• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Adres değişikliği

İdris Kaval

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
4 Temmuz 2012
arkadaşlar; danışmanlığını yaptığım tesis başka bir yere taşındı. Yeni yerin adresini içeren bir dilekçeyi çevre ve şehircilik il müdürlüğüne teslim ettim. Sistemde bu tesisle ile ilgili bir değişklik yapmam gerekiyormu?
 
bildirim yapmaz iseniz zaten sorun olur. her zaman her türlü değişiklikte bilgi ve beyanda bulunacağımızı taahhüt ediyoruz. Şu an sistemde olmasa da, il müdürlüğüne bildirilmesi gerekir. hatta taşınma işlemi yapılmadan önce bildirilmesi en sağlıklısı olası bir durum için önceden yazışma yapıyorsunuz. .......adresinde faaliyette iken ....../2015 tarihi itibari ile .....adresinde taşınılacak ve faaliyetimize orada devam edilecektir. bu değişikliğin çevre izin ve lisans hakkında yönetmelik ile çed yönetneliği kapsamında değerlendirilmesi hususunda diyerek bir dilekçeyle başvurulması sağlıklı olur. sadece çevre izini değil birde çed yönetmeliği var.
 
İl Çevreye zaten dilekçe ile başvuruldu. online çevre den yeni kayıt diyorum vergi numarası ile sorguladığımda yeni adres çıkıyor fakat bilgilerim doğru diyerek ilerlediğimde onaylı tesisler diye çıkan sayfada eski adres görünmekte başka bi ilde.
 
şimdi oldu emine hanım celalettin kardeş il çevreye dilekçe ile bunu bildirmiş seniz herhangi bir sıkıntı olmaz sonuçta sorumluluk sizden çıkmış il çevreye sorumluluk yüklenmiş zaten onbeş gün içerisinde (gün sayısı tam net değil ama) dilekçenize resmi olarak cevap vermek zorunluluğu var
 
Arkadaşlar adresi değişen şirketin çevre izni ve lisansı iptal olur.
Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği
(2) Çevre izni veya çevre izin ve lisans alma süreci aşağıdaki belirtilen değişikliklerin gerçekleştirilmesini müteakip 30 takvim günü içerisinde yeniden başlatılır.
a) İşletmenin faaliyet yerinin değişmesi,
(7) İkinci fıkranın (a) bendinde belirtilen değişikliğin olması durumunda çevre izin ve lisans belgesi yenileme işlemi GFB alma sürecinden itibaren başlatılır. İkinci fıkranın diğer bentlerinde belirtilen değişikliklerde çevre izni belgesi için her durumda, çevre izni ve lisansı belgesi için ise mevcut lisans konuları ile ilgili prosesinde ve çalışma koşullarında herhangi bir değişiklik olmaması durumunda GFB başvuru süreci uygulanmaksızın bu Yönetmeliğin 9 uncu maddesi kapsamında çevre izin ve lisans süreci yeniden başlatılır.
 
@csungur
Peki firmanın adresi ve ünvanı değiştiğinde eski yerin lisansı devam ederken, yeni taşındığı yeri şube olarak gösterebilir mi?
 
çevre izin ve lisansı adres de ki faaliyete verilir. Adres değişikliğinde yeni açılan şube dahi olsa izin ve lisans süreci yeniden başlatılır. Yani açılan şube izin ve lisans yönetmeliği Ek-1 veya Ek-2 sine dahil ise ora içinde izin ve lisans işlemi tekrarlanır
 
@csungur
Peki şubeyi fazla olan atıkları veya ürünleri stoklamak için aldık diyelim o zaman izin ve lisans almaya gerek yok diye biliyorum ve il çevreye bildirmek gerekli. Doğru mudur? Bir de eski yerin lisansını satın alan kişiye devredebilir miyiz?
 
sizce olur mu atık depolama yapıyorsunuz ve deponun herhangi bir lisansı yok, firmada bile atıklarınız aylık 1000 kg geçiyorsa geçici depolama izni alıyorsunuz. Ama x fabrikası var tüm üretim prosesleri başka bir yerde gerçekleştiriyor, ürünlerinide başka bir depoda bekletiyor depo için tabiki de herhangi bir izin ve lisans alma şartı yok zaten yaptığı iş kapsam dışı
 
Arkadaşlar Merhaba,

Çevre Danışmanlık firmamızın adresi değişti. Yönetmeliğe baktım sistem üzerinden 30 gün içinde bildirmek gerektiği yazıyor ama EÇBS ye girdim yapılacak yeri bulamadım.

Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşım yardımcı olursa sevinirim. Nerden, nereye gireceğiz vs..

Teşekkürler..
 
Merhaba Hasan Bey,

Aşağıdaki fotoğraftan gördüğünüz üzere E-Yeterlik uygulamasına girip "Kurum\Kuruluş Başvuru" sekmesinden "Danışman Firma Başvurusu" kısmına girmeniz gerekiyor. Firmanızın unvanının yanında "İŞLEM" yazan butona tıkladığınızda aşağıdaki görüntüyü göreceksiniz.

22860
 
Üst