• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

"Alt iş veren yönetiminde iş sağlığı ve güvenliği"

İrem Ülgen

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
24 Şubat 2012
Arkadaşlar merhaba,

Bitirme tezim için "Alt İş Veren Yönetiminde İş Sağlığı ve Güvenliği" ile ilgili güvenilir ingilizce kaynak arıyorum. Önerebilceğiniz site, kitap vs var mı ??
 
NEBOSH, IdiOSH gibi eğitim veren yerler var. Bunların kurs kitaplarında oluyor. Occupational health and safety at work.. İçeriklerini incelerseniz fikir verecektir.
 
Merhaba,
Bir alt işverene sözleşme ile çatının bakımını yaptıracağız. Alınması gereken önlemler ve izlenecek yollar hakkında bilgi verebilir misiniz.
 
  1. ALTYÜKLENİCİ, iş güvenliği kanunlarını bilerek işe başlamış, kanunların yüklediği sorumluluklarını bildiğini iş bu Sözleşme’yi imzalamakla kabul, beyan ve taahhüt etmiştir.
  2. ALTYÜKLENİCİ, kendi sorumluluklarını kusursuz şekilde yerine getirerek işçilerin sağlıksız ve tehlikeli şartlarda çalışmalarına izin vermeyecek, çevrenin korunmasıyla ilgili kurallara tam olarak uyacaktır.
  3. ALTYÜKLENİCİ, özel izinlere gerek duymadan gerekli bütün iş güvenliği tedbirlerini almakla yükümlüdür. Yüksek ve tehlikeli yerlerde yapılan işlerde kesinlikle emniyet kemerlerini kullanılması, kemerlerin dayanıklı bir noktaya bağlanmasının sağlanması gerekmektedir.
  4. Alt yüklenici işe başlamadan önce yapacağı iş ile ilgili risk analizlerini işverene teslim etmek ve onay almak zorundadır.
Üstte yer alan maddeleri sözleşmenize ekleyebilirsiniz. Bu şekilde alt yüklenicinin iş güvenliği ile ilgili tüm tedbirleri alması için bağlayıcı bir sözleşmeniz olacaktır.

Bunun haricinde çatı çalışmalarında ne gibi önlemler almak gerekiyor bu konuda bilgi mi gerekiyor?
 
Yüksekte çalışma gibi özel emniyet tedbirleri alınıp,takip edilmesi gereken işlerde,ana işverenınde düzenli olarak takip etmesi gerekir.Çatı işleri öncesinde ilgili isg tedbirlerini uygulayıp uygulamadıgının kontrol edilmesi yazılı hale getirmesi,hatta her çatıya çıkmadan önce kontrol edilmesi gerekir;KKDler,gözcü,çevresinin belirlenmesi, emniyet ağı vb. bunların uygunluğu kullanılabilirliği...sepetli vinç manlift hangi tür kaldırma aracı kullanılıyorsa onun son periyodik kontrolünü isteyebilirsiniz.Kocaeli de ölümlü iş kazası oldu yakın bir zamanda.Kişi sepetli vincin sepetinde iken kapısı açılıyor ve 15 metreden düşerek ölüyor.Kaldırma aracı kullanılsa bile emniyet kemerini giyerek, sabit sağlam biryere takılmak suretiyle kullanılması gibi önlemler hayat kurtarır.
 
Üst