• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Akaryakıt istasyonlarında sorumlu müdürlük

Nurullah Özdemir

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
25 Ocak 2012
Firma
MAZÇEV ÇEVRE DANIŞMANLIK HİZM.ENERJİ İNŞ. SAN VE TİC LTD ŞTİ.
Arkadaşlar iyi günler akaryakıt istasyonlarında sorumlu müdürlük yapan var mı acaba.
 
arkadaşlar yeni yönetmelikte il ve komşu il ile ilgili hiçbir ibare bulunmamaktadır. eğer bununla ilgili bir tebliğ falan bulunmuyorsa, sözkonusu yönetmeliğe göre bütün illerde sorumlu müdürlük yapabiliyorsunuz sanırım.
 
halil ünal adlı arkadaşımız mesajı beğenmemiş ama yanlış söylediğimiz birşey varsa açıklarsa sevinirim. ben yazılanlardan sonra üşenmeyip yönetmeliğe tekrar tekrar baktım ama komşu il ile ilgili bir açıklama görmedim. yanlışsa da düzeltirseniz sevinirim arkadaşlar.
 
GEBZE, İSTANBUL VE KOCAELİ CİVARI LPG SORUMLU MÜDÜRLÜĞÜ YAPABİLECEĞİM İSTASYON ARIYORUM.
İLGİLİLERE DUYURULUR.
0 553 390 31 23
 
Hakan bey kızmayın :) uygulamada şuan ikamet edilen il ve çevre illeri diye biliyorum yönetmelikte sınırlama yok haklısınız ama alakasız bir ildeki başvurusu kabul edilen görmedim örneği varsa aydınlatırsanız sevinirim.
 
arkadaşlar bu işin getirisi nedir? ayda 1000 tl gibi bir ücretle hem bu işi yapmak hem de başka bir işte çalışmak mümkün mü ?
 
fiyatlar illere göre değişiyor diye tahmin ediyorum. ancak denizliyi örnek gösterecek olursam burada aylık 300 TL civarında. ancak şu sıralarda belgeli personel bulmak çok zorlaştı. fiyatlar artabilir böyle giderse.
bu işi yaparken başka bir işte de çalışabiliyorsun. onda sıkıntı yok şimdilik. ancak çevre görevlisi olan başka bir yerde çalışamaz şeklindeki yönetmelik değişikliği uygulamaya girerse bunu da yapamayacağız malesef.
 
Benım tahmınlerime göre bu yenı yönetmelik tam uygulamaya geçtiğinde ve bu geçici maddenın suresı bıttıgınde fıyatlar çok çok yükselecektir...
 
Ben inşaat mühendisliğini ardından çift anadal ile çevre mühendisliğini bitirdim. Şu an kendi iş yerim var inşaat projeleri çiziyorum. Vergi mükellefiyim ve bağkurluyum. Ayrıca LPG sorumlu müdürlüğü yapabilir miyim ?
 
mevcut yönetmeliğin ilgili kısmı aşağıda verılmıstır..umarım cabınızı alırsınız muhammedbdm

Sorumlu müdür olacak kişilerde aranacak şartlar
MADDE 14 – (1) Sorumlu müdür olacak kişilerde;
a) Dolum tesisleri için; çevre, endüstri, enerji sistemleri, kimya, makine, mekatronik, petrol ve doğalgaz mühendislik fakültelerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak veya 15/2/1954 tarihli ve 6269 sayılı Kimyagerlik ve Kimya Mühendisliği Hakkında Kanun kapsamında kimyager unvanını almış olmak veya diğer bölümlerden mezun olmakla beraber çevre, elektrik, endüstri, enerji sistemleri, inşaat, kimya, makine, petrol ve doğalgaz mühendisliği veya kimya dalında en az yüksek lisans yapmış olmak,
b) Otogaz istasyonları için; meslek yüksekokullarının kimya teknolojisi, elektronik teknolojisi, makine, mekatronik, elektrik, enerji tesisleri işletmeciliği, doğalgaz ve tesisatı teknolojisi, gaz ve tesisatı teknolojisi, rafineri ve petro-kimya teknolojisi programlarından veya teknoloji veya mühendislik fakültelerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak veya 6269 sayılı Kimyagerlik ve Kimya Mühendisliği Hakkında Kanun kapsamında kimyager unvanını almış olmak veya diğer bölümlerden mezun olmakla beraber mühendislik veya kimya dalında en az yüksek lisans yapmış olmak,
c) İlgili mevzuatta öngörülen eğitimi başarıyla bitirmek,
ç) Sorumlu müdür sertifikası sahibi olmak,
d) Görevin gereklerini yerine getirmesini engelleyecek sağlık engeli bulunmamak,
şartları aranır.
 
@Can Avşar
Can Bey, hem çevre danışmanlık firmasında çalışıp hem de akaryakıt istasyonunda çalışabiliyoruz yani anladığıma göre değil mi?
 
@Gizem Deli

Sadece danışmanlık firması ise 1 adet istasyona LPG sorumlu müdürlük yapabilirsiniz. Çalışmazsanız toplam 5 adet istasyona bakabilirsiniz. Yalnız şuan benim olduğum gibi özel bir durumunuz varsa örneğin; şirket sözleşmesi veya daha da önemlisi bakanlığa ÇED taahhüdü verdiyseniz, sigortalı olarak çalışılması gereken hiçbir işte çalışmanız mümkün değildir.
 
@Can Avşar
Teşekkür ederim Can Bey.

LPG OTOGAZ İSTASYONLARI VE DOLUM TESİSLERİNDE SORUMLU MÜDÜRLÜK EĞİTİMİ ile LPG YETKİLİ PERSONEL (POMPACI) EĞİTİMİ arasındaki fark nedir? Yani bir çevre mühendisi olarak hangi eğitimi almamız daha avantajlı olacaktır. Bilgilendirirseniz sevinirim.
 
@Gizem Deli

LPG OTOGAZ İSTASYONLARI VE DOLUM TESİSLERİNDE SORUMLU MÜDÜRLÜK EĞİTİMİ- mühendisler için
LPG YETKİLİ PERSONEL (POMPACI) EĞİTİMİ- İşçiler içindir

Ama yok ben mühendis olsamda gidip arabalara benzin dolduracam derseniz onu bilemem :)
 
@CMNet Okuru
Alt sınırımız olduğunu da hatırlatmakta yara var tabi :) Çevre Mühendsleri için Asgari ücret misali:)
 
Üst