• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Akaryakıt istasyonları için çevre izini

Orhan Şeker

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Ocak 2012
Firma
ÇAK TEKSTİL SAN. VE TİC. A.Ş. (LTB)
Merhaba arkadaşlar. Bilindiği gibi akaryakıt istasyonları çevre kanununca alınması gereken izin ve lisanslar yönetmeliğinin ek2 de yer alan madde 9.1 e tabiler. Fakat akaryakıt istasyonlarının bu konuda hiçbir bilgilerinin olmadığını görmüş durumdayım. Maddeyi benmi yanlış değerlendiriyorum anlamadım.

Aranızda akaryakıt istasyonu danışmanlığı yapan varmı? Süreci nasıl işliyor acaba biraz bilgi alabilirsem akaryakıt istasyonlarına açıklama yapmam daha kolay olacak gibi. Şimdiden paylaşımlarınız için teşekkürler.
 
aynen yükümlülüğü kalkmaz ama bununla ilgili mutlaka bir yönetmelik yayınlanacaktır ileriki zamanlarda çevre görevlisi bulundurmasına gerek yoktur diye
 
Petrol istasyonları bu yönetmeliğe tabidir ve Çevre İzni'nden muaf olsa bile danışmanlık hizmeti almak ya da personel istihdam etmek zorundadır, burada sorun yok. Ancak benim sormak istediğim bu tür tesislere danışmanlık yapan arkadaşlarımızın rutin yaptığı şeyler nedir ? Sadece ÇEvre İzni ve Atık Yönetimi ile ilgili konulara mı bakıyorlar yoksa LPG sorumlu müdür gibi, bir İSG uzmanı gibi risk oluşturan faktörler konusunda çalışmaları gerekiyor mu ? Bu konuda bir sorumlulukları var mı ?
 
Akaryakıt satış istasyonlarının ÇED' si genel olarak hangi kapsamda değerlendiriliyor?
Bu istasyonların Kapasite Raporları oluyor mu?
Yoksa sadece tank kapasite bilgilerine göre mi değerlendiriliyor?
 
AKRYAKIT İSTASYONUNA çevre izni alıcaksam tam anlamıyla bana sırasıyla söyleyebilir misiniz neleri bakmam lazım neler yapmam lazım..
işe yeni başladım akaryakıt istasyon çevre izni için uğraşıyorum.ilk neleri dikkat etmem gerekir..şimdi kanalizasyon varsa muaftır deniliyor ama kanalizayon için atıksu bağlantı izni gerekir . ben şimdi neleri bakıcam neleri dikkat edicem proje onayı yoksa ne yapıcam il müdürlüğe görüş yazısı yazıcak mıyım vs vs..baştan bana söyleyebilir misiniz?
 
akaryakıt istasyonun araç yıkması yapılıyorsa ve kanalizasyona bağlantısı var ise muaffiyetinizi alıyorsunuz. kanalizasyon bağlantı yazısını ilgili belediyeden yada altyapıdan sorumlu resmi kurumdan temin edebilirsiniz. yazınızı aldıktan sonra il müdürlüğüne dilekçe yazarsanız çevre izninden muaftır belgenizi alırsınız.
eğer ki kanalizasyona değilde alıcı ortama veriliyor ise deşarj konulu çevre izni alıyorsunuz. bunun içinde izinlisans.cevre.gov.tr'den başvuru yapıyorsunuz sistem size gerekli olan belgeleri söylüyor. Tabi sizde bu arada çevre izin ve lisans yönetmeliğini incelerseniz bilgileri bulabilirsiniz.
öncelikle siz kanalizasyona bağlı mı değil mi onu net öğrenin..
 
@mine_4891


Yapabiliyorsanız fosseptik yapıp çözün derim.Çünkü deşarj konulu çevre izninde çok sıkıntı çıkartıyorlar. su analizi çamur analizi gfb belge bedeli izin belge bedeli vs. üst üste eklediğinizde çok fazla masraf çıkabiliyor. yıkama yapılan yere yağ tutucu ekletip fosseptikte biriktirin suyunuzu vidanjörle çektirin (eğer mümkünse).Ayrıca yıkama sularının dere vb alıcı ortamlara deşarj edilmesi sıkıntılı bir süreçtir. çalışanların dikkat etmemesi sonucunda yüksek parametreler çıkarsa ceza bile yiyebilirsiniz.
 
merhabalar,

bir sorum olacaktı akaryakıt istasyonlarında tmgd sorumluluğunun kalktığı ve yerine atık lisansının yer alacağı söylenmekte fakat bununla ilgili detaylı bilgiye ulaşamıyorum,konu ile ilgili bilgisi olan var mı ?

iyi çalışmalar.
 
Arkadaşlar bi istasyonla sözleşme yaptım kapasite olarak çevre izin sınır değerlerinin altında kalıyor. Araç yıkama var yağ değişimi yok, ön arıtma kurulmuş. Atıksular foseptikte biriktirilmekte.
Belediyeye ait arıtma tesisi ile protokol yapıp çevre izninden muafiyet için başvuru yapmam doğru mu yoksa üniversite raporu falan almak gerekiyor mu bu süreç nasıl ilerliyor.
Ek olarak: Endüstriyel Atık Yönetim Planını hazırlayacağım, jeneratör kullanılması durumunda bildirim yapmam gerekir diye biliyorum. Başka dikkat etmem ya da yapmam gereken şeyler varsa tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
 
Akaryakıt istasyonu cevre izin muafiyeti ecbs uzerinden17/1-2-3 muafiyet bolumunden mi yapiliyor. Arac yikama var. Atiksu cokturme havuzundan ilgili belediye aat ye veriliyor. Belediye yazisi elimizde mevcut. Cevre izin muafiyeti icin sadece il mudurlugune dilekce ile muracaat etmemiz sanirim artik olmuyor. Bununla ilgili yardimlarinizi bekliyorum.
 
Üst