• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ambalaj atığı belgelendirme

Zeynep Engin

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Mart 2010
arkadaşlar belgelendirmenin belediyeler tarafından yapılacağı nerede yazıyor.yani bir tebliğ mi var? ekleyebilirseniz çok sevinirim..
 
@manicdep

henüz yayınlanmış bir tebliğ yok bildiğim kadarıyla ama il çevreler ve bakanlık verdikleri eğitim ve konferanslarda bu işin artık belediyelerde olduğunu söylüyor.
 
tebliğ taslağı var ancak o da değişebilir tabii ki,
taslakta belgelendirme dosyası hazırlama ve bakanlık sistemine girşlerinin yapılması sorumluluğu Belediyelere verilmiş, maddi, teknik v.d. durumlar ise 3'lü protokolde açıklanması ve uygulanması amacıyla açık bırakılmış
az çok belli oldu neler olacağı kanımca
 
Arkadaşlar buna taslak diyoruz, burda yazanlara göre yorum yapıyoruz ama benim kafama takılan bir durum var. Bu taslağı kim hangi kurum nerde yayınladı. Normalde taslaklar yayınlanır görüşler alınmaz mı, yanlış mı biliyorum. Yani bu dosyanın resmi bir taslak olduğundan nasıl emin olabiliriz?
 
Bakanlık; yetkilendirilmiş kuruluşlar, İl çevre müd., Belediyeler vb. yerlere göndermiş ve görüşlerini istemiş...
Tabii ki taslak bakanlık tarafından bahsettiğim yerlere resmi yazı v.s. ile gönderilmekte.

Resmi bir taslak olması taslak ibaresini değiştirmeyeceği için çokta durumu değiştiren
bir sorun değil birgulba kaygılanacak bir durum yok kanımca... ancak itirazınız var ise bakanlığa isteklerinizi/taleplerinizi bildiren yazı yazmanız uygun olacaktır

Bence bakanlık bu taslakta yazanları aynen uygulamaya koymayacaktır çünkü bu durumda kaynakta ayrı
toplama projeleri çok zarar görecek gibi görünüyor...
Belediyelerin ambalaj atığı toplama operasyonlarına çok da destek vermediği bir gerçek, şimdi de onlara gelir kapısı olması durumu var belediyeler yaşadı diyorum şayet taslak aynen geçer ise...
 
selcuk_kucuk bahsetttiğin gibi ilgili yerlere resmi yazı ile gittiğini duymamıştım oyüzden tereddütteydim. Bilgilendirdiğin için teşekkür ederim. Belediyenin işine gelecek ama bence belediye ile yönetim planı oluşturmanın hiç bir avantajı kalmamış olacak bu durumda belediyeler nasıl tat firması bulacak... çok karışıklık olacak bekleyip görelim artık..
 
@Birgül Bakanoğlu
Evet kalabalık nüfusa sahip ve satış noktaları çok olan yerler çalışmaya devam edecektir ancak az nüfuslu olanlar muhtemelen çalışma yapmayı bırakacaktır topladıkları tonajlardan memnun değillerse
görelim bakalım neler olacak
 
1.800 ton pp kömür torbası ambalaj atığını neredeyse 4-5 aydır yayımlanacak olan tebliğ nedeniyle bekletmekteyim. tam ihalesine çıkılacağı sırada bir söylenti çıktı. Bakanlık bir türlü yayımlamadı tebliği. Elimdeki geri kazanmam gereken miktar zaten fazla yılı atlarsa % 10 daha gelecek. TAT firmalarının elinde benim ambalaj atığını geri dönüştürecek kotanın da kalmama durumu var. İyice çorba oldu bu durum. Ne yapacağımız bir türlü netleşmedi. Bekleyeceğiz ama ne kadar daha bekleyeceğiz.
 
@salim iğnak
Tamamını tek bir yerden yapmak zorunda değilsiniz salim iğnak bence birkaç belediye ile anlaşıp da yapabilirsiniz.
Yetkilendirilmiş kuruluşlar da çok güzel (!) fiyat verirler o belgelendirmeye :)
 
@Birgül Bakanoğlu


evet haklısınız keşke onlarla anlaşma yapabilsek, yetkinizi devreder kenara çekilirsiniz fakat kamu kuumu olduğumuzdan ihale etmemiz gerekiyor. Yani kurum olarak hem belediyelere hem de yetkilendirilmiş kuruluşlara ihale için davet etmek gerekiyor. yetkilendirilmiş kuruluş yapılacak olan ihaleye belediyeleri de dahil etmeniz gerekir yoksa ihale aşamasında " biz neden teklif veremiyoruz" şeklinde itiraz ediyorlar demişti. Yoksa bahsettiğiniz gibi tek bir yetkilendirilmiş kuruluş ile anlaşır geçerdik. ve bu işi yapmak sorun olmazdı.
 
belediyelerinde bir işten para alması için o işi ihale ile vermiş olması gerekli... e şimdi bir tane tat firması ile anlaşan belediye nasıl ihale ile verebilir ki belgelendirme hizmetini ... belgelendirme usul ve esasları taslagında da herhangi bir değişiklik yok. sadece tatın yaptıklarını beledıye yapacak diye yazmıslar... bence bu olay da tutmaz cevko bu zamana kadar kafası karısık olan firmaların işini götürmüş oldu ... zaten bu olayı patlatanlarda onlar .. büyük olan borusunu öttürüyor olay bu :(
 
@Fatih Közen
bir bakıma haklısınız da artık belge girme ve onay işi belediyede onlar pay almadan iş yapar mı sizce,
esaslara baktığınızda olay çok masumca kat projelerinde toplama ekipmanlarına v toplama operasyonuna destek gibi görünmekte ama gerçekte durumlar öyle değil.
 
pay alma işini gayri resmi olarak yapabilir bu şartlar altında ancak .şartları nasıl değiştirebilir bakanlık onu merak ediyorum ve bütün giriş çıkış faturaları bende .. neyi belgelendirecek acaba belediye ...
 
@salim iğnak
Birçok kömür firmam var bende aynı sorunu yaşıyorum uzun süredir belgelendirme yapmamışlar ve çıkacak tebliğ yüzünden de lisanslı firmalar da bekletme yapıyorlar ve belgelendirme yapamıyorum .Kömür işletmeleri de bu konuda tereddütlüler.
 
Üst