• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ambalaj atığı olarak çelik teneke faturası kesmek

Seren Doğan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Mart 2017
Firma
aag arıtma
Arkadaşlar merhabalar ambalaj atığı olarak çelik teneke faturası keseceğim ve kodu 150104 ve keseceğim firmanın sadece tehlikesiz atık toplama ve ayırma belgesi bulunmakta izin lisansı bulunmamaktadır ve dolayısıyla bu koduda yok bu yüzden fatura kesebilir miyim? Ben fatura kesemem olarak biliyorum fakat emin değilim sizde danışmak istedim yardımcı olursanız sevinirim.
 
@Seren Doğan

eğer metal geri kazanım kodunuz var ise ve tenekeyi geri kazanım yaptıysanız (çekiçli kırma ile küçültürseniz) kdv li olarak metal çapak faturası kesebilirsiniz. bunun dışında geri kazanım kodu olmayan bir firmaya ambalaj atıklarını arkadaşların da söylediği gibi kesemezsiniz
 
@Seren Doğan
Arkadaşların söylediklerine ek olarak; ambalaj atığı almak isteyen bir firma ambalaj atığı toplama ayırma belgesi olmak zorunda. Ama tehlikesiz atık almak isteyen bir firma ister toplama ayırma belgesi olsun ister gerikazanım lisansı ile alabilir. Yani sadece tehlikesiz atık geri kazanım lisansı olan firma atık üreticisinden tehlikesiz atık alabilir.
 
arkadaşlar merhaba lisanslı ambalaj atığı toplama ayırma tesisinde çalışıyorum. tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi olan bir firmaya 200139 plastikler atık kodu ile fatura kesebilir miyim?
 
Merhaba, eğer tesisiniz de proses sonucu o atık kodu oluşuyorsa siz toplama ayırma belgesi olan firmaya çıkış yapabilirsiniz. Anladığım kadarıyla sizin tehlikesiz atık toplama ayırma belgeniz yok. Olmadığı için siz atık üreticisinden bu atık kodu ile atık alamazsınız ve çıkış yapamazsınız. Şöyle de bir durum var; diyelim ki siz ambalaj atığı aldınız ve içerisinde sizin işinize yaramayan plastik madde çıktı. Siz bunu 200139 veya başka bir kodla çıkış yapabilirsiniz.
 
Üst