• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ambalaj atıklarının satışı

Mustafacan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
30 Mayıs 2012
Fabrikamızdan çıkan kağıt karton ve naylon atıklarını lisanslı bir firmaya ücretli veriyorduk.
Şimdi atık verdiğimiz firma bunların artık ücretsiz verilmesinin mecburi olduğunu söylüyor.
Yönetmelikde bunu özellikle belirten madde varmıdır ? Herzaman para eden şeyi neden
ücretsiz verelim. O zaman bunları el altından satmaya mecbur bırakılmış olunmuyor mu ?
 
Merhaba arkadaşlar sokak toplayıcılardan geri dönüşüm malzemesi almanın cezası 140 bin tl idi. şimdi son durum nedir. alınabilinir mi yasal durumu nedir acaba.
bir de belediye ile sözleşmesi olan firma dışında mahalleden başka bir lisanslı firma alabilir mi
teşekkürler
 
Merhaba üstadım, sokak toplayıcılarından alınması hala yasak. Siz belediye ile sözleşme yaptınız ve marketten atık alıyorsunuz. Başka firma anlaşması yoksa gelip alamaz.
 
Merhaba,

İlgili ceza 2872 sayılı kanunun r bendinde yer alıyor. 2019 Yılı için ceza miktarı 72.197 TL'den - 180.509 TL'ye kadar belirtilmiş.
 
Bence sokak topşayıcılarını sisteme dahil etmeleri gerekir. En büyük çevreciler onlar. Firma veya belediye bünyesinde çalışırlarsa daha iyi olur. Piyasaya süren firmaların yapmış olduğu belgelendirme işini hakkıyla ve tam anlamıyla toplama ayırma firmalarına vermeleri gerekir. Piyasaya süren firmaları ne kadar ambalaj malzemesi gönderdiyse bunun takibi yapılarak tat firması bu atıkları toplamalı. Benim düşüncem belgelendirme işini tat firmaları yapmalı.
 
olgaç bey cevap için teşekkürler başka firma alamaz ama malesef alıyorlar bununla ilgili ne yapmam gerekiyor.belediye ye zabıta ya başvurduk cevap alamadık.
 
@clowdy hiç bişey yapamazsınız zamanında toplayıcılara satan marketler için çok uğraştık bizde. Belediyenin verdiği cevap ceza yazabileceğimiz kanun maddesi yok kabahatler kanunundan yazabiliriz o da çok az bir para cezası caydırıcılığı yok. Dikey pres koyup kartonu presleyen market vardı ya :)
 
Sizce sokak toplayıcılığından kazandığından memnun olanlar bir sisteme dahil olmayı kabul ederler mi? Onlar son çizgide yaşayan, artık kaybedecekleri bir şeyleri olmayan (istisnalar vardır muhakkak) ve sistemin ürettiği düzensizliğin içinde kendi düzenlerini kurmuş, kendilerine ait jargonları olan, birbirlerinin bölgesine müdahale etmeyen (aslanlar gibi) bir çeşit yeni yaşam formudurlar. Bir çoğu sisteme dahil olmaktansa ölmeyi tercih eder. :)
 
Asıl çevreciler onlar benim gözümde. Eğer atıklar daha değerli ve geri dönüşümü sağlanıyorsa onların sayesinde. Elbette ilk zamanlar zorluk çekilir ancak sistem öyle bir şekilde kurulmalı ki her iki tarafta memnun olmalı. Ama en çok sokak toplayıcıları memnun olmalı. Bir sistem kurulur ve bunun devamlılığını sağlamak zorundayız.
 
Şu yazdıklarınız o kadar doğru ki. Onları serbest bırakmaktan başka bakanlığın yaptığı hiçbir şeye dahil olmazlar, olsalar da bir süre sonra tekrar bozarlar. Çünkü ufacık bir anlaşmazlıkta bile gemileri yakabiliyorlar. Düzene alışkın değiller çünkü. Ayrıca da çoğu borç batağında takipli bir sisteme asla dahil olmak istemezler, umut ediyorum ki sahayı gerçekten bilen biri yürütüyordur bu süreci?
 
@p.culha Çevre ile ilgili o kadar çok buluş yapılıyor ki ancak bunların hiçbiri değer görmüyor. Onu geçtim bizler kendimizi geliştirmekten bile aciz oluyoruz. Araştırmadan hazır bilgiye ihtiyaç duyuyoruz. İş ilanında ingilizce bilen ifadesini gördüğümüz zaman ingilizce ne işe yarayacak diyerek sitem ediyoruz.
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Dahil olmaları iyi olacaktır. Çünkü çoğu firma presli şekilde alıp satmak ve işlemek istiyor. Onlar ise her bir kutuya/bidona tek tek bakıyorlar, asıl ayrıştırma ve toplamayı onlar yapıyor.
 
arkadaşlar merhaba bir fabrikaya tehlikesiz atık faturası kesmiştik satış yaptık. Onlar da bize faturaya istinaden iade faturası kestiler. Bize kesilen faturayı çevre bilgi sistemine işlemeli miyim ? Atığı bana göndermediler sadece fiyat belirtmek için miktar ve türünü faturaya yazmışlar.
 
Merhaba, size fiyat belirlemek için fatura kestiler ise sisteme işlemeyin. Sonuçta gelen bir atık yok. Gelen il çevre ekibine bu şekilde açıklama yaparsanız da bir sıkıntı olmaz. Karşı firmayı da uyarın onlar da çıkış yapmasınlar
 
Üst