• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Akaryakıt deposu hakkında yardım

İbrahim Eker

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Mayıs 2010
arkadaşlar işletmemiz ruhsat sahası içerisinde bulunan taşeron firmanın kendi araçları için yaptırdığı ufak çaplı bir akaryakıt deposu ve pompa istasyonu var. bu durumun bazı güvenlik ve çevresel risk oluşturduğunu düşünüyorum. fakat bunun sorumluluğu bize mi yoksa taşerona mı aittir? bizim ruhsat sahamızda ve bizim taşeronumuz olan bir firma olması münasebetiyle sorumluluk bizide içine alıyor ise çevre mühendisi olarak bu tür bir uygunsuzluğa nasıl müdahale etmeliyim hangi yönetmelikleri dayanak göstermeliyim yardımcı olursanız sevinirim...herkese iyi çalışmalar...
 
Oluşabilecek bütün sorumluluklar işletmenin ruhsat sahibine aittir.
Bu konuda akaryakıt istasyonlarındaki bütün emniyet ve çevre önlemlerini almak zorundasınız.
Aksi halde iş güvenlik uzmanı ile çevre mühendisi almadığı her önlem için hem maddi hem de cezai işleme maruz kalır.
Kazasız ve cezasız günler dilerim.
 
Akaryakıt istasyonları ile ilgili bu tür risk oluşturan dikkat çekici hususları paylaşmamızda yarar var. Bu sektörde faaliyet gösteren arkadaşlarımız bu depoların kurulması ile ilgili hangi yönetmelikleri inceliyor ve ne tedbirler alıyor paylaşabilirsek güzel olur.
 
çevre mühendisinin dikkat etmesi gereken nedir kimyasalların bildirimi haricinde sorumluluğu var mı akaryakıt deposu dediğimiz tesis içindeki mazot tankları değil mi?
 
Akaryakıt tanklarının bulunduğu yerleri zaten Akaryakıt İstasyonu olarak düşünüyordur büyük çoğunluk sanırım ancak yine de bir araştırma yapmak yararlı olacaktır. Sitede Akaryakıt İstasyonları - Emniyet Gereklilikleri ile ilgili stardart mevcut. Bununla birlikte döküman haricinde saha bilgisi ve tecrübelerden yararlanmak iyi olur.
 
Tabi ki bu konuda bilgi paylaşımı faydalı olacaktır,
Mesela otomatik dolum yapılmayan yerlerde bütün tank vanaları önlerine Damlalık koymak gerekir,
Kolay gelsin,
 
Üst