• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Akaryakıt istasyonlarında sorumlu müdürlük

Nurullah Özdemir

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
25 Ocak 2012
Firma
MAZÇEV ÇEVRE DANIŞMANLIK HİZM.ENERJİ İNŞ. SAN VE TİC LTD ŞTİ.
Arkadaşlar iyi günler akaryakıt istasyonlarında sorumlu müdürlük yapan var mı acaba.
 
arkadaşlar benim sorum çevre görevlisi olarak görev yapan bir çevre görevlisi bir firmada sorumlu müdürlük yapabilir mi??
 
Nurullah Bey ,
Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Sorumlu Müdür Yönetmeliğine göre,
Madde 6- Sorumlu müdür olacak kişilerde;
a) Makine, kimya, çevre ve petrol mühendisliği dallarından birinin eğitimini almış olmak, gerekmektedir.
yani ,çevre görevlisi diye bir ibare yönetmelikte yer almıyor.
 
yani Neslihan hanım çevre danışmanlığını yaptığın bir firmanın dolum tesisinin sorumlu müdürlüğünüde yapabilirsin bende iki yönetmeliği okudum bu konu ile ilgili bir ibare bulamadım..
 
Lpg sorumlu müdürlüğü yapmanız için Makine, kimya, çevre ve petrol mühendisliği dallarından birinin eğitimini almış olmanız gerekmekte.Ayrıca eğer bir firmada çevre görevlisi olarak görev yapıyorsanız sadece 1 Lpg akaryakıt istasyonuna bakabiliyorsunuz.ama çalışmıyorsanız 5 tane akaryakıt istasyona bakabilirsiniz.
 
Evet yapabilirsiniz Nurullah Bey, Eylül Hanımda zaten bir yerde çalışıyorken 1 lpg istasyonuna bakabilirisiniz diyerek gerekli şekilde açıklamış. o yerin danışmalığını yapıp yapmamanız bir faktör değil yani bu konuda
İyi çalışmalar.
 
Zamanında eğitimlerine katıldım.. Birkaç istasyondan teklif de geldi ama malum sigortadan dolayı herhangibir çalışma içerisinde bulunamadık. Arkadaşımızın da belirttiği gibi sigortalı bir işte çalışıyor iken yalnızca 1 istasyona bakabiliyoruz. O bir istasyon içinde sigorta bozmaya veya riske edeğecek bir mali getirisi mevcut mu? bunu sorgulamak gerekiyor diye düşünüyorum.
 
can bey, bi risk taşımıyor çünkü sizin çalışıyorsanız 1, çalışmıyorsanız 5 istasyona bakma hakkınız var.Tabi çaılştığınız yerden izin almanız gerekiyor.Mali boyutunda ise sorumlu müdürlük yapacağınız yerlerde fiyatı siz belirliyosunuz yani açık piyasa sizden daha düşük teklif veren birisi olursa işi o alabilir.Bölgelere göre fiyatın değiştiğini söyleyebilirim.Yani alacağınız fiyat sizin pazarlık ve konuşma yeteneğinize kalmış.
 
Çalıştığınız yerden ne tür bir izin almanız lazım ki? Ayrıca Can Bey demiş "O bir istasyon içinde sigorta bozmaya", herhangi bir yerde sigortalı çalışırken bir istasyona bakmak isteseniz sigorta neden bozuluyor ?
 
Yönetmelikte bir engel yok gördüğüm kadarı ile..
Cengiz bey çalışan iseniz sigortalısınızdır, ayrıca da sorumlu müdürlük için sigorta girişi mecburi olarak isteniyor dolayısı ile sigortada çakışma oluyor. Ancak yönetmeliklerde bir engel göremiyorum neden çalışan iken 1 tane ile kısıtlı olduğunu ben de anlayamadım
 
Evet sigortayı bozmaya gerek yok sanki, çünki çalışırken 1 tane istasyona sorumlu müdür olunabiliyor ve bu da sigortalı olması gerekmez midir..
 
arkadaşlar 'sigorta çakışması' yada 'sigorta bozulmasından 'kastınız nedir?tam zamanlı bir iş yerinde çalışıyorken 1lpg istasyonunda sorumlu müdür iseniz her iki yerde 30gün üzerinden sigortanızı yatırıyor.durum bunula ilgilimi acaba?
 
peki 5 tane istasyonda sorumlu müdür olduğumda toplam 6 yerde sigortamın yatmasını engelleyen birşey var mı?
 
yönetmelik bunu sınırlandırıyor tek yere bakma hakkı veriyor. odada bunu gerçekten söylendiği gibi kontrol ediyorsa böle birşey tespit edildiğinde belgeniz iptal ediliyor diye biliyorum başka bir yaptırımı varmı bilemiyorum.
 
Arkadaşlar kafanızı karıştıran konu ile ilgili bilgi verir sanırım ,

SOSYAL SİGORTA İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİ..
Prim ödeme gün sayısı ve günlük kazanç
Madde 100 - (1) Sigortalının aynı ay içinde birden fazla işyerinde çalışması hâlinde, o aydaki toplam prim ödeme gün sayısı 30 günü geçemez.
(2) Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında olup bir ay içinde tam çalışan ve buna göre ücret alan sigortalının prim ödeme gün sayısı, ayın kaç gün olduğuna bakılmaksızın 30 gün üzerinden bildirilir. Ay içinde işe alınan sigortalının prim ödeme gün sayısı, işe başladığı tarih ile ayın kalan günleri kadar, işten ayrılan sigortalının prim ödeme gün sayısı ise o ayda çalıştığı gün sayısı kadar Kuruma bildirilir.
(3) Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında olan sigortalıların aylık prim ödeme gün sayısı, ay içinde işe başlama veya işten ayrılmaları hâli hariç olmak üzere her ay için otuz gün olarak hesaplanır.
(4) Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında bir göreve başlayanların o aya ait kıst aylıklarından sigorta primi alınır. Ölüm, aylık bağlanması ve 5434 sayılı Kanunun 40 ıncı maddesinde belirtilen yaş hadleri ile sıhhi izin sürelerinin doldurulması nedenleri dışındaki diğer nedenlerle aybaşlarından sonra görevlerinden ayrılanların sigorta primleri aylık veya ücret ödenen gün sayısı üzerinden alınır.
(5) Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında olan sigortalılardan görevden uzaklaştırılan, görevi ile ilgili olsun veya olmasın herhangi bir suçtan tutuklanan veya gözaltına alınanlardan, kanunları gereğince eksik aylığa müstahak bulunanların onbeş gün; görevlerine iade edilerek kanunlarına göre bu müddetler için sonradan tam aylığa hak kazananların ise 30 güne tamamlamak suretiyle bildirimleri yapılır.
 
Evet doğru söylüyorsunuz ancak paylaştığınız yönetmelik güncel mi?

12 Mayıs 2010 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 27579 (6111 sayılı Kanun değişiklikleri işlenmiş)
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Üst