• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ambalaj atığı toplama ayırma tesisindeki görevimiz

Ömer Faruk Taş

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Mart 2013
Firma
SELÇEV ÖLÇÜM VE ANALİZ LABORATUVARI
Arkadaşlar bir toplama ayırma tesisinde çalışmaya başladım. Daha önceki tecrübelerim genelde danışmanlık firmalarında oldu. Bu tarz yerlerde çalışanların önerilerine ihtiyacım var.

Genel olarak çevre görevlisi bu tip firmalarda ne tür işler yapar. Aylık beyanlar sisteme nasıl yüklenir. Çevre Görevlisi olarak sisteme kaydı nasıl yapılır vs. vs.. Çalıştıgım yer küçük bir firma olduğu için kimsenin bu tip işlerden haberi yok. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
SİTEDE BU KONUYLA ALAKALI ÇOK BELGE-BİLGİ VAR. BİRAZ ARAŞTIRIN DERİM. AYRICA BU ARAŞTIRMA SAYESİNDE İŞİNİZE YARAYACAK BAŞKA BELGELERE DE RASTLAYACAKSINIZ. YENİ İŞİNİZ HAYIRLI OLSUN. BAŞARILAR DİLERİM.
 
Merhaba,
Bir tat firmasında işe başlayalı 2 hafta oldu. Bu başlık altındaki yazılan herşeyi okudum fakat 2014 tarihli olduğu için tekrar yazmak istedim. Şu anda tesisin 2020 ye kadar geçerli bir endüstriyel atık yönetim planı var fakat kasım 2017 de yeni format gelmişti endüstriyel atık yönetim planı için yeni formata uygun şekle getirip tekrar yenilememe gerek var mıdır? iç tetkik raporu ve personel eğitimleri ne zamana kadar tamamlamalıyım bilgisi olan yardımcı olabilir mi?
 
Olgac Bey Merhaba geri dönüşüm firmasında çalışmaya başladım ambalaj atığı gecici faaliyet belgesine sahibiz lisans alabilmek için kapasite raporunu güncelleme gerekiyor. Daha önce alınmış kapasite raporunda pet ve kağıt karton mevcut fakat geçici faaliyet belgesinde 15 kodlu tüm atıklar mevcut il müdürlüğünden pet i cikarmami istediler fakat geçici faaliyet belgesinde mevcut neden cikarmami istediklerini bir türlü anlayamadım. Cikartmalimiyim cikartmamalimiyim patronumda cikartma dedi bu durum da çözüm ne olur ?
 
@Yaseminkaya91
Yasemin hanım Merhaba, dediğiniz gibi kapasite raporu güncellenecek. Pet atığını çıkar demeleri tuhafıma gitti. Siz pet şişeyi nasıl alıyorsunuz? Bir de tehlikesiz atık toplama ayırma belgeniz var mi? Bence çıkarmamalısınız. Sonuçta pet 150102 ambalaj atığı sınıfında.

@S.GÜNERALP
Merhaba, endüstriyel atık yönetim planı hazır bir geçerlilik tarihi var olduğu için bence yenilemenize gerek yok. 2020 yılının hangi ayında doluyorsa 1 ay önceden yeni formata göre yenilersiniz. Ola ki il çevre denetim yaptı diyelim ve size yenileyin derse o zaman yenilersiniz. İç tetkik ve çevre eğitimlerini tesisi kendi üstünüze aldığınız tarihten itibaren( eğer danışman yardımj almıyorsa firma sigorta girişi baz alınır. Diyelim ki danışman var. Siz firmada 28 mayısta işe başladınız ve danışmanla sözleşme 28 haziranda sona erdi ve siz de tesisi üstünüze aldınız o zaman hazirandan sonraki 1 ay içerisinde eğitm yapılmalıdır) ay içerisinde yapılması gerekmektedir. Bazen çalışanların hepsine vermek zor olabiliyor. O durumları siz ayarlayıp belli tarih aralıklarında verebilirsiniz.
 
yok danışman firma yok başka mühendis vardı o bir diğer fabrikalarına geçmiş 7 mayısta işe başladım yani 7 hazirana kadar iç tetkik raporunu ve eğitimleri halletmem gerekiyor öyle mi? peki başka yapmam gereken birşey var mı bunlar dışında Olgaç Bey ?
 
