• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ambalaj atıkları piyasaya süren

Adnan Çalışkan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
6 Haziran 2011
Firma
Ersoy OSGB
Ambalaj atıkları kontrolü yönetmeliğine göre Piyasaya süren konumundaki bir firma satışlarını yurtışına (büyük bir kısmı) gerçekleştiriyorsa, geri toplatmakla ilgili yükümlülüğünü yerine getirirken sadece yurt içine yapmış olduğu miktarla mı işlem yapar ? yoksa hem yurt içi hemde yurt dışı toplamı ile mi ?
 
madde 18
(11) Yurt içinde piyasaya sürdüğü ambalajların toplamı yıllık üçbin kilogram ve üçbin kilogramın altında kalan işletmeler, belgeleme yükümlülüğünden muaftır.
 
Beyan sisteminde bütün atıkların bildirimi yapılacaktır ( yurt içi ve yurt dışı ). Ancak Geri Toplamakla yükümlü olunan kısım yurt içinde piyasaya sürülen ambalaj atıklarıdır. Ek-5 Piyasaya Süren Müracaat Formunu doldururken ithal edilen ambalaj miktarları beyan sisteminden otomatik olarak düşülecektir.
 
Zeynep Hanım
Daha önce bildirim sistemini kullanmadım o yüzden bu soruyu sordum
Yani bildirim yapıldıktan sonra sistem bana nekadarlık bir miktarı geri toplatacağımı söylüyor bu mudur_?

İlgi ve alakanız için teşekkür ederim
 
yönetmelikte 2011 yılı için % 38 olarak zaten miktar belirtiliyor ,siz zaten sisteme gerekli miktarları girince yaklaşık olarak sistem hesaplıyor.Mesela 3000 kg altı için sistem otomatik hesaplama yapıp sizin belgeleme yükümlülüğünden muaf olduğunuzu hesaplayabiliyor :)
 
arkadaşlar piyasaya sürenlerin belgelendirme yükümlüğü hakkında, 3. kez arka arkaya bildirim yapmaması halinde 3. yıl sonunda verilecek cezayı bilen varmı acaba?
 
Benim bildiğim Çevre Kanununun 20. maddesinin (g) bendi gereği;8544 TL 'dir.
"g) 12 nci maddede öngörülen* bildirim ve bilgi verme yükümlülüğünü yerine getirmeyenlere 8.544 Türk Lirası idarî para cezası verilir."
 
Bakanlık bu konuda yapıcı iyi niyetli olarak, yapmak için gayret içerisinde olduğunuzu anlarlarsa ceza yazacaklarını sanmam. ama ben bu konuda iyi niyetli kişiye rastlamadım diyebilirim:) beyan verilmemesi kısa dönemde firmaya yarar gibi gözüksede eninde sonunda 2004 den içinde bulunulan seneye kadar(aktifse tabiki) girişlerin yapılması istenecek ve belegelendirmesi yapılmayan her sene yükümlülüklere %10 kümülatif olarak ceza uygulanacak. ayrıca 3. sene yapılmadığı için heran karşı karşıya gelebilecekleri 8700 tl de cabası!
 
2004 yılından itibaren bildirimi yapılmamış bir tesise bu sene içinde ilk kez bildirim yaparken geçmiş tüm senelerin bildirimini toplu olarak mı yapacağız bilgisi olan var mı?
 
nasıl bir yol izlemeliyim peki bu konuda bu yıl içinde geçmiş yılların tüm toplamını mı girmeliyim sisteme?
 
2004 ü seçip 2004'ün bildirmini, 2005 i seçip 2005 inkisini ve 2011'e kadar olan hepsini bu şekilde yapacaksınınz
 
Arkadaşlar merhaba,

Dün İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile görüştüm. Eskiden Piyasaya Sürenler Kullanıcı adı ve şifre almak için 500 tl yatırıyordunuz. Ocak 2012 den itibaren artık şifre almak ücretsiz olacakmış..

Benim gibi ilk kez piyasaya süren için kullanıcı kodu ve şifre alacaklara duyurulur :)
 
Piyasaya süren Kod numarası Ocak 2011 den bu yana ücretsiz alınıyor zaten. Ayrıca Bildirimler 2004 yılından itibaren yapılmalıdır. 2005 yılı slotu seçilip 2004 yılında piyasaya sürülen ambalaj miktarları bildirilmelidir. Yani 2011 slotuna 2010 yılı girilecektir.
 
@fbfatih
fatih bey merhaba

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresinde ilk kez kullanıcı adı ve şifre bölümünde 500 tl yatırılması gerekir diyor :S

il çevre ve şehircilik müd. arkadaş da ocak 2012 den itibaren ücretsiz olacak iyiki yatırmamışsınız dedi.
 
Üst