• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ambalaj atığı belgelendirme ve fiyat teklifi

Alper Karadeniz

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Şubat 2010
Firma
Hayat Geri Dönüşüm San. Tic. Ltd. Şti
Bir ambalaj atığı tat'inde çevre mühendisi olarak çalışıyorum ve işe yeni başladım. 9 tane firmanın danışmanlığı yapan bir firma benden bu 9 firmanın ambalaj atıklarını belgelendirmemi istedi ve fiyat teklifi istedi.
Şimdi fiyat teklifi yaparken herbir firmanın belgelendirmemi istediği atık için ayrı ayrı mı teklif göndereyim yoksa danışman firmaya tek bir fiyat teklifi mi göndereyim?
İkinci olarakta bu tarz belgelendirmelerde nası bir yol izleniyo yardımcı olursanız sevinirim...:confused:
 
çevko da fiyatlar var. ve tek tek yapmalısınız.çünkü her birinden çıkan miktar tür bazında bile farklılaşacaktır...
 
Tek tek yapmalısınız,hatta danışmanlık firmasına değil her firmaya ayrı teklif gönderirsiniz. Atıkların miktarı cinsi önemli.Firmaların atıklarını belgeleme yükümlülüğü var mı. Beyan da çıkmış mı? Zaten orada ne kadar belgelenmesi gereken atık var ise yazıyor. Bir de eskiye yönelik belgelendirme durumları var mı? Bunları öğrendikten sonra teklif yapmanız daha yerinde olabilir.
 
Öncelikle firmaların belgelendirmek istedikleri atık miktarını öğrenin ve siz bunun hepsini karşılayabilirmisiniz ona bakın. Bir de benim bildiğim artık sadece birlikte çalıştığınız belediyenin yönetim planına dahil olan yerlerden aldığınız ambalaj atıklarını belgelendirebiliyorsunuz. Bunları iyice öğrenip hesap yapıp ona göre fiyat verin.
 
Belgelendirmeyi hangi hammadde için ne kadara yapacaksınız? miktarınıza göre fiyatlarınız değişiyor mu? Ayrıca teklifi firmaya vermeniz daha sağlıklı olacaktır, en azından firma ticari ünvana hazırlanmış bir teklifi dan.firmasına göndermenizi tavsiye ederim.
 
GÖksel bey sÖz konusu fİrmalar anlaŞmali olduĞum beledİye sinirlari İÇersİnde deĞİl. Acaba sÖyledİĞİnİz Şeyİn bİr kesİnlİĞİ varmi?

Plastİk/polİpropİlen, kaĞit karton, pet, polİetİlen, cam, metal teneke ve polİstren ambalaj atiklarini belgelendİrmemİ İstedİler, fİyatlandirma konusunda sikinti yok sadece daniŞman fİrmaya total mİktar Üzerİnden mİ fİyatlandirmayi yapayim yoksa herbİr fİrma İÇİn belgelenmesİnİ İstedİklerİ maddeler İÇİn ayri ayri fİyatlandirma mi yapayim?

Bİrde bu tÜr belgelendİrmelerde nasil bİr yol İzlenİyor tam olarak bİlmİyorum aŞamalari anlatmaya ÇaliŞirsaniz Çok sevİnİrİm, İyİ ÇaliŞmalar.
 
firmaların belediye sınırları içersinde olması önemli değil.göksel beyin sölemek istediği sadece belediyelerden ne kadar atık topluyasanız onları belgelendirebiliyosunuz..yani gider pusulasıyla aldığınız yada belediye sınırları dısından ücretli aldığınız atıkları belgelendirme yapamıyosunuz. sizin yapmanız gerekn hangi atıktan me kadar belegelendirme yapacağınızı bulmak ve bunu karsılıyabiliyomusunuz bunun tespiti..örneğin cam da ve bazı plastik türlerini bulmak cok kolay değildir..sizde istenen kadar atık toplanıyormu bunu tespit edin.
 
Tmm anladim Çok saĞolun.. Yenİ mezunum ve Şuan tesİs bana kaldi. Yardimlariniz İÇİn teŞekkÜr ederİm
 
Şu an belgelendirme işleminde gider pusulası olarak fatura kesebiliyormuyuz? yani bu gider pusulalarını belgelendirme işleminde kullanabiliyormuyuz hala?
 
1.belgelendirme işlemini gelen ambalaj üzerinden değil , çıkan ambalaj üzerinden yapabilirsin
2.bireysellerden alım yapamassın . fatura karşılığı alım yapman gerekiyor.
3.kaynakta ayrı toplama makbuzunu da kullanabilirsin
 
peki fatih bey gider pusulasıyla aldığımız malzemeyi kaynağında ayrı toplama makbuzuyla belgelendirebilirmiyiz.? ya da hepsini olmasa da bir kısmını.yani belediyenin bu makbuzu onayladığını kabul edersek?
 
Müjdat bey o benim de kafa yorduğum bir yer...ben zaten kaynağında ayrı toplama makbuzunu maliyeye nasıl işleyeceğim kısmında takılmış bulunuyorum.. Stok olarak mı göstersem acaba?
k.a.t makbuzunu muhasebeye yollayan var mı ? bi de giderle aldığımızı k.a.t makbuzuna işlersek iki defa giriş olacak ...
 
ŞÖyle bİ durum var zaten gİder pusulasi İle almayacaksin dİyor.ya almayacaksin ya da gİder pusulasi kesmeyeceksİn.tabİ bu İŞte muhasebenİn İŞİ olurmu olmazmi bunu bİlemİyorum.
 
gider pusulası ile bakanlığın işi olmaz artık.. o maliye bölümüne kaldı : )
k.a.t makbuzuyla maliye ilişkisini merak ediyorum ben
 
Benim çalıştığım firmadada çoğunluk gider pusulası kesiyoruz faturalı alım çok az ve çıkış faturalarımın hepsini girmek zorundamıyım, öyle olursa girişte gider pusulalarını yazmak zorunda kalıcam. tüm çıkışları bildirmek zorundamıyız.
 
şöyle bi baktığımızda bu gider pusulası olayı sokak toplayıcıları yada hurdacıların önünü kesmek için düşünülmüş bi durum.ama eski yönetmelikte de lisansıs toplamak vs yasaklanmıştı hiç bişey değişmedi.yani burda da ne kadar uygulanabilecek,nasıl olacak hepsi soru işareti. düşünüldüğü zamn o kadar çok ekmek yiyen insan varki bu işte uygulanması zor gibi duruyor. yani işin aslı denetimlerde netleşecek..çevreyle ilgili tüm çalışmalarda denetimsizlikten şikayet ediyoruz.denetimler yetersiz olursa bence yine değişen pek bişey olmayacak.

sema hanım denetim kısmındada bildiğiniz üzere gerekli görülürse evrakların mali müşavire onaylatılması gibi bi durum söz konusu yeni yönetmelikle.buda bildirim ve belgelendirmelerin doğru yapılması için getirilen bi madde görüşündeyim.eğer deneme yanılma yöntemiyle yönetmelikler cıkarılıp uygulanmasaydı ve daha önceden bu durumlar araştırılıp uygulama yapılsaydı bu kadar fazla düşünmezdik.:)
 
Benim elimde yönetmelik yayımlanmadan önce kesilmiş birçok gider pusulası var ben bunları ne yapacağım peki şimdi belgelendirme işleminde kullanabilir miyim yoksa kullanmamalı mıyım.yönetmelik yayınlandıktan sonra zaten gider pusulası kesilmedi hiç.
 
Üst