• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ambalaj atıklarının belgelendirilmesi

Alper Karadeniz

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Şubat 2010
Firma
Hayat Geri Dönüşüm San. Tic. Ltd. Şti
Arkadaşlar 2012 yılı için piyasaya süren firmalar ile belgelendirme konusunda anlaşma yapmak istiyoruz fakat belgelendirme işini belediyelerin yapacağı söyleniyor. Bu yüzden hem firmalar hemde bizim açımızdan biraz sıkıntı oluyor. Bu konu hakkına bilgisi olan varmı? firmalar ile anlaşma yapmaya başlasam ilerde olurda belediyeler işin içine girerse muhtemelen sıkıntı yaşayacaz, sizce nası bir yol izlenmeli?
 
ben şöyle biliyorum biz belgelendirme yaparken bir belediyeyle (atık yönetim planımızın bulunduğu bir belediye) ve piyasaya süren 3 lü olarak sözleşme yapıyoruz daha sonra o yönetim planına piyasaya süren firmayı dahil ediyoruz böylelikle piyasaya süren firmanın belgelendirmesinide yapmış oluyoruz yoksa belediye yapcak diye bişey bilmiyorum yeni bir durum deilse..
 
Evet bahsettiğiniz şekilde yapıyorduk ama yetkilendirilmiş kuruluşta çalışan bazı arkadaşlarım var ve böyle olabileceği söyleniyormuş. Bakanlık belgelendirme ilgili bir taslak oluşturuyormuş ama işin içine belediyeler girecekmi nasıl olacak bilmiyorum.. Dedikodu yayıldı bizimde içimizi kemiriyo malesef..
 
bu şuanda sadece söylenti olan ve bu konuda herhangi bir taslak,tebliğ,yönetmelik vb. olmayan bir durum.aynı konuda daha öncede konu açıldı ve ordan görüşlere bilgilere ulaşabilirsiniz..bizim yönetmeliklerimiz ve uygulamalarımız zaten tamamen deneme tahtasına döndü..yakında sizin dediğiniz gibi belediyelere verebilirler evet.daha sonra yok olmadı derler başka bir kuruma..sonra bir konuda kafamız karışır ararız çevre il müdürlüğünü ordakiler der bizimde bilgimiz yok bakanlığı arayın..ya da her il çevre kendi kafasına göre durumu nasıl yorumlarsa onu uygular çalışmalarında..:)
 
arkadaslar toplama ayırma ve gdt lisansı almış bir işletmede işe başladım şuan kaynakta ayırım çalışmaları yapıyoruz..Acaba belgelendirme için yıl sonunda piyasaya sürenlerin ihtiyacını karşılamak içinmi anlaşacağız yoksa önümüzdeki yıl için şimdiden anlaşma yapmamız gerekiyormu?
 
PİYASAYA SÜREN FİRMALAR 2012 YILI İÇİN BELGELENDİRME YAPACAKLARI MİKTARLARI ŞUBAT SONUNA KADAR GİRECEKLER. SENDE FİRMALARLA ŞİMDİDEN ANLAŞMA YAPARAK 2013 YILI ŞUBAT SONUNA KADAR ANLAŞMA YAPTIĞIN FİRMALARIN BELGELENDİRME İŞLEMLERİ YAPABİLİRSİN.
 
Üst