişmesi gerekiyor.
bende sorun oldu ve değişmedi . yanlış hatırlamıyorsan 10 iş günü içinde güncellemeyi yapmamız gerekli. ben il çevre müdürlüğüne yazı ile başvurdum. maliyeden değiştiği halde sistemde hala güncelleme yapmadı. maliyeden yetkililer geldi yeni yerimizde tutanak ile bilgilendirme yaptılar. ben bu tutanağıda il çevreye ayrıca gönderdim. yani anlayacağınız sistemden değiştiremez iseniz , biraz uğraşacaksınız.
 
Ne bilim bende tesis taşınıyor sandım :)) koptum ben :p Danışmanlık firması taşınma konusunu bilmiyorum özel bir şeyi oluyor mu.
 
Şimdi şöyle bir sıkıntı var. Tesis çevre görevlisi olarak görünen mühendis 1 yıl önce işten ayrılmış ve iletişim bilgisi yok kendisinin. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne adres değişikliği ile ilgili dilekçe verildi fakat hala adres hala eski adres olarak görünüyor. Bunu düzeltmek için ne yapmak gerekmekte ve ileride bi sıkıntı yaratabilir mi bize?
 
adres değişikliği yapan firma ne iş yapıyor çevre izin ve lisans yönetmenliğin MADDE 11 VE 2. bendinin a fıtratında şöyle diyor işletmenin faaliyet yerinin değişmesinde yeniden lisans yenilemesi gerek diyor
 
@yıldırım mustafa
adres değişkliğinde izin/lisans belgesi değişikliğine gerek yok doprudur. Hatta sistemde belge yenileme işlemine tıkladığınızda hangi konularda değişiklik olduğunu gösteriyor.

siz bu firmada tam zamanlı çalışan mısınız yoksa çevre danışman firma olarak mı faaliyet yapıyorsunuz?
 
Şimdi şöyle bir konu var. Aynı adreste 2 farklı isimde firma var. Ben bir tanesinde tam zamanlı çevre mühendisi olarak çalışmaktayım ama çevre görevlisi değilim. Danışmanlık firmasından hizmet alıyoruz. Diğer farklı isimdeki tehlikeli atık taşımacılığı yapan firmanın ise çevre görevlisi 1 yıl kadar önce işten ayrılmış ama hala o görünüyor. Elimizde şirketin online çevreye giriş bilgileri yok. Adres değişikliği olduğundan dolayı il çevreye adres değiştiğine dair dilekçe ile bildirim yapıldı fakat hala sistemde adres eski adres olarak görünmekte. Bunun ileride sıkıntı çıkarmasından çekiniyorum. Verdiğimiz dilekçe yeterli olur mu il çevreye yoksa ne yapmam lazım bu konuda daha başka?
 
emine hanım şimdi tat lisanlı bir firma başka bir adreste faaliyet gösterirse lisanssız duruma düşmuyor mu

emine hanım şimdi adres değişikliği yapan bir tat lisanslı firma lisanssız duruma düşmüyor mu
 
adres değişikliğinden dolayı izin/lisans belgesinin güncellenmesine gerek yoktur. İzin /lisans yenileme başlıkları aşağıdaki fotoğrafta belirtildiği gibidir.
upload_2015-1-17_10-24-16.png
 
anlıyorum sizi emine hanım ama bu söylediğim çevre izin yönetmenliği yeni 10 eylül 2014 29115 çevre izi ve lisans yönetmenliğinde

farklı sanki lianssız duruma düşer buna göre

(2) Çevre izni veya çevre izin ve lisans alma süreci aşağıdaki belirtilen değişikliklerin gerçekleştirilmesini müteakip 30 takvim günü içerisinde yeniden başlatılır.

a) İşletmenin faaliyet yerinin değişmesi,

b) İşletmenin faaliyet konusunun değişmesi,

c) İşletmenin yakıtının ve/veya yakma sisteminin değişmesi,

ç) İşletmenin toplam üretim kapasitesinin veya toplam yakma/anma ısıl gücünün en az 1/3 oranında artması veya artış miktarının bu Yönetmeliğin Ek-1 Listesi kapsamında yer alması.
 
Şuanda mevcut olan sistemde adres değişikliği kısmı yok.. kendi sayfanızdan da bakabilirsiniz. böyle bir durumda il müdürlüğüne dilekçe ile bildirim yapmak gerekir, zaten değişiklik olacak ise de onlarda yazılı cevap olarak bildirirler. şuan mevcut sistem bu.
 
firma sisteminde böyle bir şey yok biliyorum şimdi sizin bitişik a ve b odanız var a odasını iptal edip b okadına geçeçeksiniz ve b odasını da baştan sona kadar yeniliyor sunuz yanı kısacası her şeyi baştan sona kadar yeniliyor sunuz mantıken ve kanunen bildirmeniz gerek miyor mu ve bun u il çevre ye bildirmediğiniz taktirde ve bunu dene time gelen çevre anlarsa ne olur sizce
 
Üst