• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Alüminyum folyodan alüminyum eldesi ?

Tuğçe Kökbaş

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Mart 2011
Firma
X
Merhabalar. Sigara fabrikasından gelen tonlarca elimde alüminyum folyo bulunmaktadır. Ben bunlardan nasıl alüminyum elde edebilirim ? Elimdeki alüminyum folyoları değerlendirmek istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Cevap: Alüminyum folyodan alüminyum eldesi ?

sigara kağıtlarını suyla işleme tabii tutarsanız aliminyum kısmın arkasındaki kağıt tabakanın kalkacağını düşünüyorum.
geriye sadece aliminyum kalır onuda istediğiniz gibi değerlendirebilirsiniz.
 
Cevap: Alüminyum folyodan alüminyum eldesi ?

o kadar basit olduğunu düşünmüyorum :) Araştırdığım kadarıyla geri dönüşümü zor diye bilgiler okudum.
 
Cevap: Alüminyum folyodan alüminyum eldesi ?

Verdiğiniz linki inceledim. Fakat nasıl yapacağımı anlatan en ufak ipucu göremedim. Peki döner fırınlarında erittiğimde bana bunun maliyeti çok yüksek olur mu ?
 
Cevap: Alüminyum folyodan alüminyum eldesi ?

tabiki bu işi sürekli yapacaksanız bir döner fırın kurmalısınız tuğçe hanım. toplam 3 dosya eklemiştim birinde detaylıca göstermekteydi ergitme olayını.

Döner fırınlar metal üretiminde kullanılan yüksek maliyetli ve yüksek işletme giderleri olan makinelerdir.eğerki dediğiniz gibi saf metal elde etmek istiyorsanız potalarda yada döner fırınlarda kağıtları eritip aliminyumu elde edebilirsiniz.
küçük kapasiteli bir tesis düşünüyorsanız potalar işinizi görür ama yok büyük endüstriyel tesisler gerekli derseniz çok maliyetli olur
 
Cevap: Alüminyum folyodan alüminyum eldesi ?

Evet sürekli düşünüyorum. Yanlız dosya olarak sadece bana 1 tane yolladınız ona baktım onda sadece alüminyum folyoların geri kazanımın faydalrından bahsediyordu.
 
Cevap: Alüminyum folyodan alüminyum eldesi ?

tuğçe hanım bahsettiğiniz malzeme aslında özel bir malzeme sadece aliminyum folyo değil. sizin elinizdeki aliminyum folyonun bir yüzü kağıt kaplı değil mi?

ayrıca aliminyum.docx bu kaynağa bakmalısınız yukarda ekledim mesajın altına sanırım görmediniz.
 
Cevap: Alüminyum folyodan alüminyum eldesi ?

rica ederim tuğçe hanım. eğer detaylı bilgi isterseniz yine yardımcı oluruz kolay gelsin iyi çalışmalar.
 
Cevap: Alüminyum folyodan alüminyum eldesi ?

tuğçe hanım birde ufak döküm hanelerin çalıştığı "pota" denilen küçük eritme kazanları var. ancak böyle bir işlem için uygunluğu ne kadardır bilemiyorum. dediğim gibi verimli bir geri kazanım için öncelikle o folyonun kağıdından kurtulmanız gerekiyor bana göre. onu öylece potaya yada fırına atarsanız kağıt sorun çıkartabilir.

pota sisteminden de kısaca bahsedeyim.
yerin altına büyükçe ve aliminyumun eridiği sıcaklıklarda erimeyen refrakter kaplı malzemeden yapılmış bir büyükçe kazan koyuyorsunuz pota dediğimiz bu oluyor. sonra kazanın içinde metalurjik kok kömürünü yakıyorsunuz üzerine eritmek istediğiniz malzemeleri atıyorsunuz. aliminyum eridiğindede potadan alıp kalıplara döküyorsunuz..
basit bir işlem ama iş sağlığı ve güvenliği konusunda önlemler almanız gerecektir.
 
Üst