• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ambalaj atığı toplama ayırma tesislerinde uygulanması gereken isig prosedürleri

Nermin Tuğralı

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
25 Ocak 2012
Merhaba, tat tesisinde çalışmaktayım. işyerimizde 50 kişinin altında işçi çalışıyor.işçi sağlığı ve güvenliği açısından uygulamam gereken prosedürler nelerdir? örn. malzeme istif yüksekliği maksimum kaç olmalıdır? bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. herkese iyi çalışmalar.
 
malzeme istifleme yüksekliği en fazla 3 metredir sayın nermin. tat tesisinde çalışanlarınız için fiziksel ve biyolojik risk etmenleri bulunur onları kontrol altına almaya çalışın. bu riskleri sizde biliyorsunuz.
 
merhaba, TAT tesislerinde yüksek miktarda toz, presleme ve PET kırma makinelerı sebebiyle yüksek gürültü oluşmaktadır. Bunlar için toz maskeleri ve gürültü seviyesi 85 dB üzerindeyse kulak koruyucu kullanmanız gerekmektedir. Bununla beraber ayırma işlemleri elle yapıldığı için bir çok kesme, batma problemleri oluşabilir bunun önüne geçmek için uygun eldivenler kullanmakta fayda var tabi bir de personellerin en az yılda bir akciğer grafilerinin çekilmesi lazım. tüm bunlara ek olarak toplama işini yapan personelleriniz için atık aracının arkasında gitmemeleri ve presleme işlemi sırasında presin arasına ellerini kollarını koymamaları gibi uyarılar içeren bir talimatname yazmanız gerekmektedir. ayrıca yazdığınız tüm talimatları ve uyarıları personele tebliğ edip okuyup anladıklarına dair imzalarını almanızda fayda var insan oğlu çiğ süt emmiş zira nelerle karşılaşabileceğinizi burada anlatmak istemem.
 
Mehmet bey çok güzel açıklamış genel olarak neler yapılması gerektiğini.Tehlike ve risklerin belirlenmesi ve aksiyon alınması için öncelikle risk analizinin yapılması gerektiğini düşünüyorum.Bunu özellikle isg uzmanı eşliğinde risk analizi ekibi kurarak yapılması en sağlıklı olanıdır.Ortam ölçümleri de yaptırmanız size hangi bölümlerde ne tür kkd kulanmanız gerektiği konusunda bilgi verecektir.Ayrıca yangın çıkması kuvvetle muhtemel olan bir sektör olması itibari ile, daha fazla önlem alınması gereklidir.
 
@mcakmak

İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ TÜZÜĞÜ
Madde 489-İşyerlerinde malzemeler, aydınlatmayı engellemeyecek, makine ve tesisatın çalışmasını güçleştirmeyecek, geçitlerde gidiş ve gelişi aksatmayacak ve yangın söndürme tesisatının kullanılma ve çalışmasını engellemeyecek ve devrilmeyecek şekilde ve ağırlıklarına dayanacak taban üzerine ve ancak 3 metre yükseklikte istiflenecektir.
 
@Mehmet Tevfik Özçalıcı

Mehmet bey evet guzel acıklamıssınız pekı sehir içi toplama kısmında ne gıbı onlemler alınabılrı sızın elınızde TAT fırması ıle ılgılı bır risk degerlendırme tablosu varmı birde? ben de riskleri belırlemeye calısyorum fakat cok detay var sanırım :/
 
@Ercan Selvi

ercan bey evet çok detay var ama size tavsiyem görebildiğiniz en detaylı noktadan başalayın sisteminizi çalıştırmaya. daha sonra ufak formlar oluşturup çalışanlarınıza dağıtın inanın öyle veri size geri dönecek ki sizde şaşıracaksınız. yeterki bu bilinci çalışanlarınıza verin. İSG de en büyük faktör işçilerinizdir size yolu onlar gösterecek. şahsen ben bu şekilde çalışıyorum. hem kusursuza yakın bir verim elde ediliyor hemde çalışanlarınız patronlarının onlar için birşey yaptığını görüp şevkle size yardımcı oluyorlar. size bunu tavsiye edebilirim.
 
Üst