• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

AKP Milletvekilinin oğlu ÇED Müdürü oldu

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Katılım
7 Aralık 2008
Şehir
Yurt Dışı
Firma
ABL Group
SAKARYA'nın Akyazı İlçesi'nde gerçekleştirilen çete operasyonunda yeğeni tutuklanan Akyazı eski belediye başkanlarından AKP Sakarya Milletvekili Recep Yıldırım'ın, 4 yıl önce sınavsız olarak devlet memurluğuna alınan oğlu Talha Yıldırım, Çevre ve Orman Müdürlüğü ÇED Şube Müdürlüğü’ne getirildi.

Sakarya Çevre ve Orman Müdürlüğü’ne 4 yıl önce sınava girmeden sayman memur olarak alınan Talha Yıldırım, Sakarya Çevre ve Orman Müdürlüğü’nde ÇED Şube Müdürü olarak görev yaparken kurum değiştiren Sebahattin Güneş'in yerine, Bakanlığın resmi yazısıyla ÇED Müdürü oldu.

Bakanlığın bu görevlendirilmesi sonrası Talha Yıldırım yeni görevine başladı. Ancak Çevre ve Orman Müdürlüğü’nde ÇED Şube Müdürü olabilmek için Çevre Mühendisi olunması gerektiği, Milletvekili Yıldırım'ın oğlu Talha Yıldırım'ın ise kamu yönetimi bölümü mezunu olduğu öne sürüldü.

Zafer TOKUŞ/ADAPAZARI (Sakarya), (DHA)
 
Allah bilir herhangi bir eğitimi bile yoktur.. Şaban Dişli 'nin kuzeni Hızır Dişli 'de lise mezunu olmasına rağmen şuan Sakaryada İl Sağlık Müdürlüğü görevinde.. Araştırın görün..
 
Bilinçsiz ve açıkça gerçekleşen bir kadrolaşma örneği daha...:mad:

umarım başarılı olur.. hayırlı olsun..
 
biraz araştırınca bunları buldum ..açıklama beni tatmin etmedi doğrusu.torpil olayı hepimizin malumu zaten.hangi hükümet gelse kendi adamlarını yerleştiriyor."işi ehline yaptırmak" nerede kaldı??
dikkatimi çeken başka bişey daha var; oğlundan önceki de işletme mezunuymuş :(



'Usulsüzluk varsa gereken yapılsın!'

Ak Parti Milletvekili Recep Yıldırım oğlunun sınava girmeden Çevre ve Orman Bakanlığı kadrosunda devlet memurluğuna atandığı ÇED Müdürlüğüne getirildiği iddialarına cevap verdi

Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir yerel gazetede oğlu Talha Yıldırım'ın Çevre ve Orman Bakanlığına 5 yıl önce sınavsız bir şekilde memurluğa atandığı ve usulsüz bir şekilde Sakarya Çevre ve Orman Müdürlüğünde Çevre Etkilerini Değerlendirme ve Planlama Müdürlüğüne getirildiği konusunda haberlerin yer aldığını söyledi
Son günlerde mensubu olduğu AK Parti'yi yıpratmak için, bazı medya kuruluşları tarafından kendisine iftira kampanyası başlatıldığını öne süren Yıldırım, şunları söyledi:
''Oğlum Taha Yıldırım, Osman Pepe'nin Çevre ve Orman Bakanı olduğu dönemde bakanlıkta istisnai kadroyla çalışmaya başladı. Oğlum bir süre bakanlıkta çalıştıktan sonra, Sakarya Çevre ve Orman Müdürlüğüne tayin oldu. ÇED müdürlüğü boşalınca daire müdürü oğluma teklifte bulunmuş. Oğlum çevre mühendisi değil. Ancak oğlumdan önceki müdürde, işletme mezunuymuş, benim oğlum ise kamu yönetimi mezunu. Bu şekilde müdürün teklifi olmuş. Benim kesinlikle bir baskım yok. Oğlum babası milletvekili olduğu için, malzeme yapılmaya çalışılıyor.''

-''İFTİRA KAMPANYASI İÇİNE GİRİLMİŞTİR''-

Oğlunun atamayla değil, görevlendirmeyle ÇED Şube Müdürlüğüne getirildiğini kaydeden Yıldırım, ''Bu görevlendirmedir. Kadroya atama değildir. Usulsüzlük, rüşvet yada talan değil. Ben böyle şeylerden hoşlanan biri değilim. Bir daire müdürü teklif etmiş. Oğluma ben (kabul etme) dedim. Ancak hizmet etmek için, görevi kabul etti. Oğlum orada görevlendirildi diye, aylığı da artacak değil'' diye konuştu.
Konuyla ilgili Sakarya Valisi Hüseyin Atak ile görüştüğünü belirten Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:
''Ama medyanın haksız yere saldırmasına anlam veremiyorum. Ben Valimize durumu bildirdim. Eğer ortada bir usulsüzlük varsa gereken yapılsın. Eğer oğlumun atanmasında görevlendirilmesinde, yaptığı işlerde bir usulsüzlük varsa, gereken işlemler başlatılsın. Bizi yıpratmak için kasıtlı haberler yapılıyor. Bu görevlendirme, atama değil, bugün burada yarın başka yerde görev yapar. İftira kampanyası içine girilmiştir. Sakarya'da ve Akyazı da benim bir kariyerim bir saygınlığım var. Bunu yıkmaya çalışıyorlar. Partimizi yıpratmaya çalışıyorlar. Benim oğlumu infaz ediyorlar niye? Milletvekili çocuğu diye.''
İftiraları yapanlara karşı hukuk çerçevesinde mücadele edeceğini dile getiren Yıldırım, ''Bunu yapanlarla hem bu dünyada, hem de öbür dünyada hesaplaşacağım'' dedi.
 
@K. Altunsaray

Zaten eksik olmasınlar hükümetimizin oğulları, kızları hep hizmet etmek için uğraşıyorlar bize... Bitmek bilmeyen biz hizmet aşkı var içlerinde.
 
Üst