• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Akdeniz'de yeni türler

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Katılım
7 Aralık 2008
Şehir
Yurt Dışı
Firma
ABL Group
slide.jpg

Akdeniz'e, dört yeni balık türü daha bulundu..

Kızıldeniz ile Akdeniz’i bağlayan Süveyş Kanalı’nın 1869 yılında açılmasıyla birlikte, Hint Okyanusu’nda yaşayan çok sayıda tropik balık türü Akdeniz’e göç etmeye başladı. Bugüne kadar Kızıldeniz yoluyla Akdeniz’e doksana yakın balık türünün geldiği biliniyor. Araştırmacılar son olarak iki türü ’Kelebek’ olmak üzere toplam 4 yeni balık türü daha belirledi. İsrail kıyılarında görülen bu yeni türlerin yakın zaman içinde Antalya kıyılarına ulaşmasının beklendiği kaydedildi. ’Pomacanthus Imperator’ ve ’Cyclichthys Spilostylus’ olarak adlandırılan kelebek balığı türleri ile siyah lekeleri ve koyu sarımsı ’Priacanthus Sagittarius’ ile siyah çizgili ve hafif sarımsı ’Cheilodipterus Novemstriatus’, rengarenk görünümleriyle dikkat çekiyor.

NTVMSNBC
 
Üst