• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ambalaj atığı toplama ayırma tesisindeki görevimiz

Ömer Faruk Taş

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Mart 2013
Firma
SELÇEV ÖLÇÜM VE ANALİZ LABORATUVARI
Arkadaşlar bir toplama ayırma tesisinde çalışmaya başladım. Daha önceki tecrübelerim genelde danışmanlık firmalarında oldu. Bu tarz yerlerde çalışanların önerilerine ihtiyacım var.

Genel olarak çevre görevlisi bu tip firmalarda ne tür işler yapar. Aylık beyanlar sisteme nasıl yüklenir. Çevre Görevlisi olarak sisteme kaydı nasıl yapılır vs. vs.. Çalıştıgım yer küçük bir firma olduğu için kimsenin bu tip işlerden haberi yok. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
merhaba ,ambalaj atığı toplama ayırma tesisinde geçen hafta çalışmaya başladım sistemde kendimi aktif etmeye çalışıyorum ancak firma seçilemiyor? bi bilgisi olan ya da yardım alabileceğim bir iletişim adresi bilen var mı? şimdiden teşekürler
 
kendi sisteminizden vergi numarası ile firma ünvanınız çıkmıyor mu?işletme protokolü seçip işleme devam etmeniz gerekmektedir.
 
merhaba kolay gelin öncelikle,
ambalaj atığı tesisi hangi tehlike sınıfında?(uzman olarak hangi sınıflar çalışıyor) ambalaj atık tesisleri çalıştırdığı mühendis çevre görevlisi olmak zorundamı,yeni bir iş teklifi aldım oyuzden soruyorum,birşey yapmana çok fazla gerek yok dendi i yükü nedir işleyiş nasıldır bilgisi olan varsa paylaşabilirmi, yönetmelikleri incelemeye çalıştım pek fikir edinemedim,şimdiden teşekkürler
 
Uzman dediğiniz isg sanırım c sınıfı yeterli oluyor çevre görevlisi belgeniz olmak zorunda. İş yoğunluğu anlamında daha düşük temposun olan bi iş bulamassınız heralde.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
yok yanlış anlaşıldım galiba zaten düşük tempoda bir i arayışım yok şuan başka bir işte çalışıyorum oyüzden sordum ben,belgem var bir sorum daha olcaktı peki lisans işlemlerini çevre görevlisimi yürütüyor?
 
Ambalaj atığı toplama ayırma tesisinde mesleki anlamda herhangi bir tecrübe edinemezsiniz onu belirtmek isterim yani halihazırda bir işiniz varsa geçiş yapmayın derim( kendi mesleğinizi yapıyorsanız) Lisans işlemlerini evet tesisin çevre görevlisi yürütüyor.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
@elmas kızılhan merhaba öncelikle tesisin nace kodunda hangi sınıfta oldugunu bulmanız gerekmektedir hangi sınıfta uzman çalışacağının netleşmesi için. Mesleki olarak katı atık alanında bence güzel tecrübeler edinebilirsiniz tabi ki firma faaliyetlerine de bağlı. Atık yönetim planı, gelişim raporları,eğitim plan programları, gibi konularda tecrübe sahibi olabilirsiniz. Bunları hazırlarken zaten bir çok şey öğreniyorsunuz. Tesisin faaliyeti yoksa sadece mal alıp satışı varsa ona bir şey diyemem. ama belediye ile çalışması varsa biraz daha farklı olabilir durum. En azından mesleki bir tecrübe edinmiş olursunuz.
 
Merhabalar, önce yönetmelikleri okuyun derim eğer okumadıysanız , sonra aylık değerlendirme, iç tetkik hazırlamalısınız ve 30 gün içinde eğitim vermelisiniz çalışanlara. Bildirimleri sistemden kontrol edin bu zamana kadar ne yapılmış hata var mı faturalar sisteme doğru yüklenmiş mi? Ben şahsen bu konuda çok problem yaşadım benden öncekilerin hatalarını düzeltmekle uğraştım ilk 3 ay, sonra da düzenli olarak bildirimleri yapın. Muhtemelen bir çevre dosyası vardır yoksa da siz hazırlayın firma bilgilerini bulunduran raporları , dökümanları. Şimdilik aklıma gelenler bunlar, sormak istediğiniz bir şey olursa buradayım. İyi günler:) @AsudeDamla @cagriuldes
 
@Begüm Kıldıran teşekkür ederim. Çalıştığım firma Ambalaj atığı Toplama ve Ayırma lisansını daha yeni almış bir firma.Şuan için 2 firma ile sözleşme imzalanmış. ve bu firmalardan bu hafta atık girişi olacak.bu bildirimleri nasıl yapacağım bildirimleri Ambalaj bilgi sisteminden mi yapacağım ve Ambalaj bilgi sistemine nasıl üye olacağım? çok soru sordum ama naparsınız acemilik :)

@cagriuldes aylık değerlendirme ve iç tektik raporlarını peki nasıl hazırlayacağım belirli bir şablonu var mı? burda bana yardımcı olacak kimse de yok napcağımı şaşırdım
 
rica ederim:) ambalaj bilgi sistemi açık değilse üst yazıyla il çevreye başvurun tam hatırlamıyorum ama basit bi işlemdi başvuruyosunuz sistemden açıyolar yanlış bilgi vermiş olmıyım yine de bi il çevreye danışın derim. aylık değerlendirme ve iç tetkik formatları bakanlığın sitesinde mevcut bulabilirsem bendekileri yüklerim buraya ama oradan da bulabilirsiniz. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım sorun yok:) @cagriuldes
 
Merhabalar bende geri dönüşüm tesisinde çalışmaya başladım da bu ayın sonuna kadar girilmesi gereken 2015 yılına ait kütle denge hesapları mı birde sistem üzerinden giden uatf den mi yapacağım bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinirim :)
 
Üst