• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ağı ve Teh. İşler Periyodik Sağlık Muayeneleri

Pınar Esin

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
1 Nisan 2009
İSG konusunda da çalışan meslektaşlarım olduğunu bildiğim için Periyodik sağlık muayeneleri ile ilgili öğrenmek istediğim bir konu var.

Ağır ve Tehlikeli işlerde çalışanların periyodik sağlık muayeneleri neleri içermelidir (odio, akçiğer, tam kan sayımı vb.)? Kimyasallarla çalışılan bölümlerde tam kan sayımı ve kanda ağır metal testleri sadece o bölümdeki personellere mi yapılmalıdır?

Konuyla ilgili yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler..
 
Merhaba;

Bu konularda en sağlıklı kararı İşyeri Hekiminiz verebilir bence. Ama önerebileceğim birkaç yönetmelik var onları incelerseniz bir fikir oluşabilir. Ancak yine de hem o sorumluluğu üzerinize almamak hem de yetkiniz olmayan bir konuda hata yapılmasına sebep olmamak için işi bir bilene bırakmalısınız. (Akciğer grafileri -herkese en az yılda bir- ve odyo testleri-gürültülü ortamda çalışanlara en az yılda bir- periyodik olarak yapılmalıdır.)

Kanserojen ve Mutajen Maddelerle Çalışmalarda Sağlık ve Güvenlik Önlemleri Hakkında Yönetmelik
Kimyasal Maddelerle Çalışmalarda Güvenlik ve Sağlık Önlemleri Hakkında Yönetmelik
Biyolojik Etkenlere Maruziyet Risklerinin Önlenmesi Hakkında Yönetmelik
Asbestle Çalışmalarda Sağlık ve Güvenlik Önlemleri Hakkında Yönetmelik
Ağır ve Tehlikeli İşler Yönetmeliği

İyi Çalışmalar...
 
Üst