• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ambalaj atığı toplama tesisi ile belediye arasında protokol

vahdet uluyol

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Haziran 2017
Şehir
Kayseri
Firma
Belediye Çalışanı
Arkadaşlar TAT ve Belediye arasında imzalanmış örnek protokol var mı acaba atık toplamak için
 
Merhaba,
İlçe sınırları içerisinde firmada oluşan Tehlikesiz atıkları (kağıt-karton, plastik) belediyeye vermek yerine lisanslı firmalara satabilir miyim?
 
Tehlikesiz atıklarınızın satışını dilediğiniz firmaya yaptırabilirsiniz.
Ancak belediyenin bir yaptırımı olabilir size onun için belediyeyle görüşme sağlayabilirsiniz.
 
@hasan.kebya firmanız belediye mücavir alanında kalıyorsa ve sanayi işletmesi veya askeri kurum değil ise;
Tehlikesiz atığınızı (kağıt,cam,plastik,metal) tehlikesiz atık tat belgeli veya türlerine göre ayırarak (gazete kağıdı,plastik kova,eskimiş çamaşır askılığı pencere camı vs.) tehlikesiz atık GDT belgeli herhangi bir firmaya satışını yapabilirsiniz, bununla ilgili belediye herhangi bir yaptırım olmaz fakat ambalaj atıklarınızı yani taşıma kartonları,şişe camlar, taşıma naylonları,teneke kutular,süt kutuları vs. gibi atıkları belediye toplama sistemine (sizin ilçenizde bu sistem anlaşmalı tat firması oluyor) ambalaj atıkları yönetmeliği madde 13 e göre belediyenin belirlediği şekilde (yani bu sizin belediyeniz de bedelsiz teslim oluyor) vermek zorundasınız. aksi durumda yaptırım olur uyarı atık yönetim planına uymamak vs gibi sözlü yazılı yaptırımlar.
 
Merhaba biz belediyenin sözleşmeli firmasıyız belediyenin sınırları içerisindeki a101lerden atıkları alıyorduk fakat artık bize vermeyip tırlarla geri götürecekler ini söylediler. Bu konu hakkında birşey yapabilirmiyiz
 
Merhaba Berna Hanım,

Tabi ki müdahalede bulunma hakkınız var.

Yönetmelik:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Bu yönetmeliğin 8 nolu maddesinde Belediyelerin görev ve sorumlulukları geçer. 4 Nolu fıkranın e bendi der ki:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Oluşan atıkların cinsi ne olursa olsun, yerinde (kaynağında) ayrıştırılarak ilgili lisanslı firmaların lisanslı araçlarına yüklenmek zorundadır. Burada da devreye 9 nolu maddenin 1. fıkrasının g bendi girmektedir:

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Daha tabi ki birçok madde bulunur konuyla ilgili, ancak Belediye bu konuya müdahale etmek istemezse; İl Müdürlüğünüz ile iletişime geçin. Konuyla ilgili resmi yetkili olduğunuza dair belgeleri ve firmanın atığı "kendi imkanlarıyla" başka yere taşıdığını iletin. Zaten İl Müdürlüğü gelip cezai işlemi uygulayıp gidecektir.
 
Çok teşekkür ederim. Biz görüştüğümüz de a101 yetkilileri ile götürebilir dediler yeni yönetmeliğe göre bizim de kafamız karıştı. Zaten belediye ilgili madde ile gelin işlem başlatalım dediler.
 
Ambalaj üreticilerinin yükümlülükleri kısmında öncelik belediyenin hakkımı yoksa herhangi bir lisanslı firmaya verebilirmi
 

Ekli dosyalar

  • IMG-20191016-WA0002.jpg
    IMG-20191016-WA0002.jpg
    117.1 KB · Görüntüleme: 33
Adının aynı olduğuna emin misiniz? Belediyenin hazırlaması gerekiyor bunu. Endüstriyel Atık Yönetim Planı'ndan farklı bir plan :rolleyes: He size hazırlattılarsa da yapacak bir şey yok. Elinizde onaylı bu evrak olduğu için, kullanabiliyorsunuz.

Yönetmelik:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


MADDE 13 –

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Ancak çevre kirliliğine yol açmayacak şekilde ambalaj atıklarını oluştuğu noktada cinslerine göre ayrı biriktiren sanayi işletmeleri ile altıncı bölümde belirtilen toplama sisteminin oluşturulmadığı ve biriktirme ekipmanlarının temin edilemediği yerlerdeki ambalaj atığı üreticileri ambalaj atıklarını çevre lisanslı ambalaj atığı işleme tesislerine verebilirler. Bu ibare de yer alan yazıdan dolayı danışman arkadaşım a101 bim ve şokların belediye sınırları dışındaki firmalara verebileceğini söyledi. O yüzden tırlarla götürebilirlermiş
 
değişen yönetmelik ve sıfır atık yönetmeliğinde aslında açıkcca bazı seylrı goz onunde bulunduruyor . eski yönetmelikte atık getırme merkezı teblıgı ıle bazı ısletmeler atık getırme merkezı kurarak munferıt olarak atıklarını ılgılı lısanslı fırmalara verme durumu var ıdı. bu yonetmelıkte beledıyelere bedellı veya bedelsız kavramı serbest . ancak sıfır atık yonetmelıgınde sıfır atık belgesı alınması fırmaları atık uretıcılerı olsun avm marketler olsun bu durumu serbest hale getırebılıyor. yeterkı bununla ılgılı bır calısma faalıyetı olsun.
turkıyedekı en buyuk mesele beledıyelerın kendı sınırlarındakı bu ısı taşeron sozlesme yaparak lısanslı bır kurulusa vermek. bu sayede yonetmelıgın en kısa yontemı olarak butun sehır ıcındekı awm unıversıte hastane vs kurumlarını bırımlerını bedelsız toplama şartı.
Ama Yönetmelıkler değişen maddeler artık bunun zorunluluk halının degıstıgını gostermekte.
toplama ve ayrıstırma fırmaları değişen bu yonetmelık karsısında zor duruma dustugu bır gercek .
 
Üst