• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ambalaj atığı toplama ayırma tesisindeki görevimiz

Ömer Faruk Taş

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Mart 2013
Firma
SELÇEV ÖLÇÜM VE ANALİZ LABORATUVARI
Arkadaşlar bir toplama ayırma tesisinde çalışmaya başladım. Daha önceki tecrübelerim genelde danışmanlık firmalarında oldu. Bu tarz yerlerde çalışanların önerilerine ihtiyacım var.

Genel olarak çevre görevlisi bu tip firmalarda ne tür işler yapar. Aylık beyanlar sisteme nasıl yüklenir. Çevre Görevlisi olarak sisteme kaydı nasıl yapılır vs. vs.. Çalıştıgım yer küçük bir firma olduğu için kimsenin bu tip işlerden haberi yok. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
@Umut G. GFB zaten adı üstünde Geçici Faaliyet Belgesi ve 6 ay süresi var bu süre içerisinde Lisans almak üzere başvuru yapılıyor belediyeye aitse tesis ki GFB alınmışsa demekki Lisansda alınması gerekiyor GFB sürecini kim yürütmüş onlarla görüşseniz daha sağlıklı bilgi alabilirsiniz veya çalıştığınız belediye ve il çevre müd. ile
 
arkadaşlar atık ambalaj sisteminde giren ve çıkan ambalaj miktarlarının eşit olması gerekiyor mu? Bende giren çıkandan fazla ne yapmalıyım?
 
@emre MERT Giren malzeme miktarının çıkandan fazla olması gerekir zaten aradaki farkı stok miktarı olarak belirt. Giren - çıkan malzemeler miktarı eşit olması çok zor zaten ama giren miktarın az olması istenmeyen bir durum
 
Teşekkürler.. Yakın zamanda denetlememiz var stok olarak belirtsem stokladığımız ambalajların nerde olduğunu sorarlar mı ?

bide bi sorum daha var 14510 kg plastik almışız satılan 23440 bu durumda ne yapmalıyım ?
 
@emre MERT Tat tesisinde çalışıyorsunuz anladığım kadarıyla yani stok sahanız vardır muhakkak. Ki 14510 plastik alıp 23440 plastik çıkışı yapabiliyorsanız demekki stoktan gitmiş bu malzeme ama nerde bu malzemeler diye de soracaklarını sanmıyorum ayrı ayrı
 
Emre Bey, bir excel dosyası hazırlayarak giren plastik-Stok-çıkan plastik miktarlarını tarih-firma bazında düzenlemenizi tavsiye ederim. Muhasebeniz ile de temas halinde olursanız plastik miktarlarınızı takip edebilirsiniz.

Not: Bu arada mesajımdan rahatsızlık duyan arkadaş bir de neden rahatsız olduğunu açıklayabilir mi acaba buraya? Excel hazırlamak mı, ambalaj giriş-çıkış takibi yapmak mı zorunuza gitti ?
 
arkadaş bu endüstriyel atık yönetim planı aylık mı hazırlanır yoksa 1 defaya mahsus hazırlanıp il çevre müdürlüğüne sunulması gerekiyor.
 
A. Samet,

Endüstriyel Atık Yönetim Planı 3 senede bir hazırlanır. Hazırlamış olduğun sene ve ilerideki seneler için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı web sayfasında bulabileceğin formatta hazırlayarak il çevreye sunarsın. Forumda arama çubuğunu kullanarak bu konu ile ilgili yazılmış bir sürü konu ve mesaj bulabilirsiniz.

Kolay Gelsin,
 
Ben henüz GFB sini almış yalnız izin lisansa başwurmamış tatta çalışıyorum. YAlnız hiç endüstriyel atık planı hazırlamadım teknik uygunluk rapporunu hazırlamaktayım bu endüstriyel atık yönetim planı için süre var mıdır? Şimdiye kadar hazırlamamış olmamın bir yasal yaptırımı olur mu şimdiden ilginiz için teşekkür ederim.
 
Bir an önce hazırlamanız yararınıza olacaktır. Teknik uygunluk raporunuzda dolaylı olarak size soru olarak gelecektir.
 
Teknik uygunlukta böyle bir şeyden bahsetmiyor ama içeriğinde yok izin lisansı aldıktan sonra bu girişimde bulunsam olmaz mı acaba
 
siz bilirsiniz. Ancak bir sorum var. Ambalaj atık teslim alımında-stoklamada-tesis çıkışında hiç atığınız çıkmıyor mu ?
 
Şöyle söyleyim tesis çıkışında presleme sonucunda tehlikesizz atık çıkıyor onu da zaten belediyenin sıkıştırmalı aracına veriyoruz bunun dışında tehlikeli bir atık çıkmıyor. Zaten bir tehlikeli atık depomuz mevcut endüstriyel atık yönetim planını uygunluk yazısı ya da gfb alırken sormadılar. Ben hazırlarım o sıkıntı değil fakat şuan teknik uygunluk raporunda bunu ilave etmeme gerek yok sanırım.
 
Hayır ilave etmenize gerek yok. Bu arada teknik uygunluk raporlarında hakikaten AYP sormuyorlarmış. Sadece tesisten çıkan atık ibaresini ben farklı bir şekilde yorumlamışım.
 
Ben o tesisten çıkan atık ibaresini tesisten çıkan atıkları nerelere werdiğimizi işte ne kadar verdiğimize dair bir tablo hazırlayacağımızı düşünerek yorumladım ama yanlış mı yorumlamışım teknik uygunluk raporunda AYP sormuyorlar dediğiniz gibi.
 
@emre MERT
Öncelikle kolay gelsin.Giren ve çıkan ambalaj atıkları eşit olabilir. Giren çıkandan fazla olma durumuda var. Örnek verecek olursam,haziran ayı için ay sonu itibarı ile gelen malzeme 50 ton ve lisanslı firmalara sattığın ambalaj atığı 20 ton diyelim. Bu atıkların firesine baktınız ve %10 çıktı(Kapasite raporunda ambalaj atıkları çalışma verimi yazar. Diyelim ki verim%90 ise senin fire miktarın %10 olur). 50-20=30 ton atık var.
Fire miktarı:(30*10)/100=3 ton, Stok miktarı: 50-20-3=27 ton. Hesaplama bu şekilde yapılır. Bir de dikkat etmen gereken nokta bu 27 ton içerisinde var ise ne kadar PP ve/veya PE onları hesaplamayı unutma. Son olarak Temmuz ayında gelen malzeme 40 ton çıkan malzeme 50 ton. Haziran ayında 27 ton stoğun vardı. Temmuz ayı için hesaplama yaparken giren: 27+40=67 ton, çıkan: 50 ton alarak hesaplama yaparsın. İyi çalışmalar.
 
Üst