Olgac Bey tehlikesiz atık belgemiz var fakat çıkarmamı söyledi acaba fatura girişi çıkışı olmadığı için mi öyle dediler onu anlayamadım
 
@Yaseminkaya91
Fatura ile ilgili bir durum değildir. Size söyleyen memurla bir daha görüşün ve siz bu atığı alıp sattığınızı söyleyin.

@S.GÜNERALP
Eğitimi bütün çalışanlara verin. Eğer sayı çok ise gruplar halinde eğitimi verin. 7 hazirana kadar ilk gruba verin. Ondan sonraki süreçte eğitimi ayarlayarak eğitim verebilirsiniz. Yapılması gerekenler ile ilgili paylaşımlar yapılmıştır. Konu başlıklarından takip edebilirsiniz.
 
Teşekkür ederim suan sadece kağıt üzerine çalışıyoruz fakat gfb de 15 li kodların hepsi mevcut. kapasite raporuna gfb deki bütün ürünleri yazsam alıp satmamis olsam dahi ekleme yaptığımda il müdürlüğü ile problem yaşamam değil mi olgac bey
 
@Yaseminkaya91
Ambalaj atığı toplama ayırma lisansı alırken 15 li kodların hepsi seçilmek ve alınmak zorundadır. Siz kapasite raporuna istediğiniz atığı yazabilirsiniz. Bu 15 li kodların hepsini alıp satacaksınız diye bir durum söz konusu değildir. Örneğin plastik ambalaj atığı alıyorsunuz ama ahşap almıyorsunuz. Ama bütün atıklar kapasite raporunda var. Size hiç kimse neden ahşap alıp satmıyorsunuz diyemez.
 
@Ömer Faruk Taş
Merhabalar burdaki konuyla alakalı bir soru soracaktım. Dediğiniz gibi bir geri dönüşüm firmasında çalışmak için herhangi bir ayrı belge vs gibi bşye ihtiyaç varmı yoksa çevre mühendisi diploması bunun için yeterli midir? Buna cvp verebilirseniz çok sevinirim.
 
Çevre görevlisi belgesi için tüm aşamaları tamamladım belgeyi de aldım aslında ama siteden belgeyi çıkaramadım. Artık çevre mühendislerinin çevre görevlisi belgesine ihtiyacı olmadığı konusu konuşuluyordu o sırada ama bununla ilgili bilginiz varmı?
 
@Nurkzk Bir ara çevre görevlisi belgesi kaldırılması düşünülüyordu ancak şimdiki çevre görevlisi belgesi yönetmeliği hala geçerliliğini korumaktadır. Kısacası çevre görevlisi belgesi alınması gerekmektedir.
 
@Olgaç Sürmelihindi çok tşk ederim. Bir de bir konuda daha sormak istemiştim, geri dönüşüm tesisi için çevre mühendisi olmak uzaktan pc başında çalşmayla mümkün mü ya da ayda sadece bir kaç gün gidip gerekli işlemleri tamamlayıp tekrar dönmek mümkün mü, yoksa o tesiste çalışan bi çevre mühendisi olursak sürekli orda bulunma zorunluluğumuz varmı?
 
@Nurkzk Rica ederim. Tesis bünyesinde çalıştığınız zaman sürekli olarak bulunmak zorundasınız. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri bazen ani denetimler yapabiliyor. Yapmasının amacı tesiste çevre mühendisi çalışıp çalışmadığını kontrol etmek. Maalesef ülkemizde çevre görevlisi belgesini kiralayan meslektaşlarımız var ki kurunun yanında yaşta yanıyor. Size tavsiyem kesinlikle belgenizi kiralamayın. (Öyle bir düşünce var ise)
 
@Olgaç Sürmelihindi yok belge kiralamak vs kesinlikle dğl ben çalışıcam yine ama şehir dışı olduğu için işyeri sahibi bu konuda araştırmamı istemişti. Sürekli gelmeden halledebilirsen olur diye. Normalde danışmanlık firmasıyla anlaşmışlar. Çevre mühendisi çalıştırmıyorlar. Yani sürekli orda biri yok o yüzden de mümkün olur mu diye merak etmiştim.
 
@Olgaç Sürmelihindi yani yine de bir kaç sefer gidip gelerek ordaki işlemleri de halledebilirim öyle değil mi? Danışmanlık firmasıyla birlkte olmayacaklar sadece çevre mühendisi olarak ben devam edicem orda.
 
Üst