• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ambalaj atiği toplama ayirma tesisi - lisans başvurusunda yapilmasi gerekenler nelerdir?

nazlı yenigüllü

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Ekim 2016
Firma
karalar kağıt ambalaj nak.inş.san.ve tic. ltd. şti.
Ambalaj atığı toplama ayırma tesisi için GFB süresi dolmakta ve lisans başvurusuna başlayacağım. izlenecek yol nedir? gerekli bilgi ve belgeler nelerdir?
 
GFB alındığı tarihi baz alarak teknik uygunluk raporu hazırlamanız gerekiyor.
Teknik uygunluk rapor formatına ek olarak belediye ile anlaşmalı iseniz aranızda yapmış olduğunuz sözleşmeyi de dahil edin.
 

Ekli dosyalar

  • teknik uygunluk raporu.docx
    17.3 KB · Görüntüleme: 149
  • İL MÜDÜRLÜĞÜ ONAY YAZISI.docx
    12 KB · Görüntüleme: 119
@çevreci3 teşekkür ederim paylaşım için. bunu doldurduktan sonraki adım nedir? lisans ek in de istenilen belgeler GFB başvurusundaki gibi mi ortak belgelere ulaşabildim sadece
 
Çevre izin veya çevre izin ve lisansına e-başvuru dosyasının hazırlanması ve sunulması
Çevre izni veya çevre izin ve lisans başvurusu, Ek-1 listesinde yer alan işletmeler için çevre danışmanlık firmaları ya da çevre yönetim birimi tarafından, Ek-2 listesinde yer alan işletmeler için çevre danışmanlık firmaları, çevre yönetim birimi veya tesiste istihdam edilen çevre görevlisi tarafından yapılır.
Bu Yönetmeliğin Ek-1 ve Ek-2 listelerinde yer alan işletmeler için geçici faaliyet belgesi, çevre izni veya çevre izin ve lisansı başvurusu elektronik veya mobil imza ile elektronik ortamda yetkili merciye yapılır.
Bu Yönetmeliğin Ek-1 ve Ek-2’sinde yer alan işletmelerin başvurularında, Ek-3A, Ek-3B ve Ek-3C’de belirtilen bilgi, belge ve raporların sunulması zorunludur.
Başvurunun yetkili mercilere yapılmasından sonuçlanmasına kadar olan süreç içerisinde sunulan bilgi, belge ve raporların doğruluğu, mevzuata uygunluğu ve doğacak hukuki sonuçlar konusunda işletmeci ve işlemlerin hizmet satın alımı yoluyla gerçekleştirilmesi durumunda yetkilendirilmiş çevre danışmanlık firması sorumludur.
Aynı adreste bulunan ancak işletmecisi veya tüzel kişiliği farklı olan işletmeler ayrı ayrı çevre izni veya çevre izin ve lisans belgesi almakla yükümlüdürler.
 
@nazlı yenigüllü
@çevreci3 maşallahın var:)
@nazlı yenigüllü geçici faaliyet belgesi aldıktan sonra;
1-) gfb alındığı tarihten itibaren atık ambalaj sistemine beyanlarını yaparak il çevre ve şehircilik müdürlüğüne onaylattırman gerekli. (ambalaj atıklarını kds sisteminede yapmalısın)
2-) beyanlar onaylandıktan sonra dilekçe ile ambalaj atık verilerinin sisteme girildiğine dair il müdürlüğü onay yazısı alman gerekli.
3-) teknik uygunluk raporunu hazırlaman gerekli.
4-) ambalaj atıkları aldığın firmaların bilgilerini içeren bir tablo hazırlamalısın. (firma adı, adresi, vergi dairesi,numarası, tel ve fax gibi)
5-) tesisin genel resimlerini ve ambalaj atığı toplayan araçların yan kasalarına sizin firmanın bilgileri olacak şekilde resimlerini çekmelisin ve bu araçların ruhsat fotokopileri ve kiralık ise sözleşme yapmalı ve dosada muhafaza etmelisin.
6-) gerekli bilgileri sana göndereceğim.
 
@Evrem Yeşil
Üstadım hayır. Yok. Belediye sınırları içerisinde sen atik almak istediğin zaman tat lisansin ile toplayabilirsin. Tabi belediye ile sözleşme yapmalisin.
 
Üst