• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ambalaj atığı belgelendirme

Esin Adır

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
3 Haziran 2011
Firma
Belediye
Merhabalar,
İl sınırları içerisinde yer alan ama belediye sınırları içinde olmayan işletmelerden aldığımız atıkları belediyeye onaylatıp kaynağında ayrı toplama olarak belgelendirme de kullanılabilmesi hakkında bilgisi olan varsa bana yardımcı olabilir mi?
Teşekkürler
 
Madde 18
(7) Belgelendirmelerde, ambalaj atığı yönetim planı kapsamında toplanan ayrılan, geri dönüştürülen ve geri kazanılan ambalajlara ait belgeler geçerlidir. Belediye sınırlarındaki organize sanayi bölgeleri yönetimleri, organize sanayi bölgeleri bünyesinde yer alan sanayi işletmeleri ile diğer sanayi işletmeleri, satış noktaları ve alışveriş merkezleri, belediyenin yönetim sistemi dışında kalan sivil hava ulaşımına açık hava alanları ile bu hava alanları bünyesinde yer alan tüm tesisler, belediye mücavir alan sınırları dışında kalan ambalaj atığı üreticilerinin belediyenin toplama sistemine verdiği ambalaj atıklarına ait belgeler de belgelemede kullanılır
çalıştığınız belediyenin sınırları dışında kalan sanayi kuruluşlarının belgelerini kullanabileceğinizi sanmıyorum.ancak mücavir alan dışında olursa belediyenin toplama sistemine verdiği taktirde (ya da öyle gösterildiği taktirde) kullanılabilir.yanlız belediye ye onaylatabiliyorsanız bi şekilde kullanılabilir diye düşünüyorm.
 
Dikilide bulunan bir tesis için kağıt-karton,plastik ve metal(çelik) ambalaj için belgelendirme yaptırmak istiyoruz.İlgilenen arkadaşlar benimle iletişime geçerse sevinirim.02323364747
 
arkadaşlar merhaba,
TAT tesisleri belediyeye onaylattığı gider pusulalarını giriş belgelerinde kullanabilir mi? konuyla ilgili bilgisi olan veya bu şekilde bildirim yapan arkadaşlar varsa yardımcı olabilir misiniz?
Teşekkürler
 
@esraaa
gıder pusulaları gırıs belgesı olarak kullanılablıyor ancak bız soyle bır sıkıntı yasadık ankara ıl mudurlugu gırıs pusulalarını kabul etmıcek sanırım.ancak dıer ıl mudurluklarınde boyle bı ıskıntı olmamıs.suan bu durum ıcınden ansıl cıkılacagını bulmaya calısmaktayız.boyle bır durum mevcut olmadıgı taktırde gıder pusuası kullanılabnılır..
 
arkadaşlar azönce patronum bişeyler saçmaladı. sözde yeni yönetmelikte,hangisi olduğunu bilmiyorum,belgelendirme işlemlerini belediyeler yapacakmış,bilgin var mı diye sordu.

yok.
bu yüzden soruyla ilgili.saçma sorunun sizler tarafından mantıklı bir çerçeveye oturtulup cevaplanmasını istiyorum.çok acil.
 
hayır ya bende cok duydum ımkanı yok oyle bır durumun sımdılık hatta ben bıze bır gelırıde olmayacakmıs bu sekılde duydum. hangı fırma bunu goze alır? ayrıca kagıt masrafı var en basıtı bunu fırma karsılayacak hemde hıc gelır saglamaycak fırmalara banada cok sacma geldı ve bu sekılde bır acıklama yapmıstım. beledıyelerın bıle bundan haberı yok.
 
@eskarem
öyle diyorsunuz arkadaşlar ama lisans aşamasında ambalaj atığı uygunluk yazısının şu anda bir anlamı kalmadı. il çevre yazıyı veriyor geri sisteme yüklüyorsunuz e bu durumda belediyeye bu konuda belge verme yetki verilmesi bu konuda mantıklı değil mi?
 
