• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Akkuyu'da nükleer felaket?

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Katılım
7 Aralık 2008
Şehir
Yurt Dışı
Firma
ABL Group
'Akkuyu Nükleer Santrali'nde bu sabah meydana gelen kaza, Türkiye tarihinin en büyük felaketlerinden biri olarak kaydedildi.'

NTV hava durumu sunucusu ve yüksek meteroloji mühendisi Gökhan Abur'un, Akkuyu'daki kazanın etkilerini anlatıyor. Videoyu aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz..

Sen de biliyorsun ki, böyle bir kaza, bundan 2 ay önce Japonya'da yaşandı ve benzer bir cümle o kaza için de yazıldı.

Peki Türkiye'nin geleceğinde bu tür bir kazanın olmayacağının garantisini bize kim verebilir? Hükümet nükleer santral kurma planlarına inatla devam ediyor ve bizi, aklımıza bile getirmek istemediğimiz bu senaryonun içinde yer almaya zorluyor.

Viyana Üniversitesi'yle birlikte yaptığımız araştırma sonucunda Akkuyu'da gerçekleşebilecek bir nükleer kazanın etkilerinin anlatıldığı bir simulasyon hazırladık. Aslında araştırmanın sonuçları korkunç. Kaza sadece Türkiye'yi değil, Doğu Avrupa'yı, Rusya'yı hatta Afrika'yı bile önemli derecede etkiliyor.

Lütfen bu videoyu ve internet eylemimizi, tanıdığın herkesle paylaş ve harekete geçmelerini sağla. Herkesin bu gerçeği öğrenmeye hakkı var!

Unutma; ne kadar çok kişi olursak, nükleer santral kurma planlarını durdurma şansımız o kadar yüksek olur.

Harekete geçin!

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
bulgaristan,ermenistan, iran da bulunan eski teknolojiyle yapılmış nükleer santrallerde olabilicek kazaları düşününce ozaman biz bu ülkede yaşamayalım,çünkü dört bir yanımız nükreer dolu, yada dünya nükleer dolumu desek , ozamn tüketmeyin, yada ucuza üretmeyip sadece ithal edelim, daha fazla dışarıya bağımlı olalım, bir şeye karşı çıkarken lütfen alternatifiniz olsun arkadaşlar, yenilenebilir enerjinin yetersiz oldugunu dünya görmekte, nükleer enerjinin kontrollü bir şekilde kullanımını ve atığının yeni çözümlerle bertaraf edilmesiyle bizim ihtiyacımız olanı vereceği düşüncesindeyim!
 
Bu santrali biz mi kuruyoruz?
Biz mi işletiyoruz?
Bu yatırımda Ruslar'ın hissesi olarak bir alt limit var mı? (Yani minumum şu kadarı ruslara aittir şeklinde bir rakam belirlenmiş mi?)
Hangi fiyat üzerinden alım garatisi veriyoruz?

Sizlerden ricam , bu soruların cevaplarına bakıp; önümüze getirilen bu sistemin gerçekten dışa bağımsızlık olup olmadığını irdelemeniz. Hala dışa bağımlılık yok derseniz, söyleyebileceğim birşey yok, saygı duymak zorundayım.

Bunlar işin "çevre" kısmı olmadığı için bugüne kadar bu konulara girmemeye çalıştım ama, girmek gerekiyor sanırım.

Gelelim çevre kısmına;
Dünya'da bazı ülkeler çevrecilerin baskısıyla da olsa nükleerden vazgeçmeye başladı mı? (Çevreci - çevre mühendisi konusunu gündeme getiren arkadaşlar olabilir diye görüşümü peşin peşin söylüyorum: Ben sadece çevre mühendisi değilim, aynı zamanda da çevreciyim. Bu mesleği seçmemde en büyük etken de zaten çevreci olmamdı.)

Nükleeri savunurken bir zamanlar örnek verilen ülkelerin şu noktada da hala örnek sayılmaya devam etmesi gerekmez mi?

Konu birilerini örnek almaksa, öncelikle başkalarının yaptığı hatalardan ders almak gerekmez mi?
Bunları kendimiz birebir yaşamadan gördüğümüz için şükretmek ve yanlıştan dönmek gerekmez mi?

Bir de tabi,doğal afetleri geçtim, üstüne tuz-biber, bizim gerek iş güvenliği ve alınması gerekli önlemler, gerekse iş sorumluluğu ve ahlakı konusunda bazı eksiklerimiz yok mu? (Pardon unutmuşum, biz işletmiyoruz ki nasıl olsa, Ruslar işletiyordu değil mi...)

Ne kadar çok soru sormuşum. İsteyen istediği sorudan başlayabilir :p
 
ntv ve bağlı olduğu doğuş grubu ve bunların finansal amiral gemileri garanti. nükleeri eleştiren güzel ve çevreci bir video yapmışlar.

bazı başka iç mihraklar da garanti bankasının bir reklam filmi konseptini kullanarak garantiyi eleştiren bir başka video hazırlamış. üstteki doğuş dezenformasyon servisi menşeili videoyu beğendiyseniz bunu da beğenme ihtimaliniz var:

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


video başlığı "Garanti bankasının bilmenizi istemediği gerçekler"
iyi seyirler.

(not: doğuş grubu en son sinop'ta, ki türkiyenin en güzel şehri olur, HES inşaatına girmişti.)
 
Üst