• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Alınması Gereken İzin ve Lisanslar

İbrahim Güçlü

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
20 Haziran 2011
Firma
Ankatek Çevre
şimdi bir fabrika var,
bu fabrikada enerji üretimi var ve yakma ünitesi oluyor ve bu üretimden oluşan baca gazı emisyonu var,
tehlikeli atık oluşuyor,
kimyasal proseslerden atıksu oluşuyor ve arıtma tesisi yapılması zorunlu,

bu fabrika inşa aşamasındayken ve üretime geçtikten sonra alınması gereken izin lisans ve belgeler hakkında bilgi alabilir miyim
teşekkür ederim...
 
Cevap: Alınması Gereken İzin ve Lisanslar

inşaat aşamasında ise zaten ÇED raporu alınmıştır heralde. ÇED raporunda da oluşacak atıklar ve alınacak önlemler taahhüt edilmiştir. İnşaatı bitip faaliyete geçtükten sonrada GFB başvurusunda bulunacak takibinde emisyon ölçümlerini yaptıracak, deşarj parametrelerini analiz ettirecek ve gürültüye tabi ise ölçümlerini yaptırıp çevre izni başvurusunda bulunacaksınız.
Tehlikeli atıklara gelince ne tür çıkıyor ise onları bertaraf eden veya geri dönüşüm yapan lisanslı firma bulup onlara lisanslı bi taşıyıcı ile göndereceksiniz. Gerekli formları onlar ayarlayacaktır. Piyasaya süren ambalaj atığınız var ise bir TAT firması ile anlaşıp toplatacaksınız. Reviriniz var ise tıbbi atık bertaraf eden lisanslı bir firma ile anlaşıp atıklarınızı aldıracaksınız. Yemeklerinizi kendiniz yapıyor iseniz bitkisel yağ toplayan lisanslı firma ile anlaşıp aldıracaksınız. Aklıma gelenler bunlar.
 
Cevap: Alınması Gereken İzin ve Lisanslar

GFB başvurusu için gerekli olan teknik yeterlilik raporunu kim hazırlar?
 
Cevap: Alınması Gereken İzin ve Lisanslar

Peki firma sahibinin bu konuda yetkisi ne kadar?Yani kendi çalışmasının yeterliliğini kendi mi raporluyor?
 
Cevap: Alınması Gereken İzin ve Lisanslar

@capantugba

Birebir hazırlayıp sunduğum bir şey değil Tuğba Hanım. Çevre Orman Bakanlığı'nın bir sunumu vardı hatta burada paylaşılmıştı onu incelediğimde aklımda kalmıştı.
Şu konudaki 9.4 numaralı sunumdan bakabilirsiniz rapor formatı da yazıyor hatta.
https://www.cevremuhendisleri.net/f114/cevre-izni-ve-lisansi-egitimi-sunulari-antalya-4278/

Ayrıca siz çevre izni için mi gfb başvurusu yapıyorsunuz yoksa geri dönüşüm/bertaraf konulu çevre lisansı almak için mi? Ben yanlış bilmiyorsam sadece lisans alması gereken yerler için teknik uygunluk raporu gerekiyor çevre izni için yapılacak gfb başvurusunda teknik uygunluk raporu gerekmiyor. Aksi yönde bilgisi olan varsa paylaşsın ben de düzeltmiş olayım.
 
Cevap: Alınması Gereken İzin ve Lisanslar

Evet doğru söylüyorsunuz.Kendim için sormamıştım :) Geri dönüşüm çevre lisansı alacak bir arkadaş için öğrenmek istedim.Biz de emin değildik,firma kendisi hazırlayabiliyor mu diye tereddütte kalmıştık.Teşekkürler.
 
Üst