• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ahşap palet / ambalaj

Pınar Özgen

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
20 Temmuz 2012
Firma
Egesis Çevre Teknolojileri
Arkadaşlar tesislerde nakliye amaçlı olarak kullanılan ahşap paletler nakliye ambalajı olarak sayılır mı? Buna da beyanlarda yer verilmesi gerekli midir?
 
Ahşap, plastik vb. malzemelerden şekillendirilmiş paletler ambalajdır (Yumurta viyolleri gibi).Firma içi sevk yada yol aşırı malzeme sevkinde kullanılmış olması işlevini değiştirmez.Bu ambalaj türü artık kullanılmıyor ve atığa çıkarılıyorsa ambalaj atığı vasfını kazanmıştır.Her ambalaj atığı gibi beyanı yapılmalıdır.
 
@Gülay Kudret Birdal
Teşekkürler Gülay Hanım. Peki bu konuda yönetmelikte herhangi bir açıklama yer alıyor mu? Benim gözümden kaçmış olabilir mi acaba?
 
@pinarozgen
Ambalaj tanımına ve ambalaj atığı tanımına bakın, örnekler kendi şahsıma münasırdır :) yönetmelikte sadece tanımı yapıyorlar maalesef takdirini siz yapıyorsunuz.ben paletler için hep bu yolu izledim, il müdürlüğünden de doğruluğu zamanında onaylatmıştım içiniz rahat olsun :) eğer tat değilseniz firmanızda paleti nakliyede kullanmaya devam ediyorsanız atık olarak düşünmeyin, işlevini kaybettiğinde yada artık kullanmanıza gerek yoksa atığa çıkarın.
 
@Uğur Can
Shrinklerden bahsediyorsanız nakliye ambalajı olarak ve ikincil ambalajı korumak amacıyla kullanılıyor genelde. Kullanım amacına göre değişebilir.
 
Üst