• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ambalaj atiği toplama ayirma ve geri kazanimi

Mustafa Şen

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
1 Ağustos 2014
Firma
Ergene Çevre Danışmanlık
Merhaba Arkadaşlar...

Yeni yayınlanan Çevre İzin Lisans Yönetmeliğinde Ambalaj atığı toplama ayırma ve geri kazanımı lisansı için Teknik Uygunluk Raporu talep edilmektedir. Geri kazanımla ilgili formatta da Geri Dönüşüm Sonunda Elde Edilen Ürünün Standardına ve Ürünün Satışa Uygunluğuna İlişkin Belge istenmektedir. Bu belgeyi hangi kurumdan alabiliriz? Formatta TSE şeklinde bir belirtme yok. TSE bu konuda çok detaycı ve direk kalite belgesi için gerekli işlemleri istiyor. İşletme ise küçük bir işletme ve bu işlemler hem ciddi maliyet hem de zaman kaybı. Bu belgeyi verebilecek geçerliliği olan başka bir kuruluş var mıdır? Bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.
 
@Mustafa Şen
Mustafa bey, çalıştığım firmada lisans alırken ürün kalitesi için TSE'ye numune gönderdik ve 1 hafta içerisinde sonuçları gönderdiler. Bende gerekli bilgiler mevcut isterseniz size gönderebilirim ve bildiğim kadarıyla başka bir kuruluş vermiyor.
 
@Olgaç Sürmelihindi

Çok memnun olurum Olgaç Bey. Daha önce ben TSE ile görüştüm. Neredeyse kalite yönetim sistemi kuracak kadar prosedür istediler. Siz Çevre Şehircilik Müdürlüklerinin kabul edecekleri şekilde daha basit bir yöntemini bulduysanız ve bizi de bilgilendirirseniz sevinirim.
 
@Mustafa Şen
Mustafa Bey öncelikle merhaba. Ben size granül için anlatayım.
TSE EN 15345 PP 1 kg, TS EN 15344 PE 2 kg numune gönderilecek. PP çubuk numunesi için, PP çubuk şeklinde alınacak ve ebatları 10 mm uzunluğunda, 8 mm genişliğinde ve kalınlık 4 mm ( standartlar +,- 2 olabilir) 15 adet gönderilecek.
Fiyatlar KDV dahil PP için 383 TL, PE için 425 TL.
İlk önce para aşağıdaki hesaba yatırılacak,
Vakıfbank Gebze Şubesi Şube kodu:125, Hesap no: 158 00 72 94 30 58 92, IBAN No: TR 84 000 15 00 158 00 72 94 30 58 92. Sonra dekontla birlikte deney talep formu doldurulacak ve vergi levhası fotokopisi ile birlikte; TSE Kalibre Kampüsü Cumhuriyet Mahallesi 2258 Sok. No:10 Çayırova Gebze Kimya Laboratuarı'na gönderilecek.
İletişim Bilgileri: 0262 723 13 56 Kimya Laboratuarı Hatice Hanım.
Mustafa Bey siz Hatice Hanım'ı arayın ve daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Ben granül için göndermiştim, bu bilgilerde size yardımcı olur.
 
ambalaj atıkları (kağıt, karton) artık satılması yasaklandı diye bir bilgi verildi,
durum nedir arkadaşlar?
bizim şirket lisanslı geri kazanımcılara satıyordu, 2015 için bu böyle mi devam edecek? yoksa yeni bir uygulama söz konusumudur???
 
Biz Lisanslı toplama ayırma tesisiyiz hergün lisanslı geri dönüşüm firmasına ambalaj atığı kağıt karton çıkışımız var. Siz nerden aldınız bu bilgiyi?
 
@Olgaç Sürmelihindi

valla elimde ekteki bir karar metni var ama daha okuyamadım,
bizim çevre danışmanı böyle bir bilgi verdi sadece,
ekledim, sizde bir göz atarsınız,,,
 

Ekli dosyalar

  • Ambalaj_Danistay_bedelsiz.pdf
    176.3 KB · Görüntüleme: 74
Hımmm şu mesele. Evet şuan danıştay kararı Ambalaj atıklarının bedelsiz verilmesi hususunda para ile satmayın bedelsiz verin lisanslı tesislere deniliyor o kararda.
 
@Şebnem Mahmude Ayzıt

Ambalaj atığı toplama ayırma tesisinde mi çalışıyorsunuz? Toplama ayırma tesisinde tam zamanlı çevre görevlisi olarak çalışınca yapmamız gerekenler nedir? yardımcı olursanız sevinirim.
 
@Hüseyin Hanlı

teknik cümleler çok fazla, ama özet olarak böyle bir konu var demişti danışmanımız,
sıkıntılı bir konu gibi,, firma bu işten para kazanıyor, hemde hatrı sayılır miktar, bunu almayın , bedelsiz verin demek şu aşamada
zor bir durum ve firmaları bu anlamda zorlamak sanki sistemin dışına atmak gibi geliyor bana,
daha değişik yöntemler bulunabilir mi?

mesela, yıllık 100 ton ambalaj atığı verirsen belediyeye devletten %2 siğorta prim indirimi alırsın,
500 ton verirsen şöyle gibi,
rakamlar örnek ama firmaları da bir anlamda geri dönüşüm işine özendirici bir yanı olması lazım gibi,
 
sanırım bu konu hala çözüme kavuşmamış durumda,
bu konu ile ilgili sorun yaşayan varmı arkadaşlar?
denetim geçiren, çevre aşamasında bu konu şöyle çözümlenmeli diye tavsiye alan, belediye veya kuruluşlardan bedelsiz teklifi alan,
bu durumda olan arkadaşlar var ise burda paylaşabilirmisiniz? süreç nasıl ilerliyor?
 
Merhabalar, bu konuyla alakalı hem bir görüş hemde yardım talep edeceğim. Bir firma üretiminde kırma ürünü direk hammadde olarak kullanıyorsa örneğin yalıtım membran üretiminde, işletmede görevli kimy mühendisi TSE ile ilgili üretime dair bir belge olmadığını, zaten bunun hammadde olarak kullanıldığını internet üzerindeki tüm dökümanlarda kullanıldığını yazdığını söylüyor. Bu konuda düşünceleriniz nedir?

Birde bu teknik raporda her bilgiyi yazdığınız halde Bölüm 5 'te Tesis ve Faaliyet İle İlgili Genel Değerlendirme kısmı var, buraya ne yazdığınızı öğrenmek istiyorum. Şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ediyorum.
 
Üst