• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Adres Farklılığı Çevre İzni Alınması

Murat Akyüz

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Şubat 2011
Firma
TEKNOÇEV
Arkadaşlar danışmanlığını yaptığım firmalardan biri iki farklı parselde yer almakta olup iki farklı adresi vardır. Firma iki parsel üzerine tek duvarla çevirilmiş yani iki parsel birleştirilerek tek firma olarak kullanılmaktadır.
1 nolu parsel kapı no: 28
8 nolu parsel kapı no: 26

Kapasite raporunda 28 nolu adresi yer almaktadır.
Kanal bağlantı izninde 1-8 parsel için alınmıştır.
İki parsel için ayrı ayrı Yapı Kullanım İzni mevcuttur.
ÇED muafiyeti 28 nolu adres için 1-8 parselleri olarak ayrı ayrı alınmıştır.


Vergi No ve Firma adı aynı olan bu tesis için 28 nolu adres için tek çevre izni alınması yeterli midir?
 
gfb başvurusunda en çok karşılaştığım sorun adres sorunu. belgelerde ki adresler birbirinden farklı dilekçe vererek düzeltmeye çalışıyorum. tesisin yeri aynı olmasına rağmen adres sürekli değişmiş. bununla ilgili dilekçeyle düzeltmek yerine belediyeden adreslerin değişim sürecini gösteren bir belge temin edebilir miyim? konuyla ilgili düşüncesi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
iyi çalışmalar.
 
Şirketlerdeki Adres değişikliği beyanlarında Belediyelerden alınan yazılar tekil olarak yeterli görünmüyor Bakanlıkça Özellikle Ticaret Sicil gazetesi ve Vergi levhasında ki adreslerin aynı olması gerekmekte. Bu adresle başvuru yapıldığında sorun olmuyor.
 
ticaret sicil gazetesindeki adresle dıger belgelerdeki adresler farklılık gösteriyor. mesela yapı kullanma izin belgesindeki farklı kapasitedeki farklı vs. birinde cadde ismi var birinde sadece mevkii yazılmış. o zaman sicil gazetesine göre hepsini baştan mı düzenlemem gerekiyor? bir kaç belgede adres değişikliği için başvuru yaptım fakat çok uzun bir süreç gerektiriyor bir aydır cevap bekliyorum.
 
Yapı kullanma belgesindeki adres Farklı olması normal o belgeler genellikle çok eski olabiliyorlar semtin, sokağın ismi değişmiş olabilir. İşletmenin yerini belirten belediyeden alınmış yazı yeterli olabilir. Ama değim gibi ticaret sicil gazatesindeki adresle aynı olması gerekir. Gazatede imalet yapılan yerin adresi açık olarak beyan edilmesi gerekmekte. Eğer vergi levhasıdaki farklılık çok fazla etkilememekte Ticaret Sicil g. adres değişikliği olarak kabul edilmekte.
 
Üst