@kurbantuncay

Belgelendirme işlemlerini belediyeler değil sadece çalışılan belediyelerin sınırları içerisinde belediyenin kaynağında ayrı toplama sisteminde toplanan atıklar belgelendirilebilecek. yani belediye ile çalışmayan,sadece sanayi kuruluşlarından para ile atıkları alan bir toplama ayırma tesisi belgelendirme yapamaz.bu olay kulaktan kulağa gelerek senin patronuna onun söylediği şekilde gelmiştir,ya da o öyle anlamıştır.:)
 
çevkodan biriyle konuştum oda bunun söylenti olduğunu ama gerçekleşmemesi içinde bir engelin olmadığını.bakanlığın heran bir gol atabileceğini söyledi. bu durumda ben kımden para alacam peki dedim. belediye belgelendirme yaparak parayı kendisi alacak,banada atığını topladığım için emek parası verecek gibi bişeyler söyledi. saçmalık yani. bu konuyla ilgili yönetmelikte bir bilgi var mı peki? patron kişi sorarsa ne diyeyim herife? neyi somut olarak sunayım?

bide 2012 çevre kanununca alınması gereken izin lisans yönetmeliğinde belediyelerle atık yönetim planı hazırlama zorunluluğu kaldırıldı ya belediye ve tat firması arasında imzalanmış bir anlaşmaya göremi belediye belgelendirme yapacak. peki bu anlaşmadan bakanlığın haberi olmalı mı? ve iki taraf arasında imzalanacak anlaşmadan ziyade ayp hazırlamak daha mantıklı değil mi?

sanırım patronu öldürsem iyi olacak.bana soru sormasını önlemeliyim.
 
@kurbantuncay

sanırım bakanlık ve il çevre sadece tesise belge verecek,
bunun dışında bencede akla uygun olarak tat ile ilgili toplama belgesini kendisi verebilmesi. neticede il çevre fiziksel şartlarını oluşacak atıkların nasıl bertaraf edildiğinden sorumlu. toplama düzeni için yetki belediyede ise toplama yetkisininde onun vermesi mantıklı değil mi?
 
@KaanDogukan

zaten toplama yetkisini belediye verecek. toplanan malzemeyi lisanslı tat olarak lisanslı bir geridönüşüm tesisine sattığımız zaman sattığımız miktarla ilgili belgelendirmeyi belediyeler yapacakmış gibi bir hurafe dolaşıyor. doğal olarak belgelendirme yapan belediye parayı cebe indirecek.tat tesisi olarakta bize pay verecekmiş. miş mış... olay yılan hikayesi ve dediğim gibi patronum yılanın kuyruğundan tutmamı istiyor.:S cevabımı hazırladım "sizin sorduğunuz soru yönetmelikte kesin bir madde olarak yer almıyor.sadece yorumlamayla gelinen sonuç sizin sorunuz.dolayısıyla belediyelerin şimdilik belgelendirme yapma durumu yok." diyecem. ama aklma şöyle bişey takıldı acaba sormak istediği şey sanayi sicil numarası olmayan işletmelerden alınan malı belediyeden topladık diye mi göstermemiz gerektiği hakkında. soru çok,nerde cevaplar mühendisler.
 
@kurbantuncay
ortada dolaşan yılan hikayesi kesin bir durum söz konusu olmayınca kimseden net cevap alamayız. bu konuyla ilgilibende çok açıklama yaptım. ama bu durumla ilgili ne resmi bir yazı var ne de kesin bilgi. kulaktan dolma şeylerle hareket edemeyız zaten
 
bir kulaktan dolma da benden... bir müddet sonra belgelendirme için belediyeye ihtiyaç olmayacak ... zaten mantıklı olan da bu değil mi?
tat firmalarının belediye zorunluluğu kaldırıldı..gider pusulasına gelince 8. ayın 24 'üne kadar olan eski yönetmeliğe göre bireysel toplayıcılardan alınabiliyordu.. fakat yeni yönetmelikte bu yasaklandı... bence 8. aydan sonra ki gider pusulalarını piyasaya çıkarmayın daha iyi : )
 
zaten gider pusulalarıyla bildirim yapılmaması için atık ambalaj bilgi sisteminde ek 7b'de "diğer" başlığı kaldırıldı.sanayi başlığı getirildi ve üstüne sanayi sicil numarası istendi. sanayi sicil numarası olmayan firmaları ticaret sicil numarasıyla girdim.il müdürlükle konuştuktan sonra. günaydın
 
@eskarem


eskarem öylede zan altında bırakılıyoruz patronlar tarafından. şimdi ambalaj atıkları kontrolu yönetmeliğinde belgelendirmeyi belediyeler yapacak diye bir madde yok dimi? aslında yok biliyorum ama bu konuyla ilgili yoruma açık bir madde var mı onu bildirin?
 
Arkadalar yorumlarınızı gülerek okudum.Belgelendirmeyi belediyeler yapacak diye bişey yok bunu bakanlık başaramıcak nerde yazıyo yönetmelikte soruyorum size.Usul ve esaslar yayınlanırsa bunu göreceğiz herşey eski sistem devam edecek.Belediye sadece belgeleri online olarak onaylıcak.Birde yönetim planı hazırlanacak.Sadece bu.
 
Üst