• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ambalaj Atıkları Yönetimi Konusunda Tecrübeli Olanlara !!!

Abdurrahman Kaya

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
21 Ocak 2011
Firma
ZET Farma Lojistik Hizmetleri
Ben istanbul Yüceler Kağıtçılık ta yeni göreve başladım. Tecrübem olmadığından bu sektörde çalışan arkadaşların tecrübe ve birikimlerine ihtiyacım var. Şimdiden tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.
 
belgelendirmemi yapıyorsunuz?birde ambalaj atıkları kontrolü yönetmeliğini okumalısınız ve güncelliğini takip edin en başta derim. ne iş yaptığınızı tam anlatırsanız daha ıyı yardımcı oluruz. çevre mühendisi olarak başladınız galiba çevre görevlisi belgeniz var mı?
 
hayırlı olsun.rutin olarak yapılan işler bakanlığa yapılan bildirimler.tesise giren ve tesisten cıkan atıkların bildirilmesi,bunun yanında piyasaya sürenler için yapılan belgelendirmeler.(çevko aracılığıylada yapılıyor.eğer anlaşmanız varsa)
belediyelerle yapılan çalışmaların takibide ayrı bi konu.burdada belediyeler ile hazırlanan ambalaj atığı yönetim planını gözden geçirip işin neresinde olduğunuzu kontrol edebilirsiniz.bu çalışmalar doğrultusunda yapılan yazışmalar vs. sizin yapacağınız işlemler.eskarem inde belirttiği gibi ambalaj atığı kontrolu yönetmeliğine ne kadar hakim olursanız o kadar iyi çözersiniz işi.kolay gelsin.
 
çok teşekkür ederim size. ben de yönetmeliği detaylı anlamaya çalışıyorum tamamen onun üzerinde olduğu bilincindeyim. çevre görevlisi belgem var mesleğim adına tecrübem olmadığından ve departmanda tek mühendis olduğumdan yardımcı ve işi kavrayana kadar destek olacak birine ihtiyacım var...
 
bir çok tat tesisi ambalaj atığı olmayan atıkları hatta tehlikeli atıkları bile sadece ekonomik yönüne bakarak almakta ya da yaptığı çalışmalarda bu atıklarda tesise gelmekte.aynı zamnda sadece tat lisansı olmasına karsın geri dönüşüm faaliyeti gösteren tesislerde mevcut.bi denetleme esnasında bunlardan dolayı sıkıntı yaşamanız muhtemel.(tabi sizin çalıştığınız tesisi bilmeden böyle bi yargıya varıyorum.hepsinde bu böyle anlamına gelmesin.)
işi kavrayana kadar destek olacak bir değil birçok kişi var burda emin ol..;)
 
merhaba arkadaşlar bir konuda yardımınızı istiycektim.Bir tat tesisinde çaılşmaktayım.Bakanlığa yapılan bildirimler yapılırken sadece sözleşmeli olduğumuz belediye sınırlarındaki atıklar mı bildirime tabidir yoksa il dışından gelen atık toplayıcılarının getirdiği atıklarda bakanlığa bildilecek midir?
 
bildirimler şimdilik tüm atıkları kapsamakta.tesise gelen tüm atıkarı gider pusulası yada fatura ile giriş yapabilirsiniz.belediye olayı belgelendirmeyle alakalı bişey.(bildirim-belgelendirme)yani piyasaya sürenlerin geri kazanımı için belgelendirme yapıyosanız sadece burda belediyenizden topladığınız ambalaj atığı kadar belgelendirme yapabiliyosunuz.
yeni yönetmeliğe göre sokak toplayıcıları,lisanssız calısanlar vb. ambalaj atığı almak yasaklandı.bu ilerde bildirimlerede yansıyacaktır muhtemelen.sanırım bu sene sonuna kadar bildirim ve belgelendirmeler aynı şekilde yapılacak.
 
Çok teşekkürler Müjdat Bey;Bir sorum daha olacaktı.Bizim GFB'nin 6 aylık dönemin bitmesine son 2 ay kaldı.Ancak Zar zor bir ilçe belediyesiyle sözleşme yapabildik.Atık yönetim planı bitmek üzre sizce biz çok mu geç kaldık? ve bundan sonraki süreçte ne yapmamız gerek bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi acaba:(
 
hayır gec kalmadınız.zaman gayet uygun..yönetim planı onaylandıktan sonra cevre lisansı başvurusunda bulunacaksınız.hatta ambalaj atığı kont. yönetmeliğinde belediye sözleşmesi şartı kaldırıldı biliyosunuz..(yönetim planınıda belediye hazırlayacak.:S) fakat e-izin yönetmeliğinde lisans başvurusu için yönetim planı onay yazısı istendiği için belediye sözleşmesi hala isteniyor gibi bi durum ortaya cıkıyor...siz bence yönetim planı onaylandıktan sonra lisans basvurunuzu yapın.belki de 2 aya kadar bence o durum da netleşir.hiç gerek bile kalmayabilir.yönetim planını verdikten sonra sürekli takibinde olun.bakanlık değişti,yönetmelik değişti uygulamalarda sıkıntı olabilir...hatta en sağlamı il çevreye sorun durumu.sizinde kafanız rahat olsun..
 
Merhaba arkadaşlar, belediyelerin izleme raporunu her altı ayda bir veriyormusunuz? Veriyorsanız Aşama bitiminden sonra kaç gün içinde veriyorsunuz? Yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler
 
@vildan

aayp istinaden izleme raporlarıher 6 ayda bir verilmek durumunda.süre sınırlaması yokişinizin kolaylaşması açısından yaptığınız her öalışmayı zamanında kaydederseniz hemen de verbilrsnz olmadı mesela 15-20 gün sonra da verseniz sorun olacağını düşünmüyorum.zaten olamazda çünkü denetime gelmiyorlar arkadaşlar ben bir dönem ısrar sonucunda vdenetimi kendim getirtmiştim:)
 
Merhaba benimde bir sorum olcak belgelendirme ile ilgili..TAT firmasında çalışmaktayım..belgelendirme yapmak üzere anlaştığımız piyasaya sürenlerin dosyalarını tamamladık..ancak bakanlık hazırlamış olduğumuz belegelendirme dosyasının anlaşmalı olduğumuz belediye tarafından imzalanmasını istemiş..yeni bir uygulamaymış..bu tür bir durumla karşılaşan oldu mu?
 
evet bu yeni bir uygulama..tat firması belgelendirme yaptığı firmayla ilgili protokolünü belediyeye de onaylatmak zorundadır. buna 3lü sözleşme de deniyor.biz onayladık mesela.
 
belgelendirme dosyasındaki giriş özet tablosuna belediye kaşesi bastırman yeterli oluyor. bunun amacıda belediye sınırlarında toplandığını kanıtlaman. zaten belgelendirmede mücavir alan dışı kabul edilmiyor biliyorsunuz.
 
alındı amkbuzları zaten belediye tarafından imzalanıyor..aynı işi iki kere yaptırıyorlar ve bu uygulama her yerde yapılan bir uygulama değil anladığım kadarıyla
 
ben böyle bir uygulamayla karşılaştım ve bu sebepten dosyam geri döndü. dediğim şekilde imzayı attırınca kabul edildi. malesef zaman zaman böle yere göre farklı uygulamalar yapabiliyorlar. bizlerde mecburen uyguluyoruz.
 
Üst