• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Akü bakim sonrasi atik su sulfat degerinin düşmemesi

Avcılar teknik

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
3 Aralık 2020
Şehir
Bursa
Firma
Avcılar teknik
Arkadaşlar merhaba
İşletme akü bakımları yapıyor ve bakım süresinde yıkama suları depolanarak aritmaya gönderiliyor aritilan suyun sulfat değerini düşüremiyoruz ham değer 30 000 ppm aritilan değer 20 000 ppm bu konuda çalışma yapan arkadaşımız varmi ?
 
Evet var dengeleme tankı ve 2 ton dikey reaktör var kullanılan kimyasallar kostik kirec baryumklorur ve anyonik poli
Fakat hamsu ph 1.8 olarak varken ph yukselmiyor verilen sodyumu çürütüyor adeta yoğun çamur haline getiriyor haliyle sonraki adımlar da olması gerektiği gibi yürümüyor
 
Akü fabrikalarındaki çıkan atıksuda sanırım Sülfirik Asit var. Sülfat da oradan geliyor değil mi? Bunun için sülfatı "etrenjit" denen maddeye dönüştürerek gideriyorlar diye biliyorum. Bu yöntemi araştırabilirsiniz. Tam hakim değilim ancak bunu yapmak için sanırım kalsiyum hidroksit kullanılıyor. Bildiğimiz toz kireci sulandırıp kullanıyorlar. Bu hem pH'ı yükseltecek hem de sülfatın çökmesine neden olacaktır.

Yöntemi araştırınız. Bu sırada minik bir laboratuvar ölçekli deney yapın. Sulandırılmış toz kireç belki dertlerinizi çözebilir.
 
Zaten mini uygulama yapıyoruz suan tesisi biz kurmadık işletmenin kendi kurmuş biz proje yaptık analizden gecemiyorlar
 
pH dusuk olmasi sebebiyle sıvı kirec çamur yoğunluğunu ziyadesiyle artıracaktır diye düşünüyorum ama deneyeceğiz
 
Üst