• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ambalaj atıkları

Mert Aslan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Mayıs 2012
mrhb arkadaşlar tesisimizde ambalaj atıkları çıkıyor(cam,plastik,kağıt) ancak bağlı bulunduğumuz ilde geri dönüşüm tesisi tek olduğu için atıklarımızı gelip almıyorlar.Şuanda evsel atıklarla birlikte belediyenın dökum sahasına boşaltıyoruz.Bu durumda ne yapmalıyız..iyi çalışmalar..
 
AMBALAJ ATIKLARININ KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ
Genel ilkeler
MADDE 5 – (1) Ambalaj atıklarının yönetimine ait ilkeler aşağıda belirtilmiştir:
d) Ambalaj atığı üreticileri, ambalaj atıklarını, bağlı bulundukları belediyenin ambalaj atıkları yönetim planına uygun olarak, diğer atıklardan ayrı biriktirmek ve belediyenin toplama sistemine bedelsiz vermekle yükümlüdür. Ancak, organize sanayi bölgeleri yönetimleri, organize sanayi bölgeleri bünyesinde yer alan sanayi işletmeleri ve diğer sanayi işletmeleri, satış noktaları ve alışveriş merkezleri, belediyenin yönetim sistemi dışında kalan sivil hava ulaşımına açık hava alanları ile bu hava alanları bünyesinde yer alan tüm tesisler, belediye mücavir alan sınırları dışında kalan ambalaj atığı üreticileri 23 üncü maddede belirtilen şartları sağlamaları durumunda, oluşan ambalaj atıklarını çevre lisanslı/geçici faaliyet belgeli toplama ayırma tesisine veya belediyenin toplama sistemine bedelsiz şartı aranmaksızın verebilirler
bence bu bağlamda ambalaj atıkları üreten tesisler ayrı toplamak ile yükümlü alım işlemleri belediye yükümlülüğündedir. siz ayrı toplayın bu durumda siz yükümlülüğünüzü gerçekleştirmiş olursunuz gerisi belediyenin yükkümlülüğünde.
 
belediyede zaten vahşi depolama yapıyor.Bulunduğumuz alan mücavir sınırları dışında bulunmaktadır.Yükümlülüğümüzü yerine getiririzde ne zamana kadar bu şekilde atıklarımızı bekleteceğiz sonuçta onları elimizden çıkarmamız gerekir.
 
Arkadaslar size birsey sormak istiyorum. Ambalaj Atıklari konusunda, tesislerde bütün ambalaj atıklarinin yani cam kagit-karton plastik metal olarak tesislerde ayri ayri toplanmasi ile ilgili herhangi bir yonetmelikte madde var mi? yoksa sadece ambalaj atiklari olarak ayri toplanabilir mi?
 
@Tolgay Doğan
Atık üreticisinin sorumluluğu ambalaj atıklarını diğer atıklardan ayrı toplamaktır(bknz Ambalaj Atıklarının Kont. Yön.) Zaten bunları ayırmak amacıyla TAT(toplama ayırma tesisleri)kurulmuştur.Ancak firmada 14001 var ise ambalaj atıklarını da sınıflandırarak biriktirebilir(kağıt karton , plastik , cam vs.).
 
Üst