• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

ambalaj atığı geri kazanım tesisi şube için gerekli evraklar

Büşra Keyis

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Kasım 2013
Firma
Adana Geri Dönüşüm
Arkadaşlar Merhaba ambalaj atığı geri kazanım tesisimiz için şube açmak istiyoruz. Açılacak olan şube için gerekli evraklara nereden ulaşabilirim? Bakanlığı sitesindeki Mevzuat Gereği Sağlanması Gereken Fiziksel Şartlar Başlığı altında bulamadım.
 
Şube açmaktan kastınız nedir tam olarak ? Eğer açacağınız şubeye geri kazanım almayı planlıyorsanız aynı şartları sağlamanız gerekmektedir.
 
@Büşra Keyis şubeden bahsettiğiniz aynı faaliyeti farklı şehirlerde yapmak mıdır? aynı şehirde ara aktarma mı yapacaksanız ? bunu detaylandırırsanız daha sağlıklı yardımcı olabiliriz.
 
Geri kazanım faaliyeti olacak şubemizde @Ahmet Ardahanlılar Merkez gibi faaliyette olmasını istiyoruz.

@Evrem Yeşil ara aktarma olmayacak. Merkezde yapılan geri kazanım işlemlerinin aynısını yapmak istiyoruz. Ayrıca Tehlikesiz atık toplama belgesi de alabilir miyiz şubeye?

Bir de çevre görevliisi var tesisin ama tek çevre görevlisi yeterli olur mu?
 
@Büşra Keyis
Busra siz sube açtığınız zaman ayni vergi nunarasi ile şubeye tehlikesiz atik toplama ayirma belgesi alabilirsiniz. Subenin işlemlerini farkli bir cevre mühendisi yürütmek zorundadır.siz subeye geri kazanim lisansi alacaksaniz ya cevre yönetim birimi kurulmali ya da baska bir cevre muh yapmalıdır.
 
@Büşra Keyis
Eger diger atiklar icin yeriniz varsa yapabilirsiniz. Isletme icersinde bu atiklari depolayabilmeniz icin yerinizin mevcut ve yeterli olmasi gerekli
 
@Büşra Keyis onun için çevre izin lısans belgesı almanız yararlı olur sıze (ambalaj atıgı toplama ve ayırma ) .cam plastık kagıt/karton ve plastık buna ek metalde alırsınız bu belgeyle .
 
@Büşra Keyis Ambalaj toplama ayırma tesisilerinde 1 çevre görevlisi aynı il sınırları içerisinde firmanın diğer şubesinede tam zamanlı olarak bakabilir, fakat geri kazanım tesislerinde sanırım danışmanlık hizmeti almak zorundasınız, İl çevre müdürlüğünde yetkili birine bu soruyu yöneltirseniz kesin cevabını alabilirsiniz. Tehlikesiz toplama ayırma belgesini şubeye alabilirsiniz, böylece tehlikesiz kapsamdaki kağıt, metal, plastik vs. alabilirsiniz. Eğer ambalaj almak istiyorsanız Ambalaj toplama ayırma belgesi almanız gerekir.
 
Merhaba ,
Ambalaj atığı toplama ayırma tesisiyiz başka bir ile tehlikesiz atık toplama ayırma faaliyetinde şube açmamız mümkün müdür ?
 
Berna uçarLisans kapsamında işlemleri yürütmeyeceksiniz. Tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi için dilekçe ve ekinde belgelerle beraber bağlı bulunduğunuz il çevre müdürlüğüne başvuru yapıyorsunuz. Gerekli fiziksel şartlarda herhangi bir eksiklik yoksa size belgeyi veriyorlar. Gerekli belgeler ise bağlı bulunduğunuz il çevre müdürlüğüne sormanızda fayda var ama genel anlamda;
1- Tapu veya kira sözleşmesi
2- Vaziyet planı
3- İş akım şeması ve proses özeti
4- Tesise kabul edilecek atık kodu listesi
5- Kanal bağlantı izin belgesi (varsa)
6- ÇED Görüşü
İstenmektedir.
 
Üst