• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ambalaj atıkları veri sistemi

Betül Kurada

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
1 Mart 2009
Tat lİsansli fİrmalar ambalaj atiklari verİ sİstemİnİ aylik bİldİrİmlerİ nasil yapar?
8b ve 8c nedİr?
Verİler onaylandiktan sonra mi Çiktisi alinip, İl mÜdÜrlÜĞÜne gÖnderİlİr?
 
8B Tesise gelen malzeme verileridir. Aylık giriş yapılan atık miktarıdır. Atık alındı makbuzları ve kantar fişleri ile bu verileri girebilirsiniz. 8C Tesisten çıkan malzeme verileridir. Aylık topladığınız malzemenin lisanslı geri dönüşüm tesislerine gönderilen miktarıdır. Firmanıza verilen kullanıcı kodu ve şifre ile sisteme giriş yapıp, buradan 8B verilerini excel olarak veya elle kaydedebilirsiniz. 8C verilerini elle giriş yapıyorsunuz(excel olarak yükleyemiyorsunuz)
Verileri kaydedip bildirimleri gönderdikten sonra çıktılarını alıp il çevreye gönderiyorsunuz verilerin onayı yapılıyor. umarım yardımcı olabilmişimdir. :)
 
9b ve 9c lerde ayni yukarida anlatildiĞi gİbİ.aradakİ fark bu bİldİrİmlerİ gerİ dÖnÜŞÜm tesİslerİ dolduyor.yanİ kisaca 9b tesİse gelen,9c tesİsten cikiŞ bİldİrİmlerİ..yİne belİrtİldİĞİ gİbİ son olarak dosya gÖndermeye gerek yok.sadece raporlama kismindakİ 9a dİlekce nİn ciktisi alinip İl Çevre ve ŞehİrcİlİĞe gÖnderİlmesİ yeterlİ.
 
ben şimdi tat ve gdt lisansı olan bir işletmede yeni işe başladım.tat kısmı tamam onu anladım bildirimlerini ama gdt kısmında bazı problemlerim var...Geri dönüşüm tesisimize giren malzemeleri Ek 9-B den mi giriyorum.GDT'den çıkış işlemlerini Ek 9-C den bildiriyor muyum?
 
@kaptan

merhaba, tat ve gdt firmalarında şöyle de bir durum var, yanlış yapmanızı istemem..gdt lisansı ile alım yaptığınız malzemeler yani diğer tatların lisaslı firma göndermesi gerekliliğinden dolayı, girişler zaten otomatik olarak ekranda çıkacak siz de onlara onay vereceksiniz. kendi tat lisansınızla topladığınız atıklar yine kendi firmanızda değerlendirilecekse aktarma tutanağı düzenlemeniz gerekecek ve bu aktarma tutanağını tat çıkışınızdan 8-c den göstereceksiniz(makbuz tarihi, makbuz numarası, ve miktarı).zaten ekranda 9-b de otomatik olarak görülecek ve onay vereceksiniz, yani kendi firmanızın tat çıkışı ve gdt girişi olmuş olacak. bu konuda hatırlatma yapmak istedim.
 
  • tat lisanlı firmada bildirim dosyasında bulunması gereken belgeler
  • 7-B
  • 7-C
  • gider pusulası
  • Bildirimlerin yapıldığına dayir dilekçe örneği dışında herhangi bir belge veya belgeler var mı
 
@yıldırım mustafa
Yıldırım bey ambalaj atık sisteminde hepsinin birer çıktısını alarak kaşe ve imza yapıp dilekçe ile il çevre müdürlüğüne götürüyorsunuz.
 
GFB si olan firmalar da bu sistemden giriş yapıyor mu acaba?
 
@yıldız34
GFB'niz varsa ve GFB'nizde ambalaj atık toplama ayırma veya ambalaj atığı geri kazanım ise atık ambalaj sisteminden beyan yapabilirsiniz.
 
@mlktas
tat firması lisansız firmaya malzeme gönderemez. Mesela ambalaj atığı toplama ayırma lisansınız var diyelim. Geri dönüşüm firması sizden ambalaj atığı alacak. Bu firmanın ambalaj atığı geri kazanım lisansı olması gerekir.( gdt tesisleri tat lisansınada sahip olabilir).Ancak lisanstan muaf olan tesisler var mesela çoçuk bezi üreten firma var diyelim ve bu bezi üretirken çoçuk bezlerinin yan kesim fireleri olur yeşil renkli. Bu tür firmalarda lisansa gerek yoktur ve senin tehlikesiz atık toplama ayırma belgen varsa ya da tehlikesiz atık geri kazanım lisansı sen bu atığı alabilirsin.
 
@mlktas
Şunu da eklemek istiyorum; alınan atıkları geri dönüşüm sonucu hammadde haline getirdikten sonra bizden örnek vereyim biz narenciyecilere satıyoruz. Ürünleri sattığınız firmalarda lisans şartı aranmaz yalnızca ürünü satarken faturayı tevkifatlı satmanız gerekli.
 
Üst