• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ahşap ambalaj atıklar

Cansu A.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Mart 2011
Merhaba arkadaşlar;
Ben ahşap palet üretimi yapan bir firmada işe başladım, aynı zamanda paletlerin geri dönüşümü de yapılıyor burada ve bu konuda lisansları var. Sorum şu olacak: diğer firmalara ahşap paletlerin de atık olduğunu ve onlarıda diğer atıklarda olduğu gibi geri dönüşüm için yetkili bir firmaya vermeleri gerektiğini bildiren bir yazı hazırlamak istiyorum yönetmeliklerden faydalanarak. Ambalaj atıklarının kontrolü yönetmeliğini ve bazı tehlikesiz atıklar tebliğini inceledim fakat bu anlamda işime yarayacak bişey bulamadım. Acaba hangi yönetmeliklerden faydalanabilirim ya da incelediğim yönetmeliklerde gözden kaçırdığım maddeler var mı? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler ve iyi çalışmalar :)
 
Aşağıdaki maddeler (15 01 03) ahşap ambalaj atıklarının yetkili bir firmaya verilmesi gerektiğini açıklar:
Atık Yönetimi Genel Esaslarına İlişkin Yönetmelik Madde 5 - g) Atıkların, lisanslı geri kazanım ve bertaraf tesisleri dışında yetkisiz kişi, kurum ve kuruluşlar tarafından toplanması, geri kazanılması ve bertaraf edilmesi yasaktır.
Ambalaj Atıkları Kontrolü Yönetmeliği Madde 5 - l) Ambalaj atıklarının geçici faaliyet belgeli ve/veya çevre lisanslı işletmelere verilmesi esastır. Ambalaj atıklarının bunların dışındaki kişi ve/veya kuruluşlar tarafından toplanması yasaktır.
 
Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliğinde piyasaya süren işletmelerin sağlaması gereken geri kazanım oranlarının belirtildiği tabloda 2013 yılından itibaren ahşap atıklarının da yer aldığını görebilirsiniz. Ahşap ambalajların da 2013 Şubattan itibaren beyanları yapılacak, buna da vurgu yapabilirsiniz.
 
@khanli

firmamızın adı özcan kardeşler ambalaj palet ve geri dönüşüm.. netten aratıp iletişim bilgilerimize ulaşabilir.
 
Merhabalar Arkadaşlar, TAT firmasında çalışıyorum , lisansımızda ahşap var fakat , ihale sonucu aldığımız paletlerin tamiri tesis içinde yapılmakta, bu da GDT olarak geçiyor, İzin Lisanstan lisans ekle butonundan lisans işlemi gerçekleşebilir mi yoksa GDT olarak mı basvuru yapacağız? bu sektörde Ahşap Geri dönüşümde çalışan arkadaşların bilgisi varsa yardımcı olurlarsa sevinirim.
 
@H.Olcucu
palet geri kazanım işi farklı bir iş ambalaj atığı geri kazanım diye başvurcaksınız sadece palet varsa palet kodunu verecekler size, ama gdt alıyorken hem plastik hem ahşap almanızı tavsiye ederim.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
örnek olarak inceleyebilirsiniz.
 
Lisans üzerinden mi yoksa baştan mı başvuru yapacağız,bu konu hakkında kimsenin bir fikri yok, palet geri kazanım sektöründe çalışanların bilgisi olacağını düşündüm teşekkür ederim.
 
bu sektörde çalışıyorum, ambalaj gdt niz yoksa baştan lisans alacaksınız varsa kod ekleyeceksiniz bu kadar net.
 
Üst