• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ambalaj atık sözleşmesi

nil_ayy

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Mart 2013
merhabalar, bildiğiniz gibi firmalardaki ambalaj atıklarının lisanslı bir firmaya verilmesi gerekmektedir. benim sormak istediğim, lisansı olmayan bir geri dönüşüm tesisi başka bir firmanın lisansını kullanıyorsa tesisler ambalaj atıklarını lisansı olmayan bu geri dönüşüm tesisine verebilirler mi?
 
@nil_ay
Lisansı olmayan bir geri dönüşüm tesisi! adı üstünde değil mi sanki :) Ne kadar legal ? Atıklarla ilgili arkadaşlara soralım. Bence verilmemesi gerekir. Kendisi neden lisans almıyormuş ?
 
bence de verilmemesi gerekir ki ben bunu firmaya söylemiştim. lisansı olmayan bu geri dönüşüm tesisi de lisansını alacakmış.
 
@nil_ay
O zaman siz her halükarda lisanslı bir firmaya veriyorsunuz. Sizin için kağıt üstünde sıkıntı yaratmaz ama dikkatli olunmasında fayda var. Ama diğer firmanın da lisans almasını sağlayın.
 
Lisans kullanma diye birşey olamaz.Ambalaj atıklarınızı lisanssız firmaya vermeyin doğrudan lisanslı firmayla iletişim kurun.

24 Ağustos 2011 ÇARŞAMBA
Resmî Gazete
Sayı : 28035
YÖNETMELİK

İKİNCİ BÖLÜM
Genel İlkeler, Görev, Yetki ve Yükümlülükler
Genel ilkeler
MADDE 5 – (1) Ambalaj atıklarının yönetimine ait ilkeler aşağıda belirtilmiştir:
l) Ambalaj atıklarının geçici faaliyet belgeli ve/veya çevre lisanslı işletmelere verilmesi esastır. Ambalaj atıklarının bunların dışındaki kişi ve/veya kuruluşlar tarafından toplanması yasaktır.
 
Genellikle Lisans almamalarının sebebi DEvletın kontrol mekaznımzasından kolayca kurtulabılmek cunku devlet lısnslı fırmanın yerını yurdunu bılıyor lısanssız fırmlar sıkayet edılmedıkce turerler devlette kontrolunu saglıyamaz.sızın ıcın lısanssız fırmaya vermek 3 lıra asagı satmak demektır hurda ambalaj atıgını cunku sonucda sızden aldıgı atıgı her halukarda bır lısanslı fımraya satmak zorunda
 
@nil_ay
kesinlikle veremez tabiki de.. lisans olmadan iş yapamaz. zaten bu tür tesislerin en önemli olayı lisanslardır. lisans geçerlilikleri kontrol edilip zamanından önce dosyalar hazırlanmalıdır
 
Siz lisanslı olan firmayla sözleşme imzalayın. Atıklarınızı lisanslı firmaya gönderiyormuş gibi yapın. Lisanssız firmayı aracı gibi düşünüp, bunu siz bilin.
 
Üst