• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Akıl almaz kaza!

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Katılım
7 Aralık 2008
Şehir
Yurt Dışı
Firma
ABL Group
EDİRNE’nin Keşan İlçesi’nde göçük altında kalan inşaat işçisi 41 yaşındaki Cengiz Demirel, kendisini kurtarmak için gelen kepçenin kazayla başını koparması sonucu feci biçimde can verdi.
1.jpg
Olay, bugün saat 09.45'de Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Karanlıkdere Mevkii’nde inşaat çalışmaları süren TOKİ Konutlarında meydana geldi. Taşeron firmada çalışan 3 çocuk babası Cengiz Demirel, kanalizasyon borusu döşemek için girdiği 4 metre derinliğindeki çukurda kayma nedeniyle toprak altında kaldı. Bunun üzerine şentiyede çalışan işçiler Demirel'i kendi çabaları ile kurtaramayınca, iş makinesinden yararlanmak istedi.

Kepçe operatörü 42 yaşında M.Ü. iş makinasıyla toprağı kazmak istediği sırada Cengiz Demirel’in başı kepçeye sıkışarak koptu. Demirel, olay yerinde feci şekilde can verirken, çevrede bulunan arkadaşları sinir krizleri geçirdi. İhber üzerine gelen polis ekipleri, itfaiyenin yardımıyla başı gövdesinden kopmuş cesedi 1 saat süren çalışma ardından toprak altından çıkarıldı. Polis ve savcının yaptığı inceleme ardından ceset kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

Polis, kepçe operatörü M.Ü.’yü ifadesini almak üzere Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü. Keşan Kaymakamı Ahmet Narinoğlu ve Keşan İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız’da olay yerine gelerek, incelemelerde bulundu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Kaynak : DHA
 
Hep düşünürdüm ya bu tarz durumlarda adam yaşayacak olsa bile kepçe çarpar bir şey olur diye. Gerçektende olmuş. Daha düzgün bir yolu yok mudur bunun? Sonuçta göçük altından çıkarmak istediğin demir, kaya falan değilki... Birde adamın kafası kepçeye gelmiş yukarı doğru çekiliyor kafası kopana kadar geçen zaman dilimindeki acıyı, psikolojiyi düşünsenize. Düşüncesi bile felaket.
 
Bu ve buna benzer olayları çok duyuyoruz. Bu tür kazı ve yeraltı çalışmalarında formasyonun özellikleri, litoloji, zemin ve toprak analizleri, kayma, heyelan, kaya/blok düşmeleri gibi jeolojik ve jeoteknik analizler yapılmadan bu tür işlere neden izin verirler veya risk analizlerine dahil etmezler anlam veremiyorum. yazık olmuş çok yazık.. Allah rahmet eylesin geride kalanlara sabır diliyorum.
 
Yazıklar olsun. İlkelliğe bak..

Yazık değilmi Çoluğuna çocuğuna..

Vahşet...............................................................................................
 
kurum toki, toki'ye bağlı taşeron, olay kanun çıktıktan 2 gün sonra ilk mesai günü oluyor...
geçen hafta bacada ölçüm yaparken akıma kapılan arkadaş... daha duymadığımız görmediğimiz niceleri...
ben böyle ilkel iş görülen bir ülkede kimin haklı kimin haksız olduğunu anlayamadım....
sürekli insanlar ölüyor ama asker gibi ölenin yerine hemen birini alıyorlar daha beter şartlarda çalıştırmaya devam ediyorlar..
konuşunca da iş gücü potansiyeli yüksek gelişmekte olan ülke oluyoruz..
belki cahilce bir cümle ama çok severim: " adam çelikten kule yapıyor, uzaya üs dikmiş, biz hala..." adam adam diye diye durum ortada..

şimdi siz bir de bu sahanın isig danışmanını düşünün.. şantiyede kesin bir imzacı uzman vardır.. bu arkadaşta sorumluluğu üzerinden atacak...
aslında bu işlerin düzene girmemesinin sebebini ben şöyle görüyorum: denetçiye danışmana işin karşılığı olan ücreti firma sahibi ödüyor.. diğer tarafta da devletin kamburları denetledik diyor... yani alan razı veren razı.. işini layıkiyle yapanı tenzi ediyorum.. ancak, sistemimiz kokuştu ve çöküyor.. çünkü sistemi bilmeyen bu işleri anlamayan adamlar başta ve ne derlerse o oluyor...

yazık işçiye, yazık ailesine...
 
Allah rahmet eylesin , ayrıca kepçe koparmadan evvel ölmüş de olabilir.Yani o acıyı çekmememişde olabilir neyse gereksiz bir ayrıntı , bazı yorumlara bakıyorumda Türkiye de yaşamıyor gibi bu arkadaşlar , Tokinin alt gelir grubuna ait yaptığı konut şantiyeleri içler acısı ve oralarda sigortasız oldukça fazla işçi çalışıyor ve onların başına gelen kazaları okumuyoruz bile Toki yaptığı birkaç üst gelir grubu işide çok parlak değil zaten neyse yasa filan hikaye bu işi yapan herkes kendini ve çevresindekileri kollamaya çalışssın bizde böyle haberler okuyunca "Allah rahmet eylesin" demekten fazlasını yapamıyoruz.
 
Kaş yaparken göz çıkarmak deyimi az kalıyor burada tabi ki,
insanımızın akıllanması lazım, kepçeyle toprak kazılırken aranılanın
bir insan olduğunu unutacak kadar ahmakça bir davranışla sözde
yardıma koşan iş arkadaşları (eğer suç onlarda ise) şimdi kafalarını
duvarlara vursunlar. Bize sadece Allah rahmet eylesin demek kalıyor.
Bu tür durumlardan ders almasını da bilmek lazım ama o da eksik bizlerde. :(
 
Çukurun kenarlarına kalaslardan destek yapılmalıydı,(teknik ismini bilmiyorum)Göçük altında olan birini çıkarmak için kepçe kullanmak kadar ahmakça birşey olamaz herhalde,uzmanı yine alırlar içeri sanırım(risk analizi yapıldı ise) bunu öngördün mü diye..

Olan rahmetliye ve arkasında bıraktığı ailesine oldu!!Allah rahmet eylesin!
 
Kazı çalışmalarında; yığınlar zemine ek yük oluşturmasıyla kayma tehlikesi nedeniyle kazı alanına yakın mesafede olmamalı, kademeler oluşturulabilir, şev açısı düşürebilir, iksalama yapılabilir, mantolama yaplabilir, iksa ile beraber gergileme yapılabilir. gevşek zeminlerde dikkat edilmesi gerekir. Ek bilgiler için isg tüzügü ve yapı işleri tüzügünden faydalanılabilir. Kaza resimlerine bakıldığında, gevşek zemin molozlardan oluşmuş ve kazı topragı kenara bırakılarak ek yük oluşturmuştur. Ayrıca herhangi bir iksa ve gergileme yapılmamıştır. Diğer ikincil dediğimiz minör faktörlere de bakmak gerekir.
 
Üst