• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ambalaj atıkları beyanı

Canan Erkan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
14 Temmuz 2009
arkadaşlar,
ambalaj atıkları beyanı yapılırken mesela 2010 yılında stokta kalan ambalajları 2011 yılına nasıl ekliyorsunuz. Temin edilen miktarın üzerine mi ekleniyor?
 
selam ark.
ambalaj atığı bildirim doldurum sırasın da 2012 ocak bildirimi göndrme işlemi sırasıda şubat ayı bildirimi gönderme işlemini gerçekleştirdim ve şimdi portalda şubat ayı bildirim doldurmaişlemi yapamıyorum bu işlem geri alına biliyormu, bu şekilde deyim arkadaşla var ise nesıl bir çözüm gerçekleştirdiler cevabınızı bekliyorum???
 
selam;
yanlış anlamayın ama tat olarak piyasaya sürenler için belgelendirme bedellerini neye göre belirliyorsunuz ve fiiyat aralıkları varsa benimle paylaşa bilirmisiniz_?
şimdiden tekkür ederim_?
 
Piyasaya süren firma olarak ambalaj atıkları için Çevko ile çalışıyoruz. Aşağıdaki madde doğrultusunda Çevko'dan ya da tarafımızda herhangi bir yazı gönderilmesi gerekiyor mu?
MADDE 18 – (1) Piyasaya sürenler, bu Yönetmelikte tanımlanan satış, dış ve nakliye ambalajlarını, bu Yönetmeliğin 19 uncu maddesinde belirtilen hedefler doğrultusunda geri toplamak, geri kazanmak ve bu işlemlere ait belgeleri her yıl Şubat ayı sonuna kadar Bakanlığa gönderirler.
 
@brju
(12) Toplanması, taşınması, ayrılması, geri dönüşümü, geri kazanımı ve bertarafı Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği, Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği ve Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği hükümlerine göre yapılan ambalaj atıkları belgelendirmede kullanılmaz. Bu ambalajları piyasaya süren işletmeler belgeleme yükümlülüğünden muaf tutulur.

Yani boya üretimi yapan bir firma solventli boyalarını metal kovalarla piyasaya sürüyor. Bunları B-2'den beyan etmelisiniz.
 
@brju

AMBALAJ ATIKLARININ KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ



BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar


Kapsam

MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik; piyasaya sürülen bütün ambalajları ve bu ambalajların atıklarını kapsar.

(2) Defolu ürünler, fireler, piyasaya sürülmemiş ambalajlar ve benzeri üretim artıkları ile ambalaj atığı tanımına girmeyen boru, sac levha, demir-çelik hurdaları, kumaş atıkları ve benzeri ambalaj dışı atıklar bu Yönetmelik kapsamı dışındadır.

(3) 22/7/2005 tarihli ve 25883 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği kapsamındaki ambalaj atıklarının, 14/3/2005 tarihli ve 25755 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği kapsamındaki ambalaj atıklarının ve 30/7/2008 tarihli ve 26952 sayılı Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği kapsamındaki ambalaj atıklarının toplanması, taşınması, ayrılması, geri dönüşümü, geri kazanımı ve bertarafı yukarıda belirtilen ilgili mevzuat hükümlerine göre yapılır.
 
ambalaj atıkları beyan sistemi ile ilgili bilgilendirici slayt felan olan varsa yüklerseniz baştan bir hata yapmayalım en azından...
 
Tesisimizde yurt içinden temin edilen bobinlerin bir kısmı ürünle birlikte piyasaya sürülmektedir. Bir kısmı ise makinelerde kullanılmakta eskidikçe atık olarak çıkarılarak yenileri kullanılmaktadır. Yani bir kısım bobin, makine parçası gibi kullanılmaktadır. Bu durumda beyan yapılırken bu fark nasıl ifade edilecektir? Yurt içinden temin edilen miktara dâhil etmesek, bobin üretici firmanın yaptığı beyan ile çelişecektir. Tesislerinde böyle bir durumla karşılaşan veya fikri olan var mı, ne yapılmalı?
 
Arkadaşlar bir tesisim için kod şifre almak istiyorum, bu tesisim depozito uygulaması yapıyor ve önceki yıllarda da hep bu şekilde ambalajlar tesise geri dönüp tekrar doldurulmuş. Şimdi ambalaj atığı beyanı yaparken önceki yıllar ne olucak? yani eski yıllar için toplanması gereken miktarlar çıkınca o zaman da depozito yöntemini kullandığımızı nasıl istaplayacağız.. yada direk o miktarlar kadar toplatmamızımı isticekler?
 
@Yasemin Aslantürk

Benim kafamı karıştıran aslında şu belgeledirme dosyası :kötü: yani eski yıllar içinde belgelendirme dosyası yapılırmı ?
 
siz eski yıllarda piyasayaya sürdüğünüz amb. 3000 kg altında gösterirseniz belgelendirme yapmazsınız. Lakin 3000 kg üzerinde piyasaya sürdüyseniz yıllara göre belgelendireceğiniz miktar % 10 olarak artar ve bu yılki belgelendirme tablonuza gelir. size tavsiyem önceki yıllar için 3000 kg altında olacak şek. bildirim yapın, yada depozite olarak gösterin önceki yılların belgelendirmesi bu yılki belgelendirme tablonuza geklenmez.
 
yasemin hanım merhabalr,

Ambalaj atıkları sayfamda, daha önce problemden dolayı tekrar bildirim doldur......> EK-5B-1 bildirimleri doldurup kaydettim.Raporlar.....>Firma raporları......>EK-5B-1 tıkladığımda FİRMANIN BU DÖNEME AİT BİLDİRİMİ YOK yazısı ekrana geliyor.Ve EK-5B(eski ) raporunun içine kaydetiğini görüyorum.Birde raporlar......>Firma Durum Raporundan...........> (Bildirim Sayfasının Gönderilip Gönderilmediği İle Alakalı) Raporları tıkladığımda ek de ki gibi yazı gelmekte...Bu nedir çözemedim......

ilgi alakanıza teşekkürler.......

ek-5b-1.png
 
Üst