• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

ambalaj atığı aktarma merkezi için ÇED başvuru süreci

fullkonsantre

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
25 Kasım 2016
Firma
..
Arkadaşlar Merhaba;
Ambalaj atığı aktarma merkezi için Çed başvurusu yapacağım.
İzlemem gereken yol nedir yardımcı olursanız sevinirim.
 
ÇED Başvurusunu Ek-1'in hangi maddesine göre yapacaksınız? ya da bakanlıktan görüşünüz mü var?
 
@çevreci3
ek kapsamında değildir. ilden ile uygulama değişiklik gösteriyor. bağlı olduğunuz ile sorun kapsamdışı için gereken belgeler nelerdir diye. başvurunuzu yapın kapsamdışı yazısı çıkar
 
@çevreci3
ilgili il müdürlüğüne sorun ilden ile istenen evraklar farklılık göstermektedir.
 
@çevreci3 çed başvurusu diyince bende şaşırdım; çed kapsam dışı başvuru deseydin tamamdı:D @Adem Taş abi doğrudur ek kapsamında değildir
@çevreci3 il müdürlüğünün sitesinde genellikle yer alıyor; yok ise arayıp sormanda fayda vardır. Genellikle taahhütname (imza sirküleri ile), 1/25.000 ölçekli topoğrafik harita, proje özeti, iş akım şeması, vaziyet planı (ölçekli olabilir),vergi levhası, tapu kaydı (isteyeni var) gibi.
 
@Özkan Baykanoğlu Merhaba;
İlk işim ÇED kapsam dışı yazısı almak oldu.Dilekçe ekine;
1.Proses Özeti (kapsamlı)
2.Aktarma Merkezine kabul edilecek atık kodları
3.Lisans Belgesi
4.Bilgi Formu (
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
)
5.Sicil gazete
6.Belediye ile yaptığınız sözleşme
7.Faaliyet Belgesi
8.Oda Kayıt sureti
9.Tapu size ait ise tapu belediyenin yeri ise tapu niteliği taşıyacak belediyeden onaylı yazı


Bu aşama esnasında;
Ambalaj atığı aktarma merkezi
MADDE 27 – (1) Toplanan ambalaj atıklarının toplama ayırma tesislerine ulaştırılmadan önce biriktirilmesi amacıyla belediyeler/belediye birlikleri tarafından ambalaj atığı aktarma merkezleri kurulabilir/kurdurulabilir, işletilebilir/işlettirilebilir.
(2) Ambalaj atığı aktarma merkezinin;
a) Etrafının kalıcı yapı malzemesi ile çevrili olması ve ambalaj atıklarının bekletildiği alanın üzerinin kapalı olması,
b) Zemininin beton veya asfalttan yapılmış olması,
c) Yıkama işlemi sonrası oluşan atık sular için toplama kanalları ile ızgara sistemine sahip olması, toplanan atık suların ilgili mevzuat hükümlerine uygun olarak bertarafının sağlanması,
zorunludur.
(3) Aktarma merkezlerinde sadece biriktirme yapılır, ayırma faaliyeti gerçekleştirilmez.
(4) Ambalaj atıkları yönetim planı kapsamında toplanan ve aktarma merkezlerinde biriktirilen ambalaj atıkları çevre lisanslı toplama ayırma tesislerine, malzeme cinsine göre ayrı toplanmış ambalaj atıkları ise çevre lisanslı ambalaj atığı işleme tesislerine gönderilir.
(5) Bu merkezler il müdürlüklerince ambalaj bilgi sistemine kayıt edilir.
(6) Kurulan aktarma merkezleri, aktarma merkezini oluşturan belediyenin onayı doğrultusunda diğer belediyeler tarafından ortaklaşa kullanılabilir.

gereken fiziki şartları sağlayın.


Fiziksel şartları sağladığınızda tesise uygunluk verilmesi ve aktarma merkezinin ambalaj bilgi sistemine kayıt edilmesi hususunda dilekçe ile İl Çevreye müracaat edin. Uygunluk vermek için tesisi görmeye geliceklerdir.
 
Üst