• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Alabalık çiftliklerinin GFB sorunu

  • Konuyu başlatan Silinen üye 1470
  • Başlangıç tarihi
S

Silinen üye 1470

arkadaşlar elimde 8-9 tane küçük ölçekte alabalık işletmesi var ve bu işletmeler için GFB almam gerekiyor.tabi ki bunu içinde belgeleri toplamak gerekiyor fakat bu küçük ölçekli işletmeler vergi mükellefi değil ve hiç bir odaya kayıtları yok.
GFB alma işleminde gerekli evrakları bu sebeple tamamlayamıyorum.
-sicil gazetesi
-tesis vergi numarası
-sgk iş yeri numarası
gibi kayıtları yok.nasıl bir yol izlemeliyim.bu çiftliklerin vergiden muaf olduklarını nasıl kanıtlarım?nereye ne şekilde başvurmalıyım teşekkürler
 
Tesis sahibinin tc kimlik nosunu girdiğinde işin hal olması lazım. eğer yanlış bilmiyorsam şahıs şirketi şeklinde olan kişilerin fatura koçanlarında tc numaraları dahi yer alıyor. tc ile işinin götürebilirsin diye tahmin ediyorum.
 
Şahıs şirketleri gene vergiye tabilermiş.benim elimdeki alabalık çiftliklerinin vergi levhası yada kaşeleri yok.ellerinde belge olarak ''Su ürünleri yetiştiriciliği belgesi'' ve ''Vaziyet planı'' var
 
Orası vergiden muaf değildir ama. bir şekilde vergi alınıyordur. vergi levhası yoksa iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı da mı yok? iş yeri ile ilgili devletle ilgili yazışmaları nasıl yapıyormuş işletme. ticaret sicil gazetesinde mutlaka kurulduğuna dair bilgi vardır. ticaret sicil gazetesini iste. eğer ticaret sicil gazetesi dahi yoksa tesis kaçak mı yoksa resmi mi diye düşünmeye başka. yapı kullanma izinleri neyin üzerine gözüküyor. tapularda ne yer alıyor. kira yapıldıysa kira kimle yapılmış. biraz sorunlu gibi duruyor sizin tesisiniz.
 
Bu tesislerden 8-10 tane var. İşyeri açma ve çalıştırma ruhsatında emin değilim. Genelde tesis arazileri ya işletme sahibinin yada kiralık (kira sözleşmeleri var) Tarım ve köyişleri bakanlığında 'su ürünleri yetiştiriciliği' kayıtları ve belgeleri var o kadar.bu işletmeler 'küçük aile işletmesi' olarak görünüyormuş
 
ÇED ile ilgili geçmişlerine baktın mı? çedten muaftır yada çed gerekli değildir kararı var mı ?
 
Hemen alsınlar ya da almasınlar ne kadar sürede aldıklarının bir önemi yok. tesisin çed ten muaftır kararı var mı yok mu önemli olan o. eğer varsa orada bir şekilde tesisten bahsediyorlar. eklerinde tesisle ilgili belgeleri sunuyorlar. hiç birşey olmuyorsa ya tesisin muhasebecisine ya da kendi firmanızın muhasebecisine sorun nereden öğrenebilirim diye.
 
Ürettikleri balıkları nasıl satıyorlar peki faturasızmı? vergi kayıtları yoksa kaçaktır vergi dairesine gidersen adamları ihbar edersin bulaşma derim :))
 
Alabalık tesisi ile sözleşme imzaladık ama Ek-2 7.32 maddesi kapsamında değerlendiriyoruz ama orada yazan balık ve/veya su ürünleri çiftliği şeklinde il çevreyi arayıp bu tesisi hangi kapsamda değerlendirmemiz gerekiyor diye sorduğumda onlarda bilmiyorlar.Yardımcı olabilecek varmı ?
 
Yetiştiricilik belgesi: işyeri açma ve çalışma ruhsatı yerine ayrıca kapasite raporu yerine geçer.

7.32 kapsamında değerlendirilmesi uygundur. Tesisten geçen su atıksu olarak nitelendirildiği için atıksu deşarj iznine başvurmaları gerekmekte.

İşletme belgesi muaftır yazısı almaları gerekir.
 
Merhaba arkadaşlar
Elimde küçük bir alabalık üretim tesisi var. Bir çevre görevlisi olarak Ek2 de yer alan bu tesiste ne gibi izinler ve işlem yapmam gerekiyor.
 
vergiden muaf diye bir şey söz konusu olamaz. sadece alabalık mı yetiştirip satıyor yada kendin pişir kendin ye tarzı bir yer mi bilmiyorum ama bir hizmet veriyor sonuçta elinden çıkardığı her balık için fatura kesmesi lazım. vergiden kaçıp çevre izni almak istemeside şaşırtıcı :)
 
peki kimse yapı kullanım izninden bahsetmemiş bence alabalık tesislerinde asıl sorun 2004 yılından sonra yapılanlar için yapı kullanım izni ve çoğununda izni yok. bu sorunun çözümü nedir bilen arkadaş varsa lütfen cevap verirse sevinirim.
 
Merhaba Arkadaşlar,
Yeni bir alabalık çiftliğinin izin süreci baştan aşağı nasıl işliyor ve hangi evraklar tamamlanmalı? yardımcı olursanız çok sevinirim..
 
Üst