• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ambalaj Atıkları Toplama Ayırma ve Geri Dönüşüm

osman...

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
21 Ocak 2020
Şehir
Bursa
Firma
Gökpınar
Merhabalar
Geri dönüşüm firmasında işe başladım fakat tecrübesiz olduğum için pek bir bilgim yok.
Nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda yardımcı olabilir misiniz ?
 
@Olgaç Sürmelihindi
Kullanıcı Rolleri
  • TesisSorumlu (Tesis Sorumlusu) Entegre Çevre Bilgi Sistemi
  • Kullanici (FBS kullanıcısı) Entegre Çevre Bilgi Sistemi e devletimle girip adım yazan yeri açınca bu çıkıor atamam olmamıs mı acaba
 
Arkadaşlar merhaba,

Bir arkadaşımız avm'ler ambalaj atıklarını satıp satabilir mi diye konu açtığını gördüm. Ambalaj atıklarının kontrolü yönetmeliğini incelemesini tavsiye ederim. Satış yasağı ile ilgili bir ibare bulunmamaktadır.

1580147650751.png
 
Yanlış bilmiyorsam bu konuda il çevre ve ilgili belediyenin kararları ile ambalaj atıklarının belediyenin anlaşmalı olduğu ambalaj atığı toplama-ayırma firmasına bedelsiz vermesi gerekiyor. (Belediye mücavir alan sınırları içerisinde). Malesef ki her dönem karşılaşılan ve net bir cevap bulunamayan konu.
 
@Olgaç Sürmelihindi evet üstadım haklısınız fakat uygulamada maalesef ki toplayıcılara veya tat firmalarına faturasız bir şekilde belirli bir ücret karşılığı satışını yapıyorlar. Cezai işlem olması durumunda cüzi miktarı anlaşmalı lisanslı firmalara gidiyor kalanı yine satılıyor. Sıfır atık yönetmeliği ile bunlarından önüne geçmeye çalışılıyor fakat ne kadar etkili olur meçhul.
 
@Olgaç Sürmelihindi bu konuda ben de birşey eklemek isterim. amablaj atıkları kon. yön. değiştiğinde Ankarada yönetmeliğin her maddesinin tartışıldığı bir toplantı oldu Demirhan bey ve Aylin hanım katılmıştı. bedel konusuna çok değinildi ve bakanlık olarak artık bedel olayına karışmıyoruz atık üreticileri Belediyenin anlaşmalı olduğu firmaya verme koşulu ile kendi insiyatiflerinde dedi. satış noktaları üzerinde de aynı şekilde sadece belediyenin anlaşmalı olduğu firmaya verebilir ister bedelli isterse bedelsiz dendi.
 
@Gülşah Albayrak Gülşah Üstadım, bir ara ambalaj atıklarını tüm firmalar para ile satıyordu ve para ile satışı yasaktı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'de bedelsiz ibaresi yer alan makbuzları kabul ediyordu. Tekrar para ile satılması yasak derlerse şaşırmam.
 
Arkadaşlar merhaba, bir arkadaşımız toplama ayırma firması ile ilgili bir konu yazmıştı. Sorusunu buradan yazarak yardımcı olabiliriz. :)
 
Üst